Είναι αλήθεια πως ο Λουτσέσκου έχει επινοήσει λύσεις «κατά περίσταση», προκειμένου να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις. Ιδιαίτερα στην δεξιά πλευρά. Οι εναλλάξ χρησιμοποίηση του Σάστρε και του Ότο, με τον πρώτο να είναι εξαιρετικά ευάλωτος και με τον δεύτερο να παρουσιάζει συχνούς τραυματισμούς, όπως αποδείχθηκε δεν κάλυψε το κενό που άφησε πίσω του ο ταλαντούχος κατά γενική ομολογία Λύρατζης. Ο οποίος είχε την ατυχία να χάσει την επαφή του με το βασικό σχήμα, εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού.

Βέβαια και στην αριστερή πλευρά υπήρξαν ενίοτε κενά που στοίχισαν, όταν ο επιθετικογεννής και απόλυτα ουσιαστικός Μπάμπα έμενε ακάλυπτος στις επιστροφές του από τους συμπαίκτες του. Στα παραπάνω θεωρείται αναγκαία επιβεβλημένο να ληφθεί υπόψιν και το κενό που άφησε πίσω του ο χαρισματικός Κουλιεράκης.

Συνοψίζοντας ως εκ τούτου, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η άμυνα των πρωτοπόρων μπάζει ή πάσχει αν θέλετε, αν προσθέσεις μάλιστα και το γεγονός της αδυναμίας στις εντός περιοχής αερομαχίες, που είχαν σαν συνέπεια η ομάδα να δέχεται καίρια και δραματικά χτυπήματα, μερικά εκ των οποίων στοίχισαν και αποδείχθηκαν μοιραία. 

Αυτή τη στιγμή πιστεύουμε πως ο Λουτσέσκου λογικά έχει βάλει στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος του την άμυνα του, αναζητώντας τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Ήδη το πρόγραμμα που ακολουθεί μετά την διακοπή, είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Αρχής γενομένης με το εκτός έδρας και εντός συνόρων ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΚ στην «OPAP Arena», σε συνδυασμό με την επίσης σοβαρή ευρωπαϊκή υποχρέωση να αναμετρηθεί με την Βικτόρια Πλζεν.

Εξίσου λογικό είναι να πιστεύουμε πως θα επιχειρήσει (ο κόουτς) να εκμεταλλευτεί την παρουσία του Κροάτη αμυντικού, ο οποίος βάση εμπειριών και σωματικών προσόντων (1,89) προσφέρεται σαν ιδανική ευκαιρία για να «φτιάξει» την άμυνα του. Με ποιο τρόπο; Απλά και εύκολα κατανοητό. Από τη στιγμή που έχεις έναν παίκτη ο οποίος σου λύνει με το καλημέρα το τεράστιο πρόβλημα των αερομαχιών με τα γκολ από στημένες φάσεις να περιορίζονται, πιστεύουμε στο ελάχιστον. 

Πλην των άλλων τον Λόβρεν τον διακρίνει μια εκπληκτική ψυχραιμία στο παιχνίδι του, η οποία περνά στους συμπαίκτες του τη σιγουριά ότι έχουν δίπλα τους ανά πάσα στιγμή, έναν τόσο σημαντικό συμπαίκτη. Το βιογραφικό του Λόβρεν επιβεβαιώνεται μέσα από μία εξόχως σημαντική και γόνιμη καριέρα. Πέρασε για 6 χρόνια από την Λίβερπουλ, ενώ αγωνίστηκε σε τελικό Μουντιάλ με την Εθνική Κροατίας. 

Δεν θα ήταν υπερβολή ωστόσο να ισχυριστούμε ότι και κατά την πρώτη εμφάνιση του με τη νέα του ομάδα, έδειξε μια ποδοσφαιρική άνεση και αρχοντιά, που δύσκολα συναντάς σήμερα. 

Δίπλα του οι νεαροί ταλαντούχοι παίκτες όπως ο Μιχαηλίδης θα εισπράξουν πολλά και θα βελτιωθούν στα σίγουρα. Στις όποιες κινήσεις έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει ο Ρουμάνος κόουτς, συμπεριλαμβάνεται και αυτή της μετατόπισης του έμπειρου Κετζιόρα στα δεξιά της άμυνας, ως πλάγιος μπακ (μια θέση που έχει παίξει στην εθνική ομάδα της Πολωνίας).

Κλείνοντας το σημείωμα μας, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την θλίψη μας για τον χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ και συλλυπούμενοι τους οικείους του, να προσευχηθούμε για την ανάπαυση της ψυχής του.

Πηγή: Metrosport