Επαγγελματικό συμβόλαιο υπέγραψαν πέντε ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, συν δύο μεταγραφές όπως σας μετέφερε το Sportdog σε σχετικό θέμα με τίτλο «Στο δρόμο που χάραξαν Μουζακίτης, Κωστούλας - Νέα “λαβράκια” ο Ολυμπιακός!»

Πρόκειται για επαγγελματικά συμβόλαια που υπέγραψαν ποδοσφαιριστές του τμήματος κάτω των 19 ετών, για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025, οι οποίοι θα κινηθούν στα βήματα των Κωστούλα, Μουζακίτη, Παπακανέλου, Κουτσίδη και σία, ενώ έγιναν και δύο επισημοποιήσεις μεταγραφών Αφρικανών ποδοσφαιριστών. Μπορεί τώρα να γράφουν κάποια χιλιόμετρα στο κοντέρ, το MythBuster του Sportdog όμως ξεχώρισε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία του καθενός και σας τα παρουσιάζει. 

Abdulateef Taiye Yusuf

Toν περασμένο Σεπτέμβριο το περιοδικό One Footbal αναρωτιόταν αν μπορούσε να γίνει το Next Big Thing στον Ολυμπιακό. Τον χαρακτήριζε ως ένα από τα ξένα στοιχήματα που συνήθιζε να έκανε η ομάδα του Πειραιά, τα οποία μετά βίας τα κατάφερναν. Ο 18χρονος Νιγηριανός που έμαθε να κλωτσάει τη μπάλα στην Crown Fc και τη Gombe United, δοκίμαστε την τύχη του στη Νότιγχαμ Φόρεστ, στην οποία ιδιοκτήτης είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά κατέληξε στην Ελλάδα και τον Πειραιά.

Αυτή ήταν η έκπληξη που έκρυβε το ποδόσφαιρο για τον Αφρικανό που έπιασε λιμάνι λόγω του κοινού λειτουργικού συστήματος ανιχνευτών Ολυμπιακού, Νότιγχαμ Φόρεστ και Ρίο Άβε, όπως σημειώνει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, το οποίο στην ουσία υποστηρίζει, ότι διαφορετικά δεν θα γινόταν, αφού θα ήταν λίγα τα ψωμιά του παίκτη μπροστά στη νέα «χρυσή γενιά» του Ολυμπιακού, Μπάμπη Κωστούλα, Θεοφάνη Μπακούλα, Χρήστο Μουζακίτη, Αντώνη Παπακανέλλο και Ισίδωρο Κουτσίδη. Ο Αμπντουλατάεεφ καλύπτει και τις δύο πτέρυγες, ενώ μπορεί να αγωνιστεί και ως δεύτερος επιθετικός.

Lamine Sillah

Με τη μεταγραφή του ασχολήθηκε ο γκουρού της μεταγραφολογίας Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ο οποίος είχε το αποκλειστικό. Με το που έκλεισε την περασμένη Πέμπτη ο Λαμίν Σιλά συστήθηκε κατευθείαν στη νέα του ομάδα ως Mr. Goal. Τρεις μέρες μετά τις υπογραφές σκόραρε σε ντέρμπι της Κ-19 με τον Παναθηναϊκό, πετυχαίνοντας το γκολ της νίκης με Buzzer Beater στις καθυστερήσεις, αποδεικνύοντας την έφεσή του στο σκοράρισμα ως κλασσικός φορ. Ο παίκτης προέρχεται από τη Steve Biko Fc της πατρίδας του. Πριν πιάσει λιμάνι τον 19χρονο Γκαμπονέζο διεκδικούσαν αγγλικές ομάδες.

Αλέξανδρος Έξαρχος

Είναι 19χρονος τερματοφύλακας με πολύ καλή σωματοδομή. Βλέπει τον κόσμο από τα 1,93 μ. Στον Ολυμπιακό πήγε το 2019, από τις Ακαδημίες του Χαραυγιακού. Με την Κ-15 της ομάδας του Πειραιά κατέκτησε τη σεζόν 2019-2020 το πρωτάθλημα και το 2021, ο Αναστάσιος Θέος τον κάλεσε στην Εθνική Ομάδα Παίδων (U17) για προπονήσεις.

Βασίλειος Καρκατσάλης

Ο 17χρονος αγωνίζεται ως στόπερ. Ο Βασίλης Καρκατσάλης πριν ενταχθεί στον Ολυμπιακό, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες του Ολυμπιακού Αλίμου! Από εκεί ανακαλύψαμε μία φωτογραφία του ως πολύ πιτσιρικάς. Χαρακτηριστική είναι η μακρυά κώμη που τον έκανε να ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα παιδιά της Ακαδημίας.

Κωνσταντίνος Πλις

Το όνομά του είναι Κονσταντίν Πλις. Έχει διπλή υπηκοότητα, αφού γεννήθηκε στην Ουκρανία. Αγωνίζεται ως μέσος και είναι 17 χρονών.

Πασχάλης Τουφάκης

Ο 18χρονος ήταν μέλος της Κ-19 του Ολυμπιακού που κατέκτησε τη σεζόν 2023-2024 το Youth League, με την οποία έχει κατακτήσει δύο φορές στη σειρά το πρωτάθλημα, ενώ τον Αύγουστο ευτύχησε να ταξιδέψει στη Βραζιλία και να παίξει στο Μαρακανά, μπροστά σε 40.000 κόσμο, στον τελικό του Intercontinental K-20 με τη Φλαμένγκο. Στις Ακαδημίες της ομάδας του Πειραιά πήγε το 2021 από την Αλεξανδρούπολη, απ' όπου κατάγεται, γι'αυτό και στον τοπικό Τύπου του Έβρου διαβάζουμε συχνά-πυκνά πράγματα για αυτόν. Φαίνεται οι συντοπίτες του είναι πολύ υπηρήφανοι για την εξέλιξή του και τον έχουν ανάγει σε πολυδιαφημισμένο ποδοσφαιριστή. Στο πρωτάθλημα της Κ-19 έχει 18 συμμετοχές με 3 γκολ και 1 ασίστ.

Αλέξανδρος Τζαμαλής

Ο 17χρονος επιθετικός ήρθε στον Ολυμπιακό το 2023. Προηγουμένως αγωνιζόταν στην Κ-17 του Αστέρα Τρίπολης. Ο πρώτος του σταθμός στο ποδόσφαιρο όμως ήταν ο ΑΣ Ηρακλής 1922, που είναι ένα από τα πιο ιστορικά αθλητικά σωματεία της Κορινθίας, που αποτέλεσε ένα από τους ιδρυτικούς συλλόγους της τοπικής ΕΠΣ με έδρα το Λεχαίο, ομώνυμο λιμάνι της Αρχαίας Κορίνθου, που βρίσκεται στον δρόμο για το Κιάτο και το Ξυλόκαστρο.