Το Σάββατο το Sportdog σας ενημέρωσε για ένα... θαύμα που συνέβη στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων χάρη στην παρέμβαση των γιατρών των Ακαδημιών της ΑΕΚ. Η Κ-15 της Ένωσης αντιμετώπιση την αντίστοιχη ομάδα του Πανιωνίου. Στα πρώτα λεπτά έγινε μία σύγκρουση δύο παικτών των «κυανέρυθρων» στον αέρα κεφάλι με κεφάλι. Ένας εκ των δύο τραυματίστηκε σοβαρά.

Οι λεπτομέρειες είναι ανατριχιαστικές. Ο παίκτης υπέστη επιληπτική κρίση, έβγαζε αφρούς και για 5 λεπτά έτρεμε από τους σπασμούς. Χάρη στους χειρισμούς του γιατρού της ΑΕΚ, Ανδρέα Αναμορλίδη και του φυσιοθεραπευτή, Λευτέρη Ταμβάκη, που κράτησαν ανοικτό τον αεραγωγό του παίκτη, καθώς κινδύνε να πεθάνει από ασφυξία. Δόξα τω Θεώ, ο νεαρός συνήλθε και στη συνέχεια τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τις απαραίτητες εξετάσεις στο νοσοκομείο.

Την Κυριακή ο πατέρας του παίκτη επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τους συντελεστές του ιατρικού επιτελείου που βρέθηκαν στο σκηνικό και με τους χειρισμούς τους κράτησαν ζωντανό τον παίκτη. Την Τρίτη ήρθε η σειρά του Πανιωνίου, για να ευχαριστήσει τους ανθρώπους της Ένωσης.

Όπως ενημέρωσε η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, ο Ιστορικός έστειλε επιστολή με την οποία ευχαρίστησε θερμά για την άμεση επέμβαση και βοήθεια που παρείχε το ιατρικό επιτελείο της στον Μάριο Σουχλάκη. Στην εν λόγω επιστολή, η οποία φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα του συλλόγου κ. Δημήτρη Θεοδώρου, τονίζει τα εξής:

"Με την παρούσα θα θέλαμε να διατυπώσουμε τις ευχαριστίες μας προς τους ανθρώπους της Ακαδημίας σας για την καθοριστική συμβολή τους, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα για τον ποδοσφαιριστή μας, Μάριο Σουχλάκη, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του κατά τη διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης των Κ15 τμημάτων μας στα Σπάτα.

Ειδικότερα δε, θα θέλαμε να μεταφέρετε τις ολόψυχες ευχαριστίες μας προς τους κ. Ανδρέα Αναμορλίδη και Λευτέρη Ταμβάκη.

Καλή ποδοσφαιρική σεζόν με υγεία σε όλους τους αθλητές!".

Οι σχέσεις ΑΕΚ και Πανιωνίου έχουν περάσει από πολλά κύματα και πολλές φορές υπήρξαν εχθρικές, για λόγους που ούτε χρειάζεται, ούτε πρέπει να αναφέρουμε. Αυτά τα περιστατικά αποδεικνύουν, ότι ο αθλητισμός δεν πρέπει να χωρίζει αλλά να ενώνει. Η συμπεριφορά τόσο των ανθρώπων της ΑΕΚ όσο και η επιστολή του Πανιωνίου δημιουργούν την αισιοδοξία, ότι μπορούμε να ελπίζουμε στο μέλλον για εφαρμογή του ευ αγωνίζεσθαι.