Η ΑΕΚ αλλάζει σελίδα, με στελέχη-κλειδιά της περιόδου Μελισσανίδη να αποχωρούν. Οι Γιάννης Παπαδόπουλος και Παναγιώτης Κονέ αποτελούν παρελθόν, με τον δεύτερο να δίνει τη θέση του στον Χαβιέρ Ριμπάλτα, έναν άνθρωπο με εμπειρία από τη σημαντική σταδιοδρομία του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο Ριμπάλτα ήταν τεχνικός διευθυντής στη Μαρσέιγ από τον Ιούλιο του 2022 έως τον Οκτώβριο του 2023, ενώ στο παρελθόν εργάστηκε σε ανάλογο ρόλο σε Πάρμα και Ζενίτ. Αντίστοιχα, παλαιότερα υπήρξε scout σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους, Μίλαν, Τορίνο και Νοβάρα. Ο Ισπανός κινείται στον παραγοντικό χώρο του ποδοσφαίρου από το 2008, συνεπώς είναι δεδομένες οι παραστάσεις του σε υψηλό επίπεδο, αλλά και το δυνατό δίκτυο επαφών που έχει χτίσει με τα χρόνια.

Ο Χαβιέρ Ριμπάλτα
Caption

Σύμφωνα με όσα λέγονται στη μανατζερική πιάτσα, ο Μάριος Ηλιόπουλος δεν… λυπήθηκε τα έξοδα για να φέρει τον Ριμπάλτα στην Ελλάδα. Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ βλέπει στο πρόσωπο του Ισπανού τον άνθρωπο που θα αποτελέσει τον στυλοβάτη στο αγωνιστικό πλάνο της Ένωσης για τα επόμενα χρόνια. Γι’ αυτό και πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αποδοχές του Ριμπάλτα θα είναι ιδιαίτερα υψηλές, καθώς θα πλησιάζουν το 1.000.000 ευρώ φιξ, δίχως να υπολογίζουμε τα διάφορα μπόνους επίτευξης στόχων. Κοινώς, ο Ριμπάλτα θα αμείβεται παραπάνω από τη συντριπτική πλεοψηφία των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στη Super League!

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα είναι το αν ο Ριμπάλτα θα φέρει δικό του τιμ συνεργατών στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως για παράδειγμα είχε κάνει ο Αντόνιο Κορδόν στον Ολυμπιακό ή ο Ζοσέ Μπότο στον ΠΑΟΚ. Αν συμβεί αυτό, τότε δεν αποκλείονται περισσότερες αποχωρήσεις στο εσωτερικό της ΑΕΚ προκειμένου να υπάρξει χώρος για τους συνεργάτες του Ριμπάλτα.

Ο Χαβιέρ Ριμπάλτα

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο άνθρωπος που φέρεται να αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο για να γίνει η επαφή μεταξύ του Ριμπάλτα και του περιβάλλοντος Ηλιόπουλου είναι ο Γιώργος Σαμαράς. Ο παλαίμαχος Έλληνας επιθετικός εργάζεται πλέον ως μάνατζερ και συνεργάζεται με δύο από τους κορυφαίους ατζέντηδες στην Ελλάδα, τον Γιάννη Εμαννουηλίδη και τον Παύλο Τοπίδη.