Η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού και το Sportdog.gr σας παρουσιάζει την κριτική των ποδοσφαιριστών της Ένωσης.

Στρακόσια: Έκανε καθοριστική απόκρουση σε κεφαλιά του Γεντβάι στο 31'. Στην αρχή του δευτέρου μέρους είχε δύο καθοριστικά μαζέματα με τη βοήθεια συμπαικτών του (Βίντα-Ρότα) και γενικά δεν είχε πρόβλημα, αν και δεν του ήρθε κάποια πολύ δύσκολη φάση. Οι ευκαιρίες του Παναθηναϊκού ήταν... να είχαμε να λέγαμε. Πολύ ψόφιες.

Ρότα: Πολύ ένταση και πάθος στο παιχνίδι του. Είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς με ένα σουτ στο 11', ύστερα από στρώσιμο του Πινέδα. Είναι ο άνθρωπος που έβγαλε την ασίστ με σέντρα ακριβείας στον Πιερό, στο 30'. Είχε και καθοριστική επέμβαση στην άμυνα ο Λάζαρος, ο οποίος τα έδωσε όλα στο παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση.

Βίντα: Δεν αντιμετώπισε προβλήματα, αφού ο Ιωαννίδης ήταν εγκλωβισμένος και στην ουσία εξαφανισμένος. Στην αρχή του δεύτερου μέρους έβαλε μια καθοριστική κόντρα σε επικίνδυνη φάση με τον Τετέ, ενώ στο τέλος του αγώνα κατάφεραν να εξουδετερώσει μαζί με τον Κάλενς τον Ιωαννίδη που πάλευε μόνος του στην επίθεση.

Κάλενς: Έκοψε καθοριστικά μέσα στην περιοχή τον Τετέ πριν εκτελέσει. Στο 44' εξουδετέρωσε γρήγορη αντεπίθεση του Παναθηναϊκού αναχαιτίζοντας τον Ιωαννίδη. Είχε μια φοβερή ευκαιρία να σκοράρει στο 53', από σέντρα του Κοϊτά, αλλά βρήκε τη μπάλα με το πίσω μέρος του κεφαλιού.

Πήλιος: Γράφτηκε, ότι ο Αλμέιδα σκεφτόταν να βάλει Χατζισαφί λόγω της εμπειρίας του. Ο Έλληνας αριστερός μπακ συνέχισε να είναι βασικός και έπαιξε καλά. Ο 23χρονος αμυντικός ήταν μαχητικός στην άμυνα! Ο Τετέ που έπαιξε από την πλευρά του ήταν εξαφανισμένος. Επιθετικά προσπάθησε να συνεργαστεί με τον Κοϊτά στην επίθεση.

Σιμάνσκι: Ο Πολωνός είχε απόλυτη συγκέντρωση ανασταλτικά αλλά και πάθος στο παιχνίδι του. Είχε και φάσεις για να σκοράρει, όπως αυτή στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Περέιρα: Οργανωτής της μεσαίας γραμμής. Κατεύθυνε τους συμπαίκτες του, μοίρασε σωστά τη μπάλα. Αθόρυβη δύναμη στο κέντρο. Ήταν ουσιαστικός και αποτελεσματικός.

Κοϊτά: Ήταν δραστήριος από αριστερά. Δεν του βγήκαν κάποιες κινήσεις, αλλά μετέφερε την ενέργειά του παντού. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων είχε πολύ καλή εκτέλεση φάουλ, απ'την οποία βγήκε η φάση με την κεφαλιά του Σιμάνσκι. Ο κόσμος τον επεφήμησε στην αρχή του δευτέρου μέρους σε ένα κόρνερ που κέρδισε η ΑΕΚ στην πλευρά του πέταλου που δεσπόζει η μορφή του Στέλιου Σεραφείδη. Λίγο αργότερα έβγαλε καταπληκτική σέντρα για Κάλενς-Πιερό που πήγε... στράφι. Οι εκτελέσεις του στις στατικές φάσεις ήταν φαρμάκι.

