Ο Γάλλος αρχιδιαιτητής, Στεφάν Λανουά, στήριξε τον διαιτητή Πουλικίδη για την απόφαση του πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ της ΑΕΚ στη φάση με τον Περέιρα και τον Τσάβες.

"Κανένα φάουλ από τον τερματοφύλακα που να οδηγεί σε πέναλτι. Ο επιτιθέμενος πηγαίνει το πόδι του προς τον τερματοφύλακα για να εκμαιεύσει την επαφή. Κανένα πέναλτι, συνεχίζει ο αγώνας", ανέφερε ο Λανουά, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις.

Ποιοι διαιτητές διαφωνούν με τη θέση του Γάλλου αρχιδιαιτητή;

Πρώτος ο Παναγιώτης Βαρούχας το βράδυ της Κυριακής στην Αθλητική Κυριακή, στην ΕΡΤ, δικαίωσε τις διαμαρτυρίες της Ένωσης για τη συγκεκριμένη φάση. Ο καθηγητής διαιτησίας τόνισε πως οι Κιτρινόμαυροι έχουν δίκιο να φωνάζουν για τον μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ του Περέιρα στο 25'. Όπως ανέλυσε, ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού, Τσάβες, αρχικά βρίσκει σπρώχνει τον Περέιρα με το χέρι και εν συνεχεία τον βρίσκει και χαμηλά στο πόδι ανατρέποντάς τον!

Δεύτερος έρχεται ο “δικός μας” Κώστας Φινοκαλιώτης, ο οποίος στην εκπομπή «Σφύρα Καλά», εδώ στο Sportdog, υποστήριξε, ότι στην αρχή της φάσης του 25' δεν υπάρχει παράβαση χαμηλά, στη συνέχεια όμως βλέπουμε τον τερματοφύλακα Τσάβες να κάνει παράβαση με το αριστερό χέρι πάνω στον παίκτη της ΑΕΚ. Τον σπρώχνει και στη συνέχεια τον βρίσκει με το πόδι. Ήταν λάθος η απόφαση, θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι.

Ο μόνος που συμφωνεί με Στεφάν Λανουά είναι ο Ηλίας Σπάθας, ο οποίος είπε στο Mega, ότι στη φάση με τον Περέιρα δεν υπάρχει κανένα πέναλτι.

Και οι τρεις κριτικοί διαιτησίας πάντως συμφωνούν, ότι στο 93' δεν υπάρχει χέρι παίκτη του Παναιτωλικού, για το οποίο η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι.