Κώστας Ορφανός: Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Κώστας Ορφανός και μίλησε αναφορικά με την περίπτωση του Γιώργου Βαγιαννίδη, το ενδεχόμενο απόκτηση του από τον ΠΑΟΚ, ενώ ειδική μνεία έκανε στον χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ που ''έφυγε'' από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης
Intime

Αρχικά για τον Βαγιαννίδη, ανέφερε: «Κατά σύμπτωση παρακολουθώ την πορεία του από μικρή ηλικία, είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι και ακραίος επιθετικός επειδή μπορεί να ντριπλάρει και να πασάρει. Έπειτα γύρισε στην άμυνα, διατηρώντας τα στοιχεία που κάνουν ομάδες να ασχολούνται με την περίπτωση του και να γίνεται λόγος για αυτόν. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να δημιουργείται ''ντόρος'' επειδή ενδιαφέρονται πολλές ομάδες για έναν παίκτη, η ομάδα στην οποία ανήκει πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να τον κρατήσει, αλλά αν δεν τα καταφέρει τότε ο ποδοσφαιριστής μπορεί να πάει σε μία άλλη ομάδα. Αυτό που λέω για παράδειγμα έγινε και στην περίπτωση του Μορόν, πριν έρθει σε συμφωνία με τον Άρη, υπήρχαν ομάδες που θα ενδιαφερόντουσαν για την απόκτηση του».

Προσθέτοντας: «Όσα περισσότερα ελληνόπουλα μπορούν να έχουν οι ομάδες στο ρόστερ τους, τόσο καλύτερα θα είναι. Φαίνεται βάσει των όσων διαβάζουμε ότι βρίσκεται υπό μία τιμωρία και δεν του επιτρέπουν να αγωνίζεται, τη στιγμή που είναι διεθνής ο ποδοσφαιριστής. Μία ομάδα όταν παίρνει τέτοια απόφαση, είναι φυσιολογικό να παρεμβαίνουν και άλλες ομάδες για την απόκτηση του».

Ενώ για το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται, σημείωσε: «Είναι κρίμα ένας ποδοσφαιριστής με τα προσόντα και την καλή τεχνική κατάρτιση που έχει να μην αγωνίζεται στα γήπεδα της Superleague».

Για τον ΠΑΟΚ: «Εγώ στην αρχή της χρονιάς είχα πει ότι δεν ανησυχώ για τον ΠΑΟΚ, είναι μία τοπ ομάδα, η καταξίωση του και το επόμενο βήμα είναι η ευρωπαϊκή καταξίωση του και αυτό μπορεί να επιτευχθεί και μέσα από την κατασκευή του προπονητικού κέντρου και της Νέας Τούμπας».

Όσο για τον Μπάλντοκ: «Συλλυπητήρια στους οικείους του, στεναχωρήθηκα πολύ όχι μόνο για τον ποδοσφαιριστή αλλά και για τον άνθρωπο που ήταν μακριά από την οικογένεια του και έγινε αυτό το τραγικό περιστατικό, τότε σταματάς να μιλάς για το ποδόσφαιρο. Αναφορικά με το παιχνίδι, υπάρχει το περιθώριο της έκπληξης και η Εθνική έχει δικαίωμα στην ελπίδα, δεν είμαστε το φαβορί αλλά έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτό το επίπεδο και μπορεί η Εθνική μας να ελπίζει σε μία αναγέννηση της», είπε ο Κώστας Ορφανός.

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης
Intime