Ο Αλέξανδρος Τζόρβας έπειτα από μία επιτυχημένη πορεία στον χώρο του ποδοσφαίρου, ως τερματοφύλακας, αποσύρθηκε σχετικά νωρίς από την ενεργό δράση για να αφοσιωθεί εξ’ ολοκλήρου στην αγροτική ζωή.

Ο παλαίμαχος διεθνής πορτιέρο έχει αλλάξει ριζικά τη ζωή του, αφού εγκατέλειψε τα ποδοσφαιρικά γήπεδα και την εστία του και μετακόμισε στον Άσωπο Λακωνίας, την πατρίδα της γυναίκας του, Χρυσαυγής Ατσιδάκου, και διατηρούν δικούς τους αμπελώνες.

Ο Αλέξανδρος Τζόρβας σταμάτησε το ποδόσφαιρο τη σεζόν 2014-2015 και ξεκίνησε ένα χρόνο μετά να ασχολείται με τη γη, το 2016. Δεν γεννήθηκε με αγρότες γονείς, αλλά του αρέσει.

Με το τριφύλλι στο στήθος

Ο νυν επιστάτης της τηλεοπτικής Φάρμας του STAR, ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού ενώ το 2001 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Υπήρξε 18 χρόνια επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αφού από τα 9 του βρέθηκε στο τριφύλλι. Τίμησε τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας και κατάφερε με τα χρόνια να καταξιωθεί σε αυτή.

Μάλιστα, κλήθηκε και στην Εθνική Ελλάδας καθώς συμμετείχε στα Euro 2008 και 2012, αλλά και στο Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική, όπου αγωνίστηκε βασικός και στους τρεις αγώνες. Συνέχισε την καριέρα του για δύο χρόνια στην Ιταλία και κατέληξε στην Ινδία.

Σταμάτησε από την ενεργό δράση στα 33 του, αφού όταν επέστρεψε από την Ινδία, ο γιος του, Μάξιμος, είχε αρπάξει το πόδι μου για δύο ημέρες και δεν τον άφηνε να κουνηθεί. Εκεί συνειδητοποίησε ότι πρέπει να αφιερώσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο γίνεται στην οικογένειά του.

100% αγρότης

Ο Αλέξανδρος Τζόρβας εδώ και χρόνια δηλώνει 100% αγρότης και πλέον είναι και επιστάτης στην τηλεοπτική Φάρμα. Ο Τζόρβας θα καθοδηγεί, θα δίνει συμβουλές και κάποιες αποστολές στους παίκτες. Συστήθηκε στους παίκτες του ριάλιτι, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι αποφάσισε να αλλάξει νωρίς καριέρα, να αφήσει το ποδόσφαιρο και να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα.

Δημιούργησε από το μηδέν το «Κτήμα Τζόρβα», το οποίο περιλαμβάνει ελαιόδεντρα, ελιά Καλαμών και οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιού.