Σπουδαία διάκριση προκύπτει για τον Μπάμπη Κωστούλα και τον Κώστα Καρέτσα, καθώς αμφότεροι βρίσκονται στα 60 κορυφαία ταλέντα που έχουν γεννηθεί το 2007, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του Guardian.

Στην εν λόγω λίστα δεσπόζουν τα ονόματα των Λαμίν Γιαμάλ, Πάου Κουμπαρσί και Μαρκ Μπερνάλ της Μπαρτσελόνα, με τον δημοσιογράφο Μichael Yokhin να αναφέρει τα εξής για τον φορ του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία κατακτώντας το Conference League την περασμένη σεζόν, αλλά δεν αποτελεί καθόλου μικρότερο επίτευγμα η κατάκτηση του Uefa Youth League από την επόμενη γενιά του. Ο Κωστούλας ήταν το πιο νεαρό μέλος της ομάδας που κέρδισε την Ίντερ και την Μπάγερν Μονάχου στην πορεία της προς τον τελικό, όπου η Μίλαν νικήθηκε με 3-0.

Ο Μπάμπης Κωστούλας
InTime/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ο δυναμικός σέντερ φορ σκόραρε πέντε φορές και έσωσε δύο ασίστ σε οκτώ αναμετρήσεις, κλέβοντας την παράταση με την διορατικότητά του στο γήπεδο και την εξαιρετική του ικανότητα στις μεταβιβάσεις. Καλός στον αέρα, δημιουργεί μία μόνιμη απειλή στην μεγάλη περιοχή, όμως αρέσκεται να παίζει και μακριά από αυτή χάρη στα γρήγορα πόδια που διαθέτει. Μετά από μία γεμάτη προετοιμασία κλήθηκε στην πρώτη ομάδα από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και έκανε το ντεμπούτο του στο κορυφαίο επίπεδο τον Αύγουστο. Ο Ολυμπιακός έχει την τάση να είναι ανυπόμονος με τους γηγενείς στράικερ, όμως ο Κωστούλας αξίζει μία ευκαιρία για να αποδείξει την αξία του».

Σε ό,τι αφορά τον Καρέτσα, που αγωνίζεται στην Γκενκ, ο ίδιος δημοσιογράφος έγραψε τα ακόλουθα: «Την 1η Σεπτεμβρίου του 2023 ο Καρέτσας έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο του Βελγίου, βρίσκοντας δίχτυα με ένα φαλτσαριστό διαγώνιο σουτ, το οποίο έκανε με το υποτιθέμενα κακό του πόδι, το δεξί. Αυτή η στιγμή που ήρθε παίζοντας με τους νέους της Γκενκ απέναντι στους νέους της Άντερλεχτ ήταν εξόχως συμβολική.

Η Άντερλεχτ κατάφερε να δελεάσει στις Βρυξέλλες το 2020 το νεαρό ταλέντο που γεννήθηκε στην Γκενκ, αλλά εξεπλάγη όταν ο Καρέτσας αρνήθηκε ένα επαγγελματικό συμβόλαιο και αποφάσισε να επιστρέψει στην παλιά του ομάδα έπειτα από 2,5 χρόνια. Ήδη συγκρίνεται από κάποιους με μερικούς από τους σπουδαιότερους απόφοιτους της ακαδημίας της Γκενκ, όπως ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο ταλαντούχος πλέι μέικερ αγνόησε προτάσεις από τη Μάντσεστερ Σίτι, την Μπορούσια Ντόρτμουντ και τον Άγιαξ, ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί με σταθερά βήματα.

Μετά από μία σεζόν στη δεύτερη κατηγορία έκανε το ντεμπούτο του τον Μάιο με την Γκενκ και έγινε βασικός φέτος μόλις σε ηλικία 16 ετών, εκμεταλλευόμενος τη μεταγραφή του Μπιλάλ Ελ-Κανούς στη Λέστερ. Εκπληκτικός στην ικανότητά του στην ντρίμπλα, διαβάζει καλά το παιχνίδι, λατρεύει να παίζει με κάθετες μπαλιές όπως ο Κέβιν Ντε Μπρόινε και διαθέτει ένα αξιοπρεπές σουτ από κάθε απόσταση. Οι Βέλγοι οπαδοί ελπίζουν ότι ο Καρέτσας μπορεί να γίνει ο ηγέτης της νέας γενιάς».