Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η σαββατιάτικη (28/9) αναμέτρηση στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με Βόλο και Καλλιθέα να μένουν στο 1-1 για την 6η «στροφή» της Super League.

Oι γηπεδούχοι στο ντεμπούτο του Σάββα Πουρσαϊτίδη στον πάγκο ήταν καλύτεροι, αλλά έπεσαν πάνω στον σπουδαίο Μπερναμπέ Μπαραγκάν, που πραγματοποίησε εκπληκτικές αποκρούσεις στο β’ ημίχρονο.

Έτσι, οι Βολιώτες αγνοούν ακόμη τη χαρά της εντός έδρας νίκης στο φετινό πρωτάθλημα (4 βαθμοί στη 12η θέση), ενώ οι νεοφώτιστοι έχουν… εθιστεί στις ισοπαλίες (η 5η σε έξι παιχνίδια, 5 βαθμοί στην 11η θέση).

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Τζιάνι στο 23’ έγραψε το 0-1 με δυνατό σουτ από θέση μέσα αριστερά, παρά την προσπάθεια του Κόβατς να διώξει την μπάλα κι ενώ μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε καταγραφεί τίποτα αξιόλογο στο ματς.

Ο Βόλος απάντησε στο 37’ και ο Τζούνιορ Μεντιέτα πέτυχε το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα, βρίσκοντας δίχτυα με ωραίο δυνατό σουτ εκτός περιοχής, σημαδεύοντας την αριστερή γωνία του Μπαραγκάν.

Στο 47’ ο Μπαραγκάν εξουδετέρωσε το κοντινό σουτ του Άλτμαν σε μια σημαντική ευκαιρία για τους Θεσσαλούς, ενώ στο 52’ ο Ισπανός γκολκίπερ απέτρεψε ξανά το 2-1 με εντυπωσιακή απόκρουση με το πόδι σε εξ επαφής προβολή του Κόσζτα μετά από σουτ του Φεράρι.

Στο 61’ ο Γκλάβτσιτς έπιασε το δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με τον Μπερναμπέ Μπαραγκάν να κάνει και άλλες καταπληκτικές επεμβάσεις.

Στο 75’ έδιωξε σε κόρνερ τη σκαστή κοντινή κεφαλιά του Κόντε, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό σταμάτησε και το σουτ του Κόμπα από καλή θέση, με τον Μουτίνιο στο 90’+2 να αστοχεί από αριστερά στο τετ α τετ με τον Κόβατς, χάνοντας την ευκαιρία για το 1-2 και με το 1-1 εντέλει να μην αλλάζει έως το σφύριγμα της λήξης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κατοίκος (Αθηνών) με βοηθούς τον Χριστοδούλου (Ημαθίας) και τον Καραγκιζόπουλο (Ημαθίας), ενώ στο VAR ήταν ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) και ο Παπαδάκης (Ηρακλείου).

Κίτρινες: 12’ Μίλετιτς, 81’ Mεντιέτα - 40’ Μανθάτης.

ΒΟΛΟΣ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Κόβατς, Μύγας, Φεράρι, Μίλετιτς, Καλογερόπουλος, Μπερναντού, Γκλάβτσιτς, Άλτμαν (60’ Κόμπα), Ασεχνούν (89’ Βιγιαφάνιες), Μεντιέτα, Κόσζτα (72’ Kόντε).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Μάσιμο Ντονάτι): Μπαραγκάν, Μανθάτης (59’ Σοΐρι), Χάνουσεκ, Ισιμάτ-Μιρίν, Τσιβελεκίδης, Μότοκ, Ντιμπά, Μερκάτι (59’ Μουτίνιο), Ντεμέτριους (77’ Βαλμπουενά), Τζιάνι (59’ Ματίγια), Ουλντρίκις (89’ Bασιλόγιαννης).