Με νωπές τις μνήμες από τον αγώνα της περασμένης Τετάρτης στην Κωνσταντινούπολη ο ΠΑΟΚ καλείται ν’ αφήσει πίσω του το ματς με τη Γαλατάσαραϊ και να συγκεντρωθεί στις – εντός συνόρων – αγωνιστικές υποχρεώσεις του και συγκεκριμένα στην αυριανή αναμέτρηση κόντρα στον Άρη για την 5η Αγωνιστική της Stoiximan Super League (20:30, Γήπεδο Τούμπας, NOVA SPORTS PRIME).

Λίγα λεπτά μετά το τέλος της προπόνησης του Σαββάτου στην Τούμπα, το Novasports.gr βρέθηκε στο «σπίτι» του «Δικεφάλου» και συνομίλησε με τον Στέφαν Σβαμπ για την πρεμιέρα στη League Phase του UEFA Europa League, τον απόηχο, την επιστροφή στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη και – φυσικά – την αυριανή αναμέτρηση.

Αναλυτικά όσα είπε:

Τι του μένει από το παιχνίδι της Τετάρτης;

«Είναι μια διαφορετική διοργάνωση το Europa League. Αυτό που μας μένει είναι μια πικρία και μια απογοήτευση για το αποτέλεσμα. Φύγαμε με ήττα από εκεί, αλλά δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί κόντρα σε πολύ καλές ομάδες. Αυτό είναι που κρατάμε. Τώρα μπροστά μας έχουμε ένα ντέρμπι. Τα ντέρμπι είναι όλα διαφορετικά, έχει να κάνει με την θέληση, την πνευματική ετοιμότητα. Δεν έχει σημασία σε ποια θέση είναι οι δυο ομάδες. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Πόσο απέχει ο ελκυστικός ΠΑΟΚ, από αυτόν που μπορεί να πάρει αποτελέσματα ακόμη και σε δύσκολα παιχνίδια στην Ευρώπη;

«Στο πρωτάθλημα καταφέρνουμε και παίρνουμε τα αποτελέσματα. Είμαστε σε καλό δρόμο από αυτήν την άποψη. Τώρα βέβαια μπροστά μας έχουμε ένα ντέρμπι, που είναι πάντα διαφορετικό, οι παίκτες έχουν έξτρα κίνητρο, παίζουν και για τη φανέλα, παίζουν για την ομάδα, είναι πάντα ξεχωριστοί αγώνες. Έχουμε προετοιμαστεί σωστά, παίζουμε στην έδρα μας, θα έχουμε τον κόσμο μας, θα έχουμε όλα τα όπλα για να πάρουμε το παιχνίδι. Είμαστε σε καλή θέση αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα, έχουμε πετύχει καλά αποτελέσματα και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Το κίνητρο της νίκης εξαλείφει την κούραση;

«Μόλις μπεις στο γήπεδο και ακούσεις τους οπαδούς να ζητωκραυγάζουν ξεπερνάς γρήγορα την κούραση. Δεν υπάρχει τίποτα στο μυαλό, παρά μόνο η νίκη, ειδικά σε ντέρμπι. Οκ, στο δεύτερο ημίχρονο μπορεί να εμφανιστεί κούραση, αλλά εμείς πάντα έχουμε μια ομάδα έτοιμη, φρέσκια, για να μπορέσει να πετύχει τον στόχο της στο γήπεδο. Έχουμε και τους παίκτες που θα έρθουν από τον πάγκο, έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και νομίζω ότι είμαστε απόλυτα έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι».

Η άποψη του για τον Άρη:

«Είναι μια τελείως διαφορετική ομάδα σε σχέση με πέρυσι. Έχουν πολλούς καινούργιους παίκτες, τους οποίους περιμένουμε να δούμε αύριο. Εμείς όμως παίζουμε στην έδρα μας, πρέπει να επιβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό και μαζί με τον κόσμο μας να πάρουμε τη νίκη».

Για την ομιλία του Ιβάν Σαββίδη στους παίκτες:

«Η ομιλία του ιδιοκτήτη είναι κάτι σαν τελετουργικό που έχουμε. Συμβαίνει όλο και πιο συχνά, οπότε οι παλιοί παίκτες γνωρίζουμε, όπως γνωρίζουμε και τη σημασία ενός παιχνιδιού σαν αυτό. Νομίζω ότι όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε σε αυτό το ματς, ότι είναι ιδιαίτερο, θα το μεταδώσουμε και στους νέους παίκτες και θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη».