Ο Χαβιέρ Ριμπάλτα ανέλαβε το ρόλο του ποδοσφαιρικού διευθυντή στην ΑΕΚ. Πρόκειται για μία πρόσληψη η οποία έκανε αίσθηση στην Ευρώπη, καθώς ο Καταλανός είναι ένα «δυνατό» όνομα στον ποδοσφαιρικό χάρτη, έχοντας περάσει από πολλά πόστα σε τεράστιους συλλόγους.

Ο Ριμπάλτα έπιασε λοιπόν και τυπικά δουλειά στην ΑΕΚ την Τετάρτη. Ουσιαστικά έχει πιάσει εδώ και λίγες ημέρες, όταν ήρθε στη Αθήνα, μίλησε με τον Μάριο Ηλιόπουλο, ενώ γνωρίστηκε και με τον Ματίας Αλμέιδα.

Intime

Τι είναι πολύ σημαντικό για την εξέλιξη και αναβάθμιση που θέλει να πετύχει ο Μάριος Ηλιόπουλος στην ΑΕΚ και στο πώς λειτουργεί η ομάδα εκτός των τεσσάρων γραμμών; Το «δέσιμο» και η «χημεία» που θα έχουν σε βάθος χρόνου ο Ματίας Αλμέιδα με τον Χαβιέ Ριμπάλτα. Ο Ηλιόπουλος το γνωρίζει αυτό, εξ ου και τους έφερε αμέσως σε επαφή.

Οι πρώτες πληροφορίες, μάλιστα, σχετικά με την έναρξη της συνεργασίας τους μεταξύ Αλμέιδα και Ριμπάλτα είναι πολύ θετικές.

Αμφότεροι δείχνουν και διάθεση και όρεξη να συνεργαστούν και να πετύχουν. Ο Ριμπάλτα γνωρίζει πόσο σημαντικός είναι ο Ματίας Αλμέιδα στην οικογένεια της ΑΕΚ, ενώ φυσικά είναι ενήμερος και εκτιμά το έργο του προπονητή αυτά τα 2,5 χρόνια στον πάγκο της Ένωσης. Ο Αλμέιδα από την άλλη γνωρίζει το έργο και την προϋπηρεσία του Ριμπάλτα. Ξέρει τι ήρθε να κάνει στην ΑΕΚ και είναι σύμφωνος σε όλα.

Και οι δυο επίσης γνωρίζουν πως αυτή η συνεργασία μπορεί να τους βγάλει μόνο νικητές και η συνεργασία τους μπορεί να οδηγήσει την ΑΕΚ σε άλλη… πίστα, που ωφελημένοι μπορούν να βγουν όλοι και κυρίως η ομάδα στην οποία εργάζονται. Σημαντική επίσης λεπτομέρεια είναι ότι Αλμέιδα και Ριμπάλτα μιλούν την ίδια γλώσσα, άρα η επικοινωνία τους είναι πιο άμεση.

Τα πρώτα δείγματα γραφής λοιπόν στη συνεργασία Αλμέιδα – Ριμπάλτα είναι ιδιαίτερα θετικά. Εφόσον φυσικά συνεχιστεί θα είναι προς όφελος όλων.

ΠΑΕ ΑΕΚ