Στον αστερισμό τού Λορέν Μορόν βρίσκονται άπαντες στον Άρη, καθώς ο ισπανός επιθετικός έχει μπει δυνατά και στο φετινό πρωτάθλημα - Ήδη έχει 4 γκολ σε 6 συμμετοχές, αποδεικνύοντας ότι είναι σκόρερ ολκής. 

Με τον Θοδωρή Καρυπίδη να έχει βάλει ήδη μπρος τη διαδικασία για την ανανέωση στο συμβόλαιό του, καθώς το καλοκαίρι τού 2025 λήγει η συμφωνία που έχει με τους Κίτρινους. Κι εδώ έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε ότι ο 30χρονος Ισπανός επιθετικός αποχώρησε το καλοκαίρι του 2023 από τη Μπέτις, μετά από 8 χρόνια στην ομάδα, και για να υπογράψει στον Άρη παραιτήθηκε από ένα ποσό ύψους 500.000 ευρώ που του χρωστούσε η ισπανική ομάδα - Συν κάποια μπόνους που δεν είχαν εξοφληθεί.

Μια απόφαση που, αν μη τι άλλο, δείχνει ότι ο Μορόν είχε πλάνο στο μυαλό του, είχε κίνητρο, και δεν ήρθε για τουρισμό στην Ελλάδα. Το εντυπωσιακό με τον Μορόν είναι ότι πρόκειται για 100% value for money επιλογή, με απολαβές του στον Άρη να είναι, τώρα, στις 350.000 ευρώ (δέχτηκε σοβαρή μείωση αποδοχών για να έρθει στον Άρη!), είναι καλός σκόρερ και βοηθάει ευρύτερα στη λειτουργία τής ομάδας του: Πιέζει, μαρκάρει ψηλά, γενικά πρόκειται για έναν σύγχρονο και αποδοτικό επιθετικό.

intime

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι το market value τού παίκτη είναι στα 3 εκατ. ευρώ (είχε φτάσει μέχρι και τα 20 εκατ. ευρώ πριν από μερικά χρόνια, ενώ όταν ήρθε στον Άρη ήταν στα 2!), και υπάρχει ενδιαφέρον για την περίπτωσή του. Αυτό θέλει να προλάβει ο Καρυπίδης, που του έχει κάνει πρόταση ανανέωση για τρία χρόνια με κλιμακωτές αποδοχές - 700, 800, 900 χιλιάδες ευρώ. Μπορεί να υπογράψει νέο συμβόλαιο στους Κίτρινους; Για την ώρα δεν έχει συμφωνήσει, καθώς με μια ακόμα σούπερ σεζόν στη Σούπερ Λιγκ μπορεί, στη χειρότερη περίπτωση, να βρει μεγαλύτερο συμβόλαιο στην Ελλάδα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι λίγο-πολύ το όνομά του συνδέθηκε με όλες τις ομάδες τού Big 4 το περασμένο καλοκαίρι, αλλά ο Καρυπίδης ζητούσε 7 εκατ. ευρώ (και όχι 5, όπως είχε γραφτεί!) και, μάλιστα, είχε απορρίψει πρόταση με 4 εκατ. ευρώ από ομάδα της Αραβίας. Μπορεί να υπογράψει νέο συμβόλαιο ο Μορόν με τον Άρη και να περάσει η διαχείριση για το μέλλον του στην ΠΑΕ; Γιατί, για παράδειγμα, οι Άραβες συνηθίζουν να πληρώνουν αδρά τους παίκτες και όχι τις ομάδες για να τους αφήσουν ελεύθερους. Επίσης, είτε Αραβία είτε Σούπερ Λιγκ είτε όπου αλλού, άλλη διαπραγμάτευση κάνεις αν είσαι ελεύθερος (παίρνεις πριμ υπογραφής κ.λπ.) και άλλη αν είσαι με συμβόλαιο. Μια φορά για την ώρα ο Μορόν δεν έχει απαντήσει στους Κίτρινους...

Αυτός μπορεί να κάνει τη μεγαλύτερη πώληση στην Ιστορία του κλαμπ

Πλην του Μορόν, που αν ανανεώσει θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό περιουσιακό στοιχεία για τους Θεσσαλονικείς, υπάρχει ένας ακόμα παίκτης στο ρόστερ των Κίτρινων που ο Θοδωρής Καρυπίδης θεωρεί να κάνει μεγάλη πώληση - Μεγαλύτερη, προφανώς, κι από εκείνη τού Λουίς Πάλμα στη Σέλτικ που έφτασε κοντά στα 5 εκατ. ευρώ.

Δεν αναφερόμαστε στους Ζαμόρα ή Ντιαντί, που όντως έχουν μεγάλο potential αλλά ακόμα έχουν δρόμο μπροστά τους - Μανού Γκαρθία είναι ο παίκτης που ο Άρης πλήρωσε κοντά στα 4 εκατ. ευρώ στη Σπόρτινγκ Χιχόν για να τον πάρει το καλοκαίρι του 2022 (-ακόμα δίνει δόσεις η ΠΑΕ για την αγορά του!) και δεν θα έπαιζε εύκολα στη Σούπερ Λιγκ αν είχε περάσει έναν χιαστό που τον είχε αφήσει πίσω στη LaLiga.

Φέτος έχει δύο γκολ και μία ασίστ στα έξι ματς τής Σούπερ Λιγκ, είναι 26 ετών με market value στα 2,5 εκατ. ευρώ και το προσεχές καλοκαίρι αυτός ή ο Μορόν (αν τελικά ανανεώσει και μείνει ο πεπειραμένος επιθετικός) θα πωληθούν. Μάλιστα με ποσό που θα είναι, εύκολα, πάνω από 5 εκατ. ευρώ.

Intime

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο Μανού είναι διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες της Ισπανίας (ακόμα και με την ανδρική ομάδα!), έχει παίξει σε κλαμπ όπως η Μαν. Σίτι και η Τουλούζ (άρα το όνομά του υπάρχει σε μπλοκάκια σε γαλλία και Αγγλία), ενώ δεν χρειάζεται να πούμε ότι και στην ισπανία μπορεί να βρει εύκολα ομάδα - Τυπικά, δηλαδή, τρεις αγορές με τεράστια πορτοφόλια μπορεί να βρεθούν στην πόρτα του Άρη.

Η πρώην ομάδα του, η Χιχόν, μέσα στο καλοκαίρι είχαν ζητήσει από τους Κίτρινους τον δανεισμό του, αφού η ομάδα είχε υποβιβαστεί και έψαχνε να βρεις λύσεις, αλλά εννοείται ότι ο Καρυπίδης δεν θα συμφωνούσε ποτέ σε τέτοια μετακίνηση. Στα 5+ εκατ. ευρώ είναι η τιμή, τόσο για εκτός όσο και για εντός συνόρων...