Μλάντεν Φούρτουλα: Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για το ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Δικέφαλο του Βορρά, εκτιμώντας πως οι γκολκίπερ μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή του, ενώ υπογράμμισε πως ο Κροάτης είναι «εγγύηση» για την εστία του ΠΑΟΚ, ωστόσο αν χρειαστεί να αγωνιστεί ο Παβλένκα, εκτίμησε πως με την εμπειρία του θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ντέρμπι.

Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι
Intime

Για το αν προλάβει ο Κοτάρσκι και Στρακόσια μπορούν να κρίνουν το ντέρμπι«Σαφέστατα θα παίξουν μεγάλο ρόλο και οι δύο. Ο Κοτάρσκι είναι εδώ αρκετά χρόνια, είναι πρωταγωνιστής και εγγύηση για την άμυνα του ΠΑΟΚ. Δε θα ήθελα να ακούσω ενδεκάδα χωρίς αυτόν. Του έχω μεγάλη εμπιστοσύνη, όπως και οι προπονητές. Ο νέος τερματοφύλακας αν χρειαστεί να παίξει, πιστεύω θα είναι και εκείνος καλός».

Για τον Παβλένκα και το πώς θα τον χειριστεί η υπόλοιπη ομάδα αν αγωνιστεί«Έχει κάνει προπονήσεις με την ομάδα, αλλά δε θα είναι εύκολο να μπει σε ένα ντέρμπι. Δε νομίζω ότι δε μπορεί να ανταποκριθεί. Έχει την εμπειρία».

Για τον Μπρινιόλι που είναι επίσης στην ΑΕΚ«Πολύ καλός, γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν έχει πρόβλημα. Είναι πρόβλημα και δύσκολο για τον Στρακόσια τα ευρωπαϊκά ματς. Ο Κοτάρσκι είναι εγγύηση. Αλλά νομίζω και ο Παβλένκα μπορεί να παίξει εξίσου καλά στο παιχνίδι του, ίσως για να πάρει μια σιγουριά παραπάνω από την άμυνα».

Για το αν είναι κομβικό το ντέρμπι για τον ΠΑΟΚ: «Δεν είναι ζωή και θάνατος, αλλά είναι καλό να κερδίσουμε και να προχωρήσουμε. Ανεβάζει τα πάντα μια νίκη. Είναι ντέρμπι, αλλά δε χάλασε ο κόσμος. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ ανεβάζει την απόδοσή του κόντρα σε καλή ομάδα που και εκείνη ψάχνει να βρει το ανέβασμά της. Έχει καλό σύνολο και καλό προπονητή. Ευχή όλων είναι ένα καλό ματς, να το ευχαριστηθούμε και εύχομαι η ομάδα μας να βγει νικήτρια. Για να γίνει αυτό ο ΠΑΟΚ πρέπει να μπει στο πρώτο 10λεπτο να δείξει ότι θέλει να πάρει αποτέλεσμα. Εύχομαι να μοιάσει λίγο με την απόδοση της Εθνικής ομάδας. Όλη η Ευρώπη γι’ αυτό μιλάει. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ αξιόλογο», είπε ο Μλάντεν Φούρτουλα.

Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι
Intime