Η νίκη στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ και η καλή εμφάνιση από τον Ουνάι έχουν φέρει χαμόγελα στον Παναθηναϊκό, καθώς το τελευταίο που χρειαζόταν η ομάδα ήταν ένα ακόμα στραβοπάτημα. Παρόλα αυτά η νίκη ήρθε και, φυσικά, έφερε κάποια χαμόγελα.

Είναι αρκετό για να σταματήσει η μουρμούρα που υπάρχει στο Τριφύλλι; Σαφώς και όχι, καθώς η νίκη με τον Πανσερραϊκό ήταν, περίπου, δεδομένη για μια μεγάλη ομάδα όπως είναι οι Πράσινοι. Δεν μπορεί να την πανηγυρίσει κιόλας κάποιος.

Γιατί στον Παναθηναϊκό υπάρχει προβληματισμός για την εικόνα της ομάδας (για παράδειγμα το αργό τρανζίσιον, τα προβλήματα στην αμυντική λειτουργία κ.λπ.), αλλά σε κάθε περίπτωση δεν φαίνεται να κινδυνεύει άμεσα η δουλειά του Αλόνσο. Παρόλα αυτά είναι γεγονός ότι δεν υπάρχει ικανοποίηση στο 100%.

Τα παιχνίδι που είναι κριτήριο στον Παναθηναϊκό

Με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό είναι παιχνίδια-κριτήριο για τον Ντιέγκο Αλόνσο, αφού όπως είπαμε υπάρχει ηδη μουρμούρα στο κλαμπ και χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερις βαθμοί στα δύο ντέρμπι με Κιτρινόμαυρους και Πειραιωτες, συν την πολύ καλή εικόνα που επιβάλλεται να έχει η ομάδα.

Προφανώς έχει μεγάλη σημασία και το εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Μπάνια Λούκα την 1η Οκτώβρη, αλλά αυτή την ομάδα την είδαμε και με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, τη γνωρίζουμε, δεν είναι δα και κανένα μεγαθήριο. Μάλλον το αντίθετο. Συν ότι το ταξίδι μέχρι τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη δεν είναι κουραστικό, δεν θα επιβαρύνει την ομάδα ιδιαίτερα αυτό το ευρωπαϊκό ματς δηλαδή.

Intime

Να πούμε και κάτι τελευταίο για αυτά τα τρία ματς, με ΑΕΚ, Μπάνια Λούκα και Ολυμπιακό: Στον Παναθηναϊκό περιμένουν ότι η ομάδα θα εμφανιστεί πανέτοιμη, με καλή απόδοση και θα πάρει νίκες - Προφανώς και περιμένουν το 3Χ3. Κι έχουν λόγο για αυτό: Ο Ντιέγκο Αλόνσο έχει αποδείξει αυτό το διάστημα της παραμονής του στην ομάδα, ότι στα μεγάλα παιχνίδια προετοιμάζει άριστα τον Παναθηναϊκό. Με τους μικρότερους αντιπάλους στην Ελλάδα δεν το έχει βρει ακόμα, αλλά στα παιχνίδια απαιτήσεων το Τριφύλλι είναι στο σωστό δρόμο.

Χωρίς Μπακασέτα με ΑΕΚ!

Αρχής γενομένης από το ντέρμπι με την Ένωση που ακολουθεί στο πρόγραμμα, ο Παναθηναϊκός θέλει νίκη και πειστική εμφάνιση. Μπορεί να πάει στην έδρα των Κιτρινόμαυρων και να πάρει το διπλό; Μα και η ΑΕΚ μέχρι στιγμής φέτος ψάχνει τον βηματισμό τη, δεν φαίνεται και απίθανο να καταφέρει κάτι τέτοιο το Τριφύλλι.

Μόνο που χρειάζεται συγκεκριμένο πλάνο κι αυτό ήδη το έχει βάλει στο μυαλό του ο Αλόνσο. Γιατί, για παράδειγμα, δεν ταιριάζουν στην ίδια 11άδα οι Ουνάχι και Μπακασέτας - Ειδικά από τη στιγμή που ο Ελληνας άσος αυτό το διάστημα δεν έχει ξεκινήσει καλά στη σεζόν. Για αυτό και το πιθανότερο σενάριο είναι να μην βρεθεί στην 11άδα ο Τάσος με αντίπαλο την ΑΕΚ, αφού έτσι κι αλλιώς το συγκεκριμένο παιχνίδι χρειάζεται άλλη διαχείριση - Για παράδειγμα δεν θα πάει με τόσο ψηλά τις γραμμές ο Αλόνσο στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως έκανε στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό.

Intime

Γράφουμε ξανά: Τα μεγάλα παιχνίδια ο Αλόνσο δείχνει ότι τα διαχειρίζεται καλά και μένει να δούμε τι αποτέλεσμα θα έχουν για τον Παναθηναϊκό τα δύο εντός συνόρων ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, αλλά και τι θα γίνει στο εκτός έδρας ευρωπαϊκό με την Μπάνια Λούκα.