Εκ δια μέτρου αντίθετα είναι τα… συμπεράσματα που έβγαλαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μετά το χθεσινό 0-0 στο ΟΑΚΑ.

Στο Τριφύλλι ο Ντιέγκο Αλόνσο (όπως και αρκετοί δημοσιογράφοι και αυτό έχει τη σημασία του…) έκαναν λόγο για το καλύτερο ημίχρονο του Τριφυλλιού, για άδικο αποτέλεσμα και χαμένη ευκαιρία για νίκη, ενώ αναφέρθηκε και στη διαιτησία. Ο Ουρουγουανός αρχικά στην Cosmote TV τόνισε πως ο διαιτητής σταματούσε με κάθε τρόπο τις επιθέσεις της ομάδας του και στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για καταφανέστατο πέναλτι σε χέρι του Ρέτσου, άποψη με την οποία συντάχθηκε επίσημα και η ΠΑΕ με μεταμεσονύχτια ανακοίνωσή της.

Intime

Παρόλα αυτά, σε ΣΚΑΪ - MEGΑ, αλλά και νωρίτερα ο Παναγιώτης Βαρούχας, ήταν κάθετοι πως δεν υπήρχε παράβαση και κάποιοι εκτιμούν πως η οργισμένη αυτή αντίδραση της ΠΑΕ, δείχνει και την… έμμεση στήριξη στον Ντιέγκο Αλόνσο. Άλλωστε, μετά το τέλος του ντέρμπι, ο Γιάννης Αλαφούζος βρέθηκε στα αποδυτήρια και χαιρέτισε έναν-έναν όλους τους παίκτες, αλλά και το τεχνικό τιμ.

Για την ώρα και βάσει των κινήσεων εντός κι εκτός ΠΑΕ, φαίνεται πως ο ιδιοκτήτης στηρίζει τον Αλόνσο και θα του δώσει ακόμα μία ευκαιρία στη διακοπή, παρότι υπάρχουν πιέσεις για άμεση αλλαγή προπονητή. Βέβαια, επειδή ο Αλαφούζος είναι απρόβλεπτος κι έχει αποδείξει ότι σπάνια ανοίγει τα χαρτιά του, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε οριστικά το ενδεχόμενο της απόλυσης.

Από εκεί και πέρα, στον Ολυμπιακό, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, δεν είναι ικανοποιημένοι από το 0-0 και ξέρουν πως πρέπει να δουλέψουν και να εμφανιστούν καλύτερα, ώστε να ανέβουν ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Γι’ αυτό και ο Βάσκος προπονητής ήταν πολύ νευριασμένος στο ημίχρονο και έβαλε τις φωνές στους παίκτες του στα αποδυτήρια, αφού πιστεύει πάρα πολύ στο ρόστερ και είναι σίγουρος πως μπορούν να παίξουν ακόμα καλύτερα.

ΥΓ. Ως ασέβεια και όχι… απροσεξία, εκτιμήθηκε από κάποιους το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός στα μάτριξ του ΟΑΚΑ στο χθεσινό ντέρμπι εμφάνισε το σήμα του Ολυμπιακού χωρίς το «αστέρι» για την κατάκτηση τoυ Conference League.

Δείτε τις δύο φωτογραφίες…