Πολλές αλλαγές αναμένεται να φέρει στην ΑΕΚ η έλευση του Χαβιέ Ριμπάλτα στη θέση τού εκτελεστικού διευθυντή, δηλαδή στο πόστο που είχε μέχρι τώρα στην Ένωση ο Παναγιώτης Κονέ που πρόσφατα παραιτήθηκε.

Ο Ισπανός παράγοντας του ποδοσφαίρου έχει πολυετή θητεία σε μεγάλα κλαμπ (από τη θέση του σκάουτερ και επικεφαλής τμήματος σκάουτινγκ όσο και σε εκεινες των Sporting Director, Managing Director Sport και Director of Football σε ομάδας όπως η Τορίνο, η Μίλαν, η Γιουβέντους, η Μαν. Γιουνάιτεντ, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, η Πάρμα και η Μαρσέιγ), αλλά και πολύ καλή ατζέντα για παραχωρήσεις ποδοσφαιριστών.

Προφανώς η έλευσή του στην ομάδα δείχνει το κίνητρο που έχει ο Μάριος Ηλιόπουλος για να περάσει στην επόμενη πίστα την ΠΑΕ, ενώ ήδη έχει διαρρεύσει τι υπάρχει ψηλά-ψηλά στη λίστα του Ριμπάλτα για τη θητεία του στην Ένωση. Κι εδώ που τα λέμε αυτά που σκέφτεται είναι λογικά και απόλυτα φυσιολογικά για το πρώτο διάστημα της παρουσίας του στην ομάδα.

Τι σκοπεύει να κάνει για αρχή; Να αξιολογήσει το ρόστερ τής ΑΕΚ μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες, γιατί θεωρητική εικόνα τους έχει έτσι κι αλλιώς. Ο Ισπανός θέλει να είναι σίγουρος για το τι υπάρχει στην ομάδα, ώστε σε συνεργασία με τον Ματίας Αλμέιδα (που μιλούν την ίδια γλώσσα) να βρουν τι ακριβώς χρειάζεται η ομάδα. Κι αν αυτό δεν υπάρχει στις ακαδημίες (προφανώς θα ασχοληθεί και με τις υποδομές της ομάδας), θα γίνει κίνηση για να αποκτηθεί

Στο θέμα της ενίσχυσης, βέβαια, ακόμα και δια γυμνού οφθαλμού, όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουν τι χρειάζεται η ΑΕΚ: Έναν στόπερ που δεν αποκτήθηκε ολόκληρο το καλοκαίρι, από τη στιγμή που ο Μήτογλου τυπικά δεν υπολογίζεται, αλλά και ένας αριστερός μπακ επιπέδου! Ο Ριμπάλτα έχει τις επαφές και την ατζέντα για να χτυπήσει μεγάλες πόρτες, ειδικά από τη στιγμή που ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει μεγάλο πορτοφόλι που δεν το κρατάει στην τσέπη.

Υπάρχει περίπτωση να επιδιώξει να φέρει και κάποια μεγάλη πρόταση για παραχώρηση παίκτη, προκειμένου να δείξει σε όλους τι ψάρια πιάνει, αλλά πρώτιστο είναι να αξιολογήσει το ρόστερ και να κλείσει τις χτυπητές τρύπες. Κι αυτό θα κάνει...