Ελίασον: Πίεσε ψηλά την άμυνα του Παναθηναϊκού. Στο 12' έκλεψε τη μπάλα με τάκλιν από τα πόδια του Ντραγκόφσκι, αλλά ο Πιερό δεν ήταν κοντά για να πλασάρει στην κενή εστία. Έτρεξε, πάλεψε, αλλά τις δημιουργίες από δεξιά είχε περισσότερο ο Ρότα. Ίσως αυτό να ήταν το κόλπο του Αλμέιδα.

Πινέδα: Έκανε πολλή δουλειά ο Μεξικανός, ο οποίος από τη μία τον έβρισκες στην επίθεση και από την άλλη στην άμυνα, να καλύπτει τον Ρότα που είχε ανέβει ψηλά. Στο 63' έβγαλε μια πολύ καλή φάση για τον Πιερό, αλλά ο Ίνγκασον έκοψε καθοριστικά σε κόρνερ πριν εκτελέσει ο Αϊτινός φορ. Στη συνέχεια έγινε αλλαγή και ο κόσμος τον καταχειροκρότησε και φώναξε το όνομά του, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή του στο παιχνίδι. Μην ξεχνάμε, ότι το καλοκαίρι ο εκπρόσωπός του είχε δημιουργήσει πολύ αρνητικό κλίμα με τις δηλώσεις του, με στόχο να πάρει μεταγραφή στη Μοντερέι.

Πιερό: Πέτυχε το δεύτερο γκολ του με τη φανέλα της ΑΕΚ με τον ίδιο τρόπο με το πρώτο, με κεφαλιά νικώντας κατά κράτος τον Ίνγκασον, ύστερα από σέντρα του Ρότα. Ήταν ο φόβος και τρόμος για την άμυνα του Παναθηναϊκού.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Γιόνσον: Μπήκε για να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή. Είχε πάθος και αυταπάρνηση. Το ζητούμενο είναι να επανέλθει στο επίπεδο που είχε προ του τραυματισμού του.

Λιούμπισιτς: Στο ματς με την Καλλιθέα έμεινε εκτός για να ξεκουραστεί επειδή έπαιζε στα κόκκινα. Με Παναθηναϊκό είχε ένα σουτ μετά το 82' το οποίο έφυγε για λίγο άουτ.

Μάνταλος: Μοναδική στιγμή, όταν μπήκε αλλαγή και άκουσε τους οπαδούς να του φωνάζουν «να σου ζήσει Πέτρο», αφού πρόσφατα έγινε πατέρας. Κράτησε μπάλα, θα μπορούσε να ήταν περισσότερο αποφασιστικός. Ειδικά σε μια φάση που γύριζε η μπάλα και αντί να το πάρει πάνω του και να δημιουργήσει φορτώνοντας μέσα στην περιοχή, η μπάλα γύρισε πίσω στο τέρμα και δημιουργήθηκαν κάποιες προϋποθέσεις για τον Παναθηναϊκό.

Άμραμπατ: Η είσοδός του έδωσε ενέργεια και φρέσκαρε τον ενθουσιασμό του κόμσου. Μπήκε και σκόραρε το 2-0 καθαρίζοντας τη νίκη για την ΑΕΚ. Στην τελευταία φάση έδωσε κακή πάσα στον Πιερό, σε μια στιγμή που θα μπορούσε να είχε άλλη κατάληξη αν τη ζύγιζε καλύτερα και το σκορ να είχε γίνει 3-0.

Μήτογλου: Έχει αρχίσει παίρνει παιχνίδια στα πόδια του. Είναι μία μονάδα υπολογίσιμη. Με Παναθηναϊκό μπήκε αντί του Ρότα για να δέσει πίσω την άμυνα. Την έκανε τη δουλειά του, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος.