Πίστωση χρόνου δόθηκε στον Ντιέγκο Αλόνσο και μάλιστα δόθηκε πίστωση χρόνου και μέσω των... αντιπάλων του Παναθηναϊκού, οι οποίοι με τις απώλειες βαθμών κρατούν το «τριφύλλι» ζωντανό για το πρωτάθλημα.

Με τον Παναθηναϊκό να είναι μόλις στο -6 από την κορυφή - και λέμε «μόνο στο -6» καθώς αγωνιστικά θα έπρεπε να είναι στο -12 - οι «πράσινοι» μπορούν να σώσουν τη χρονιά αρκεί τώρα ο Γιάννης Αλαφούζος να πάρει την εύκολη απόφαση.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο δεν έχει δείξει απολύτως τίποτα εδώ και δύο μήνες, έχοντας στα χέρια του ένα ρόστερ που δεν είχε κανένας προπονητή του Παναθηναϊκού τα τελευταία 10 χρόνια. Είναι εξοργιστικό, λοιπόν, αυτό το ρόστερ να μην μπορεί εδώ και δύο μήνες να κάνει μία οργανωμένη επίθεση, να μην μπορεί να δημιουργήσει, να μην κάνει ευκαιρίες για γκολ.

Όλα όσα έχουν γίνει είναι από την ποιότητα των ποδοσφαιριστών του, οι οποίοι δεν έχουν κανένα πλάνο για να επιτεθούν, κανένα πλάνο για να αμυνθούν και τα πάντα λειτουργούν με τις προσωπικές ενέργειες και την εμπειρία των ποδοσφαιριστών του.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο
Intime

Η… γραμμή που βγαίνει εδώ και 1 μήνα μέσα από τον οργανισμό του Παναθηναϊκού είναι ότι από ματς σε ματς υπάρχει βελτίωση. Μάλιστα, υπήρξε βελτίωση και στο ματς με τον Πανσερραϊκό! Που ο Παναθηναϊκός φλέρταρε με ακόμη μία γκέλα απέναντι στη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος και έφτασε στη νίκη με γκολ από σπόντα στο 80!

Ο Γιάννης Αλαφούζος πέρυσι τον Δεκέμβρη πήρε τη δύσκολη απόφαση να διώξει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, επειδή η ομάδα αποκλείστηκε από την Ευρώπη, επειδή δεν νικούσε ντέρμπι και επειδή η εικόνα της τον τελευταίο μήνα πριν την απόλυση του Σέρβου ήταν μέτρια προς κακή.

Τώρα η απόφαση του μεγαλομετόχου είναι εύκολη και πρέπει... χθες να φέρει έναν προπονητή που να μπορέσει να άμεσα να βγάλει στο γήπεδο, αυτά που έχει να δώσει το συγκεκριμένο ρόστερ και μέχρι τώρα δεν έχουμε δει ούτε στο 10%.


Ποιους ακούει ο Αλαφούζος;


Όπως δικαιώς ακούει τα όσα ακούει σε κάθε ματς ο Γιάννης Αλαφούζος από την πλειοψηφία του κόσμου του Παναθηναϊκού, έτσι δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει κάποιος ότι φέτος τα... έσκασε για να φτιάξει ένα ρόστερ όχι μόνο για να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά και για μεγάλη πορεία στην Ευρώπη.

Μάλιστα, πάλεψε να φέρει και τον Σάρι αλλά η εναλλακτική του Ιταλού ήταν ένα λαχείο που δεν βγήκε. Σίγουρα, όμως, όταν βγαίνει στην αγορά για να πάρει μία Φεράρι (Σάρι) η εναλλακτική σου δεν μπορεί να είναι ένα Φίατ (Αλόνσο).

Ωστόσο, σε αυτό ευθύνεται και όποιος συμβούλευε τον Αλαφούζο και τον συμβούλεψε λάθος. Καθώς δεδομένα ο μεγαλομέτοχος δεν γνώριζε τον Ντιέγκο Αλόνσο.

Το ίδιο ισχύει και για την υπόθεση Βαγιαννίδη. Όπως αποκάλυψε και ο Ευάγγελος Μίχος στο sportdog,gr, με εντολή Αλαφούζου κόπηκε ο Βάγια από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, επειδή δεν έχει απαντήσει στην πρόταση ανανέωσης που κατέθεσε ο Παναθηναϊκός.

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης
InTime

Η πρόταση που αφορά 600.000 ευρώ σε βάθος τετραετίας και δίνεται σε έναν παίκτη ο οποίος είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της ομάδας, ο βασικός δεξιός μπακ της Εθνικής για τα επόμενα 10 χρόνια, παιδί των ακαδημιών και με μεγάλη προοπτική για να πωληθεί σε 2 ή 3 χρόνια ακόμη και με 8ψήφιο νούμερο.

Δεν θα μπούμε στη σύγκριση πόσα παίρνει ο Μπάλντοκ, πόσα παίρνει ο Κώτσιρας, πόσα παίρνει ο Πάλμερ Μπράουν. Το θέμα είναι τι αξίζει να πάρει ο Βαγιαννίδης και ο κάθε Βαγιαννίδης που βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Αξίζει να έχει συμβόλαιο που το 2028 θα του δίνει 600.000 ευρώ; Όχι! Και το όχι προκύπτει με βάση την αξία του ποδοσφαιριστή και τη ζήτηση που έχει στην αγορά.

Σίγουρα, πάντως, δεν θα ήταν και το καλύτερο να δει τη νέα σεζόν ο Αλαφούζος τον Βαγιαννίδη με κιτρινόμαυρη, ασπρόμαυρη ή ερυθρόλευκη φανέλα με την περίπτωσή του να μην έχει καμία σχέση με εκείνες του Μπρινιόλι αλλά και του Αλεξανδρόπουλου.