Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-0 από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, σε ένα παιχνίδι που εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων. Ίσως το μυαλό των περισσότερων να ήταν στο ματς της Πέμπτης με τη Μπόρατς, κάτι που μπορεί να αποδοθεί και στο αρχικό σχήμα που επέλεξε ο Αλόνσο, ο οποίος άφησε στον πάγκο έναν από τους ποιοτικότερους παίκτες του, τον Πελίστρι και απέκλεισε για λόγους τακτικής τον Βαγιαννίδη, τον οποίο ούτε κατά διάννοια τον φτάνει ο Μπάλντοκ επιθετικά.

Ντραγκόφσκι: Έκανε τραγικό λάθος στο 12', όταν άργησε να δώσει τη μπάλα με τα πόδια και ο Ελίασον με τάκλιν έκλεψε, αλλά πρόλαβε ο Ίνγκασον και απομάκρυνε. Το γκολ του Πιερό ήταν άπιαστο, ενώ στο πέναλτι, που είναι σπεσιαλίστας, τον ψάρεψε ο Άμραμπατ και έπεσε στη λάθος γωνία.

Μπάλντοκ: Μέτριο παιχνίδι από τον Άγγλο σε μια αναμέτρηση που γενικά η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν τρικυμία, με πολλά λάθη. Μια σέντρα μέτρησε όλο και όλο. Καμία σχέση με τον Βαγιαννίδη απ'τον οποίο ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάρει περισσότερα πράγματα επιθετικά, αν ήταν στην αποστολή.

Ίνγκασον: Είχε ένα καθοριστικό κόψιμο στο 12', προλαβαίνοντας τον Πιερό, πριν πλασάρει στην κενή εστία, διορθώνοντας το λάθος του Ντραγκόφσκι. Στο 30' όμως ο Πιερό τον νίκησε κατά κράτος στον αέρα, τον κατάπιε στην κυριολεξία. Στο 63' όμως έκοψε καθοριστικά μπαλιά του Πινέδα από δεξιά, πριν μπει στη φάση ο Πιερό. Ίσως και να είναι ο μοιραίςο του ΠΑΟ, λόγω της χαμένης μονομαχίας με τον σκόρερ του πρώτου γκολ της Ένωσης.

Γεντβάι: Ο ορισμός της τρικυμίας. Η παρουσία του δεν έδινε ασφάλεια στον Ντραγκόφσκι. Στο 31' πάντως είχε μια καλή στιγμή στην επίθεση με κεφαλιά που απέκρουσε ο Στρακόσια. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου διόρθωσε το λάθος που έκανε με διώξιμο πάνω στον Πιερό αποκρούωντας το σουτ του Αϊτινού επιθετικού, ο οποίος ήταν απέναντι από το τέρμα.

Μλαντένοβιτς: Αμυντικά έπασχε, αφού από την πλευρά του έφαγε ο Παναθηναϊκός τη σέντρα, απ'την οποία προήλθε το 1-0. Επιθετικά δεν υπήρχε, αφού δεν τον είδαμε να έχει ανεβάσματα. Ζήτημα να έβγαλε μια-δύο σέντρα στο ματς.

Αράο: Μαζί με τον Ουνάι απορρόφησαν αρκετά στα πρώτα λεπτά την πίεση της ΑΕΚ και δεν την άφησαν να αναπτυχθεί από τον άξονα. Είχε μια καθοριστική παρέμβαση σε προσπάθεια του Κοϊτά. Από τα πόδια του ξεκινά η φάση του Τετέ στην αρχή του δεύτερου μέρους. Μετά όμως ξέμεινε από δυνάμεις και έγινε αλλαγή.

Μαξίμοβιτς: Είχε αρκετές αποστάσεις στη μεσαία γραμμή. Τον έβγαλε στο δεύτερο μέρος ο Αλόνσο. Δεν πρόσφερε πολλά πράγματα.

Ουναΐ: Φετινή μεταγραφή κα καθοριστικό ρόλο στη μεσαία γραμμή, στα πρώτα λεπτπά μαζί με τον Αράο στην απορρόφηση της πίεσης της ΑΕΚ. Επιθετικά όμως δεν μπορούσε να δείξει πράγματα. Στο δεύτερο μέρος ανέβκε περισσότερο, είχε ένα σουτ στο 49', αλλά μέχρι εκεί. Έσκασε και αυτός...

Τετέ: Δεν έκανε καλή εμφάνιση. Τον εξαφάνισε ο Πήλιος. Βρέθηκε μια φορά στην περιοχή, αλλά ανακόπηκε από τον Κάλενς και από το κόρνερ που προήλθε σέρβιρε για την ευκαιρία του Γεντβάι με κεφαλιά, η οποία ήταν η μοναδική καλή στιγμή του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος.

Τζούρισιτς: Δεν μπόρεσε να δείξει πράγματα. Απόδειξη ότι έκανε πολλά φάουλ, γιατί έχανε μπάλες. Πολύ κακό παιχνίδι

Ιωαννίδης: Επιεικώς... εξαφανισμένος στο πρώτο μέρος. Εγκλωβίστηκε ανάμεσα στα στόπερ της ΑΕΚ. Στην αρχή του δεύτερου μέρους έφτιαξε μια φάση στον Τετέ, σε μία χρονική περίοδο που ο Παναθηναϊκός έμοιαζε αφυπνισμένο. Έπαιζε στην ουσία μόνος του στην επίθεση. Στο 81' βρέθηκε μόνος με τρεις και οι αμυντικοί της Ένωσης τον εξουδετέρωσαν. Και τι να σου κάνει ένας παίκτης, όταν του έχει βγει η γλώσσα και δεν έχει τροφοδοτηθεί όπως πρέπει;

ΑΛΛΑΓΕΣ

Πελίστρι: Δεν πρόσφερε κάτι ουσιαστικό στο παιχνίδι. Η ΑΕΚ ήταν τόσο καλά διαβασμένη και ο Παναθηναϊκός εκτός τόπου και χρόνου σε σημείο να επηρεάζεται ένας τόσο καλός παίκτης και να μην μπορεί να προσφέρει την ποιότητά του. Δεν θυμάμαι να πέρασε έστω μια φορά τα πόδια του η μπάλα στην περιοχή της ΑΕΚ.

Μαντσίνι: Ένα σουτ μακρινό μέτρησε και αυτό μετά βίας.

Τσέριν: ¨Εκανε το χέρι-πέναλτι, απ'το οποίο η ΑΕΚ καθάρισε το ματς.

Μπακασέτας: Η είσοδός του δεν πρόσφερε πράγματα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ίσως αν έμπαινε νωρίτερα να μπορούσε να κρατήσει λίγο μπάλα και να μοιράσει παιχνίδι. Γενικά ο Παναθηναϊκός φαινόταν σκασμένος στο δεύτερο ημίχρονο.

Γερεμέγιεφ: Και εκείνος δεν πρόσφερε κάτι επιθετικά. Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε περισσότερο ακίνδυνος με τις αλλαγές.