Παιχνίδι έχει αρχίσει να γίνεται ξανά, δυνατά, γύρω από το όνομα του Βίκτορ Γιόκερες, καθώς ο διεθνής Σουηδός άσος έχει ήδη 11 γκολ και 3 ασίστ σε 8 ματς σε Πορτογαλία και Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι στιγμής φέτος - Με αποτελεσμα να έχουν αρχίσει ήδη τα σενάρια για τις ομάδες που μπορούν να δαπανήσουν 90+ εκατ. ευρώ τον προσεχή Γενάρη για να τον αποκτήσουν.

Οι άνθρωποι της Σπόρτινγκ Λισαβόνας έχουν θέσει τα 100 εκατ. ευρώ ως το απαραίτητο ποσό για να τον παραχωρήσουν (ας μην ξεχναμε ότι είχαν πληρώσει 24 εκατ. ευρώ στην Κόβεντρι για να τον αποκτήσουν) και, όπως φαίνεται, δεν είναι μακριά η στιγμή που αυτό το ποσό θα κατατεθεί στους λογαριασμούς του πορτογαλικού κλαμπ και ο 26χρονος άσος θα χαιρετίσει.

Intime και AP

Μάλιστα, οι Ίβηρες είχαν προνοήσει το περασμένο καλοκαίρι και είχαν φέρει στην ομάδα τον 19χρονο Κόνραντ Χάρντερ από τη Νόρτζελαντ, πληρώνοντας 19 εκατ. ευρω. παρόλα αυτά χρειάζεται ένας πιο έμπειρος επιθετικός μπροστά από τον διεθνή Δανό άσο, με αποτέλεσμα να ψιθυρίζεται ξανά το όνομα του Φώτη Ιωαννίδη στην Πορτογαλία για τη Σπόρτινγκ!

Που το περασμένο καλοκαίρι είχε φτάσει στα 20 εκατ. ευρώ net λεφτά συν 5 εκατ. ευρώ ακόμα σε μπόνους (και τον Χάρντερ με 19 εκατ. ευρώ τον απέκτησε όταν εγκατέλειψε την περίπτωση του Ιωαννίδη), χωρίς να έχει παραχωρήσει τον Γιόκερες. Αν βάλει τον προσεχή Γενάρη τα 100 εκατ. ευρώ στα ταμεία της από την παραχώρηση του Σουηδού φορ, με πόσα μπορεί να έρθει στην πόρτα του Παναθηναϊκού;

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, πάντως, το όνομα του Ιωαννίδη αναμένεται άμεσα να βρεθεί στο προσκήνιο για την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που εννοείται ότι δεν έχει αφήσει πίσω την περίπτωσή του. Για αυτό και έχει ενδιαφέρον η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό, αν υποθέσουμε ότι οι Πράσινοι μπορεί να υποκύψουν στις πιέσεις των Πορτογάλων (ανάλογα πώς θα είναι η θέση του Τριφυλλιου σε Ελλάδα και Ευρώπη εκείνη την περίοδο).

Υπάρχει plan b στους Πράσινους αν τελικά αποχωρήσει ο Φώτης τον Γενάρη, τέλος πάντων, ακόμα και το καλοκαίρι του 2025; Ο Τάις Ντάλινγκα θα μπορούσε να ήταν μια λύση, που απέκτησε η Μπολόνια με 15 εκατ. ευρώ από την Τουλούζ από τη στιγμή που είχε φάει "πόρτα" για τον Ιωαννίδη, αλλά δεν έχει καταφέρει καθόλου να βρει ρυθμό στην ιταλική ομάδα. Και ο Εβάν Γκεσάντ είναι εξαιρετική λύση, από τη Νις, αλλά τόσο όπως και ο Ντάλινγκα είναι δύσκολες περιπτώσεις.

Αυτός που θα μπορούσε να έρθει σχετικά εύκολα, αν το αποφάσιζε να αφήσει τη La Liga, είναι ο Μπόγια Μιόφσκι που και το περασμένο καλοκαίρι ήταν πολύ ψηλά τη λίστα αν έφευγε ο Ιωαννίδης. Τελικά με 5 εκατ. ευρώ αποχώρησε από την Αμπερντιν για την τη Χιρόνα, που παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ φέτος. Αλλά αφενός δεν έχει καταφέρει καθόλου να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος, αφετέρου και η ομάδα του δεν διανύει την περσινή πορεία και δεν μπορεί να του δώσει τον χρόνο συμμετοχής που αναζητεί.

Ap

Θα ήταν απίθανο, δηλαδή, με το ίδιο ποσό που τον αγόρασε (άντε, συν κάτι ακόμα!) να αποφασίσει να τον παραχωρήσει λίγο καιρό μετά, και ο Παναθηναϊκός να βρει στο προσωπο του τον ιδανικό αντι-Ιωαννίδη; Γιατί πρόκειται για παίκτη με κοινό σωματότυπο με τον Φώτη, όχι τόσο δυνατός βέβαια, είναι 25 ετών, αριστεροπόδαρος, που πέρσι είχε 26 γκολ και 4 ασίστ, ενώ πρόπερσι 18 γκολ και 3 ασίστ!