Διαβάσατε σε αυτήν τη στήλη, ότι οι τραυματισμοί στην ΑΕΚ ανησυχούν, προβληματίζουν, αλλά δεν προκαλούν έκπληξη. Απλά το γεγονός ότι πολλοί παίκτες (Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς, Οντουμπάτζο, Μουκουντί) έβγαλαν μυϊκά θέματα δημιουργεί συναγερμό και σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως είναι φυσικό, το μπαλάκι των ευθυνών πηγαίνει από τη μία πλευρά στην άλλη. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών. Ένας από τους παράγοντες που μπορεί να ευθύνεται για το ζήτημα ίσως να είναι και η κατάσταση στα γήπεδα των προπονητικών κέντρων στα Σπάτα.

Τα δύο γήπεδα με χορτάρι που προπονείται η πρώτη ομάδα | INTIME

Το Σεραφίδειο και το παράπονο του Στάνκοβιτς

Το χορτάρι στα δύο τερέν που προπονείται η ΑΕΚ, ομολογουμένως, δεν είναι σε καλή κατάσταση και έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για τη βελτίωσή του. Γι'αυτόν τον λόγο η Ένωση έχει αναγκαστεί να προπονείται πολλές φορές στο Σεραφίδειο, το οποίο χρησιμοποιεί η ΑΕΚ Β' ως έδρα για τα παιχνίδια της στη Super League 2. Οπότε πρέπει να υπάρχει ειδικός προγραμματισμός για τη χρήση του από την πρώτη ομάδα, προκειμένου να μην ταλαιπωρείται και εκεί το χορτάρι, η υποδομή του οποίου είναι συγχρονότερη σε σχέση με τα υπόλοιπα γήπεδα, αφού η ολοκλήρωση της κατασκευής της εγκατάστασης ολοκληρώθηκε πριν από δύο χρόνια.

Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο ενός «κομμένου» ποδοσφαιριστή, ο οποίος όπως ορίζει ο νόμος πρέπει να προπονείται στο προπονητικό κέντρο, με την παρουσία προπονητών, γιατρών, φυσιοθεραπευτών και φροντιστών, μέχρι να βρεθεί λύση για το μέλλον του. Αναφερόμαστε στον Τσίτσαν Στάνκοβιτς, ο οποίος είναι ιδιαίτερα παραπονιάρης. Ο Αυστριακός τερματοφύλακας, όπως έπιασαν οι κεραίες της στήλης, έκανε πρόσφατα παρατήρηση για το τερέν, στο οποίο προπονείται. Εδώ λοιπόν υπάρχει καπνός και φωτιά...

Ο "κομμένος" Τσίτσαν Στάνκοβιτς | Intime

Στην Ένωση εξετάζουν πολύ σοβαρά το θέμα. Το τεπορτάζ αναφέρει, ότι υπάρχει διάθεση για διορθωτικές κινήσεις στα γήπεδα των Σπάτων. Μέχρι στιγμής, βέβαια, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα στους χλοοτάπητες των γηπέδων. Το γιατί υπάρχει καθυστέρηση δεν το γνωρίζουμε. Ίσως χρειάζεται μελέτη για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν, γιατί δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Θέλει επανασπορά το χορτάρι, ξήλωμα και στρώσιμο καινούριου, ή ανανέωσης του αγωνιστικού χώρου, από την υποδομή του μέχρι τον χλοοτάπητα; Το σίγουρο είναι, ότι υπάρχει θέμα και οι άνθρωποι της ΑΕΚ το γνωρίζουν και επεξεργάζονται τις λύσεις.

Πότε θα ξεκινήσει το ξενοδοχείο;

Και μιας και πιάσαμε το προπονητικό κέντρο των Σπάτων, είναι μεγάλο ερώτημα σε ποιά φάση βρίσκονται οι σχεδιασμοί για τη δημιουργία του ξενοδοχείου, των κοιτώνων δηλαδή που θα φιλοξενούνται παίκτες των Ακαδημιών από την επαρχία, αλλά και οι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας, στις αποστολές πριν τους αγώνες. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε υποστηρίξει στην παρουσίαση του Μάριου Ηλιόπουλου, ότι έλαβε τη δέσμευσή του για την πρόοδο και την εξέλιξη των συγκεκριμένων έργων.

O νέος ηγέτης της ομάδας έχει εκφραστεί δημοσίως για τη διάθεσή του να στηρίξει τις Ακαδημίες της Ένωσης. Στις πρώτες του επισκέψεις στα Σπάτα αφορούσαν τις Υποδομές της Ένωσης. Σε αυτές είχε εκφράσει, ότι τα έργα που αφορούν τον χώρο φιλοξενίας των ποδοσφαιριστών, ο οποίος θα αναβαθμίσει όλο το προπονητικό κέντρο και θα του δώσει άλλο χαρακτήρα, θα ξεκινήσουν σύντομα, ίσως και εντός του φθινοπώρου. Γράφτηκε και σε σχετικό ρεπορτάζ εδώ στο Sportdog. Μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχει κινητικότητα επί του θέματος. Από τα μέσα του καλοκαιριού άλλωστε προέκυψαν τόσα άλλα ζητήματα.

Η ΑΕΚ προχώρησε σε ηχηρές μεταγραφές, όπως του Λαμέλα, του Κοϊτά και του Μαρσιάλ, οι τελευταίες δύο μάλιστα ήταν αναγκαίες επικοινωνιακά, για να ξεπλυθεί η πίκρα του ευρωπαϊκού αποκλεισμού, ο οποίος θα ακολουθεί την ομάδα όλη τη χρονιά. Οι υποδομές όμως είναι αυτές που αλλάζουν το επίπεδο ενός κλαμπ.