Μία ιστορία του καλοκαιριού αποκαλύπτει η ιστοσελίδα estadiodeportivo.com τονίζοντας την μεγάλη προσπάθεια που φέρεται να έκανε ο Άρης το περασμένο καλοκαίρι για την απόκτηση του Τσίμι Άβιλα από την Μπέτις. Πρόκειται για ον 30χρονο Αργεντινό επιθετικό της ομάδας της Σεβίλλης, ο οποίος δεν είναι στα βασικά πλάνα του προπονητή του. Ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Ισπανών, παρά την μεγάλη πίεση που άσκησαν οι Κιτρινόμαυροι, η Μπέτις απέρριψε και τις δύο προτάσεις που έγιναν.

«Ο έμπειρος επιθετικός έμεινε στην Μπέτις, αν και ο Άρης Θεσσαλονίκης έκανε δύο προσπάθειες να τον αποκτήσει στο περασμένο καλοκαίρι», αναφέρεται αρχικά στο σχετικό δημοσίευμα, με τον συντάκτη του κειμένου να προσθέτει μεταξύ άλλων:

Ο Τσίμι Άβιλα
AP Photo/Alvaro Barrientos

«Ο Τσίμι Άβιλα βρέθηκε κοντά στην αποχώρηση το καλοκαίρι. Αν και ο σύλλογος είχε δελεαστικές προτάσεις από τον Άρη Θεσσαλονίκης, ο οποίος επέμενε πολύ στην υπογραφή του επιθετικού, η Μπέτις είπε τελικά ότι δεν θα τον αφήσει να φύγει.

Ο Άρης Θεσσαλονίκης, μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, επέμενε στην απόκτηση του Τσίμι Άβιλα κατά την περασμένη καλοκαιρινή μεταγραφική αγορά, αλλά η Ρεάλ Μπέτις απέρριψε τις δύο προτάσεις που έκανε ο ελληνικός σύλλογος».

Σημειώνεται πως η Μπέτις απέκτησε τον Άβιλα τον Φεβρουάριο του 2024 πληρώνοντας στην Οσασούνα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ συν 700.000 ευρώ σε μπόνους, ενώ παραχώρησε και το 10 τοις εκατό που είχε ποσοστό μεταπώλησης για Ραούλ Γκαρθία ντε Χάρο, ο οποίος βρίσκεται στην Οσασούνα.