Σε περισσότερο από 1 μήνα θα είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ, ας πούμε κάπου στα τέλη Οκτωβρίου (ίσως και λίγο παραπάνω), αφού είναι η μοναδική ομάδα από τις μεγάλες που άρχισε τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της στα μέσα Αυγούστου. Κι αυτό ας το έχουμε σε μια άκρη του μυαλού μας, γιατί έτσι σκέφτονται και στην ΠΑΕ: Η ομάδα χρειάζεται ένα εύλογο διάστημα (ας πούμε δύο μήνες) για να ρολάρει.

Αν σε αυτό το διάστημα συμπεριλάβουμε και τις διακοπές λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων, που από τη μία επιτρέπουν στον προπονητή να εργαστεί με περισσότερη άνεση αλλά από την άλλη "σπάνε" τον ρυθμό (ο Ολυμπιακός έχει 9 διεθνείς), τότε χρειάζεται να πιστωθεί κι άλλος χρόνος.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Ισπανός τεχνικός θέλει να πάρει γκολ από τους παίκτες του, αυτό του λείπει τώρα, κι αυτός είναι ο λόγος που μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα το βράδυ μπορεί να προκύψει προσθήκη. Δηλαδή έλευση εξτρέμ αλλά, γιατί όχι, και επιθετικού! Δηλαδή δεν αποκλείεται να γίνει όχι μόνο μία μεταγραφή (του εξτρέμ που ακούγεται έντονα) αλλά και ενός επιθετικού! Για να υπάρξει αφενός μια τρίτη αξιόπιστη λύση για τις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχει το κλαμπ, αλλά για να φέρει γκολ όταν δεν το κάνουν οι Κααμπί και Γιάρεμτσουκ.

Να δούμε κάποιους από τους επιθετικούς που είναι ελεύθεροι και διαθέσιμοι, και μπορούν στα σταθούν στο επίπεδο του Ολυμπιακού;

Ap

ΓΕΝΤΕΡ: 34 ετών, με 8 εκατ. ευρώ m.v., ακόμα χωρίς ομάδα αν και είχε επαφές με τον Ολυμπιακό. Υδραυλικός που δίνει λύσεις στην επίθεση, απορίας άξιο πώς είναι ακόμα χωρίς ομάδα.

ΜΟΤΙΝΓΚ: 35 ετών, ελεύθερος από την Μπάγερν Μονάχου, έχει ποιότητα για να σταθεί άνετα μια σεζόν ακόμα σε υψηλό επίπεδο.

ΜΑΞΙ ΓΚΟΜΕΣ: Προτάθηκε στον Ολυμπιακό, αλλά δεν μπορεί πραγματικά να του δώσει λύσεις. Οι Πειραιώτες είχαν απορρίψει και παλαιότερα την περίπτωσή του, δύσκολα θα τσιμπήσουν τώρα.

ΜΠΑΛΟΤΕΛΙ: Ξεμυαλισμένος αλλά παιχταράς. Στα 34 του είναι χωρίς ομάδα, δηλώνει μετανιωμένος για την εξωγηπεδική εικόνα του μέχρι σήμερα, αλλά θέλει Ιταλία. Κίνηση υψηλού ρίσκου.

Αλλά εμείς θα πούμε κάτι ακόμα, αν τυχόν δεν προχωρήσει η έλευση επιθετικού τώρα: Ο Ολυμπιακός ψάχνει για έναν παίκτη σαν τον Αχμέντ Χασάν, που καθόταν στον πάγκο χωρίς παράπονα, εμπαινε αλλαγή στο τέλος του ματς, και έφερνε κολ. Πού να βρεις άλλο τέτοιο;