Άρης: Προφανώς αυτό είναι κάτι που θα βρουν μπροστά τους εν καιρώ οι σύλλογοι κι αυτούς που θα θέλουν να κρατήσουν, θα πρέπει να τους… ψήσουν.

Ο Μανού Γκαρθία
Intime

Σε ό,τι αφορά στον Άρη, η πιο δύσκολη περίπτωση ήταν ο Λόρεν Μορόν. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος πέρσι, στην κορυφή της σχετικής λίστα και στο ξεκίνημα του φετινού, λογικό είναι να υπήρξε ενδιαφέρον και… φόβος στους Κιτρινόμαυρους ότι θα τον χάσουν χωρίς κέρδος. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης όμως έκανε την κίνηση ματ, έκατσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κα συμφώνησε μαζί του για νέο συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2027, με πολύ αυξημένες αποδοχές. Οι υπογραφές θα πέσουν, εκτός απροόπτου, αυτή την εβδομάδα.

Ωστόσο ο Άρης δεν… ξεμπέρδεψε με τα συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι, παρ’ όλ’ αυτά καμία από τις περιπτώσεις δεν είναι από αυτές που λέμε… «καυτή πατάτα». Εννιά συν ένας παίκτες τον Ιούνιο μένουν ελεύθεροι, άρα από Γενάρη μπορούν να συζητούν με άλλες ομάδες. Διαφορετικές υποθέσεις όλες, μιας και δεν είναι και τόσο βέβαιο ότι οι Κιτρινόμαυροι επιθυμούν να τους κρατήσουν όλους, ενώ να μην αποκλειστεί το ενδεχόμενο, κάποιοι εξ αυτών ακόμη και να αποχωρήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα αν βρεθεί λύση.

Ποια είναι τα συμβόλαια

Πρώτο και καλύτερο είναι του Βλάντιμιρ Νταρίντα. Ο Τσέχος δεν έχει φέτος τον ίδιο ρόλο με τα προηγούμενα δύο χρόνια αλλά παραμένει αρκετά σημαντικός στα πλάνα του Άκη Μάντζιο. Ξεκίνησε περίεργα την χρονιά μιας και λόγω τραυματισμού δεν έκανε προετοιμασία το καλοκαίρι, σταδιακά ανεβάζει ρυθμούς, αλλά η εξαιρετική τριάδα των Μόντσου, Σιφουέντες και Μάνου Γαρθία έχει τον πρώτο λόγο για τα χαφ. Ωστόσο, πιθανότατα ο Άρης θα κάνει την κίνηση για να κρατήσει τον έμπειρο Τσέχο.

Ένα ακόμη συμβόλαιο που ολοκληρώνεται είναι αυτό του Γιάννη Φετφατζίδη. Φραν Βέλεθ, Μάρτιν Μοντόγια και Χουάνκαρ είναι επίσης δύο περιπτώσεις που το μέλλον τους παρουσιάζει ενδιαφέρον. Και μάλλον τα θέματά τους θα ξεκαθαρίσουν αργότερα κι όχι άμεσα.

Στη λίστα υπάρχουν και οι Κυριαζής, Φατόρε, Σαβέριο και Πάρντο. Με τον τελευταίο ήδη από το καλοκαίρι έγινε μία κουβέντα για να αποχωρήσει κι ενδεχομένως να επαναληφθεί μέσα στον Ιανουάριο, ενώ οι υπόλοιποι δεν έχουν βασικό ρόλο, ενώ ούτως ή άλλως τα συμβόλαιά τους είναι μικρά.

Η ξεχωριστή περίπτωση του Σιφουέντες

Ο Χοσέ Σιφουέντες αποτελεί μία από τις αποκαλύψεις του φετινού Άρη. Μόνο που κι αυτός το καλοκαίρι δεν θα δεσμεύεται πλέον με τους Κιτρινόμαυρους. Κι αυτό διότι ο 25χρονος μέσος από το Εκουαδόρ αποκτήθηκε με δανεισμό από την Ρέιντζερς (ο μοναδικός δανεικός στο φετινό ρόστερ).

Ο Άρης έχει οψιόν αγοράς του παίκτη από την ομάδα της Σκωτίας, με τις απόψεις πάντως να διίστανται πρώτον για το συνολικό ποσό της και δεύτερον για το κατά πόσο είναι υποχρεωτική. Αν συνεχίσει έτσι όμως, σίγουρα οι Θεσσαλονικείς θα προσπαθήσουν να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους.

Πηγή: sfina.gr

Ο Σιφουέντες
Intime