Ο Άρης επικράτησε 1-0 του Εθνικού Πειραιώς και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Πλέον στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι της Τούμπας. Ο Άκης Μάντζιος έκανε διαχείριση του υλικού κάνοντας αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα (σ.σ. Άλλαξε τα 8/11) ώστε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που βάσει της μεταγραφικής ενίσχυσης που είχε η ομάδα το καλοκαίρι, δεν θα έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους φέτος.

Ο στόχος ήταν να ξεκουράσει ποδοσφαιριστές ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης της 6ης αγωνιστικής, η οποία πέραν του γοήτρου, το οποίο αποτελεί σπουδαίο κίνητρο, αφού πρόκειται για την κορυφαία αναμέτρηση της Θεσσαλονίκης, οι «κίτρινοι» θέλουν τη νίκη για να ανέβουν περισσότερο βαθμολογικά στη Super League.

Metrosport

«Ειδικό πλάνο!», είναι ο τίτλος στο ρεπορτάζ της «Metropsport». Ο προπονητής του Άρη έχει συγκεκριμένες επιλογές για τα σχέδια του. Η προετοιμασία για το ντέρμπι ξεκίνησε την Πέμπτη και ο Έλληνας τεχνικός μέτρησε επιστροφής.

Οι Μορόν, Μάγιο και Βέλεθ δεν αγωνίστηκαν στο Κύπελλο και επανέρχονται στο αγωνιστικό πλάνο για το ντέρμπι. Ο Άκης Μάντζιος περιμένει την επανεκτίμηση της κατάστασης των Φαμπιάνο και Σουλεϊμάνοφ, αν και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους για το κυριακάτικο ντέρμπι της Τούμπας.

Κέρδος ο Νταρίντα

Μια άλλη πολύ σημαντική της αναμέτρησης του Κυπέλλου με τον Εθνικό, ήταν η παρουσία του Βλάντιμιρ Νταρίντα, ο οποίος ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος του αγώνα, άρα και ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αφού  πραγματοποίησε την πρώτη του φετινή παρουσία στην αρχική ενδεκάδα των «κιτρινόμαυρων» βρίσκοντας δίχτυα για 11η φορά στην 72η συμμετοχή του με τη φανέλα του Άρη, μετρώντας παράλληλα και 7 ασίστ.

Ο Τσέχος μέσος συμμετείχε σημαντικά και ουσιαστικά σ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και «υπενθύμισε» με την αγωνιστική του ποιότητα δημιουργικά για ποιον λόγο θεωρείται ως «εγγύηση» στο κέντρο του Άρη. Δικαίως είχε χαρακτηριστεί βαρόμετρο στη μεσαία γραμμή της ομάδας και πλέον ο Άκης Μάντζιος έχει ένα επιπλέον όπλο στη φαρέτρα του.