Μια πολύ ενδιαφέρουσα ρετρό ιστορία ήρθε στο μυαλό μας τώρα που η μεταγραφική περίοδος (για τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο) έχει τελειώσει και δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αυτά που θα γράψουμε μπορούν να επηρεάσουν θετικά η αρνητικά εξελίξεις.

ΤΖΟΛΗΣ: Ο Χρήστος έφυγε από τον ΠΑΟΚ για την Premier League και τη Νόριτς, κάτι που εκ των υστέρων θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ως λάθος επιλογή, αλλά από εκεί και μετά τα κάνει όλα σωστά και δομημένα: Αρχικά πήγε στην Ολλανδία και τη Τβέντε, μετά τη Γερμανία και τη Φορτούνα, ενώ φέτος το καλοκαίρι αποφάσισε να πάει στη Μπριζ - Η Φορτούνα τον αγόρασε με τα 3,5 εκατ. ευρώ που προέβλεπε η χαμηλή οψιόν αγοράς του από τη Νόριτς, και τρεις μέρες μετά τον παραχώρησε με 6,5 εκατ. ευρώ στη Μπριζ.

Intime

ΤΖΟΛΗΣ/1: Όλα καλά μέχρι εδώ, αφού και στο βελγικό ποδόσφαιρο (και μάλιστα σε μια ομάδα όπως η Μπριζ!) θα έχει την ευκαιρία και να παίξει ποδόσφαιρο επιπέδου, αλλά και να διαφημίσει το όνομα του και να "χτυπήσει" νέα μεταγραφή το καλοκαίρι του 2025 η του 2016. Ήδη έχει 10 συμμετοχές σε εγχώριες διοργανώσεις και Τσάμπιονς Λιγκ, με 3 γκολ και 1 ασίστ! Κι εδώ είναι που έρχεται η πληροφορία, καθώς το περασμένο καλοκαίρι είχε ακουστεί σενάριο για την επιστροφή του στην Ελλάδα - Κυρίως για λογαριασμό του ΠΑΟΚ υπήρξε πληροφορία. Αλλά η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που η Φορτουνα είχε χάσει την άνοδο στη Bundesliga και δεν θα τον διατηρούσε στο ρόστερ της (τον αγόρασε για τον πουλήσει στην ουσία), μια από τις τρεις μεγάλες ομάδες τής Αθήνας είχε ενδιαφερθεί για να τον αποκτήσει. Δεν θα αποκαλύψουμε για το ποια ομάδα πρόκειται. Αλλά με τα προβλήματα που έχουν και οι τρεις ομάδες ακόμα στο αγωνιστικό, μάλλον θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός που δεν του περασε καθόλου από το μυαλό του να επιστρέψει στην Ελλάδα...

ΜΑΡΤΙΝΣ: Ο Ζέλσον βρίσκεται εκτός προπονήσεων για μερικές μέρες, καθώς ένας μυϊκός τραυματισμός δεν του επιτρέπει να είναι διαθέσιμος για τη δύσκολη συνέχεια που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός. Ο 29χρονος άσος είναι κάπως επιρρεπής στους τραυματισμούς και αυτό το γνώριζαν στο Λιμάνι πριν ακόμα έρθει στην Ελλάδα, αλλά από αυτό και μόνο χρειαζόταν να υπάρχει άλλη διαχείριση στην περίπτωσή του. Μάλιστα, λέγεται ότι και ο ίδιος ο Μεντιλίμπαρ φαίνεται να έχει μετανιώσει για τις καλοκαιρινές υπερβολές με τον Μάρτινς σε προετοιμασία και φιλικά παιχνίδια, που τωρα τον κρατούν εκτός δράσης. Παιχταράς ο Πορτογαλος, δεν αντιλέγει κανείς - Δεν γίνεσαι τόσο εύκολα διεθνής, σε αυτή τη θέση μάλιστα, 21 φορές με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Χρειάζεται όμως ειδική διαχείριση για να πάρει από εκείνον όσα περισσότερα μπορείς στη διάρκεια της σεζόν.

Intime

ΠΑΟΚ: Μπορεί από τον Δικέφαλο να θέλουν να ρίξουν τους τόνους γύρω από το θέμα της απόκτησης τερματοφύλακα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο τραυματισμός του Τσιφτσή έχει χτυπήσει καμπανάκι στο επιτελείο του ΠΑΟΚ. Η ομάδα έχει κάνει έρευνα, έχει εντοπίσει έναν 32χρονο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και μένει να δούμε μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, 30 Σεπτεμβρίου, τι μπορεί να συμβει.

ΤΣΕΡΙΣΕΦ: Ο 33χρονος Τσέριν  θα παίξει μπάλα στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πανιωνίου, μετά τη μεγάλη καριέρα σε Ρεάλ Μαδρίτης, Βιγιαρεάλ, Βαλένθια και Σεβίλλη, κι αυτό φυσικά είναι άξιο θαυμασμού για τον Ιστορικό! Λίγοι όμως θυμούνται ότι το καλοκαίρι του 2019, που ο Ολυμπιακός είχε δώσει 4,5 εκατ. ευρώ στη Βιγιαρεάλ για να αποκτήσουν τον Ρούμπεν Σεμέδο, ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στον διεθνή Ρώσο κυνηγό! Κοινό πρόσωπο που είχε ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Σεμέδο στο Λιμάνι και παραλίγο να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Τσερίσεφ στους Θεσσαλονικείς, ο μάνατζερ Παναγιώτης Γαλαριώτης. Τελικά ο Τερίσεφ δεν είχε έρθει τότε στην Ελλάδα, η καριέρα του σταδιακά πήρε την κάτω βόλτα με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2024 να μείνει ελεύθερος από την ιταλική Βενέτσια και, τώρα, να υπογράψει στον Πανιώνιο. Η διαφορά του Τσερίσεφ το 2019 που τον ηθελε ο ΠΑΟΚ με το 2024 που ήρθε στον Πανιώνιο; Τότε είχε market value στα 6 εκατ. ευρώ και τώρα στις 500.000...