Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στα δημοσιογραφικά στέκια η ανακοίνωση του Πανναξιακού για το δελτίο συμμετοχής που έβγαλε ο Κώστας Μανωλάς στις υποχρεώσεις της ομάδας, καθώς στα 33 του χρόνια θα μπορούσε να βρει καλό συμβόλαιο για να παίξει μπάλα (σχεδόν) όπου ήθελε. Αλλά αποφάσισε να συνδράμει στην προσπάθεια της ομάδας με την οποία έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννη Πολυχρονάκο, αντιπρόεδρο του Πανναξιακού, προκειμένου να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες γύρω από το θέμα. Και η αλήθεια είναι ότι μάθαμε πολλά και πολύ ενδιαφέροντα.

"Είπε "Βγάλτε μου δελτίο" όταν τραυματίστηκε ο στόπερ - Προπονήσεις κι όταν ήταν σε Ολυμπιακό και Ρόμα - Αμοιβή μια τρίκιλη γραβιέρα"

"Έκανε προπονήσεις με την ομάδα. Ο Κώστας είναι Ναξιώτης, από εδώ ξεκίνησε την καριέρα του, η οικογένειά του, οι επιχειρήσεις του είναι εδώ. Ερχόταν διαρκώς όλα αυτά τα χρόνια, σε γιορτές, καλοκαίρια ήταν στη Νάξο. Με τον Πανναξιακό έκανε προπονήσεις πάρα πολλά χρόνια, ακόμα κι όταν ήταν σε Ολυμπιακό ή Ρόμα. Έκανε προπονήσεις γιατί έχουμε και χόρτο στο γήπεδο και αυτό βοηθάει", ανέφερε αρχικά ο Γ. Πολυχρονάκος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Το λέγαμε ως πλάκα να έρθει και να παίξει από παλαιότερα, ακόμα και όταν ήταν σε χαμηλές κατηγορίες ερχόταν να δει τα ματς, μιλούσε με τους παίκτες. Λέγαμε για πλάκα ότι ξεπεράσαμε την πρόταση της Ρόμα γιατί δώσαμε τρίκιλη γραβιέρα Νάξου για αμοιβή! Ήθελε να παίξει, του αρέσει, δεν ήρθε για να τελειώσει την καριέρα του, δεν αντιλαμβανόμαστε αυτό. Τραυματίστηκε ένας στόπερ με βαρύ διάστρεμμα, και είπε ότι "Βγάλτε μου δελτίο για να έρθω να βοηθήσω εγώ".

"Ακομπλεξάριστος - Τον ήθελε ο ΠΑΟΚ - Θέλουν τη φανέλα του στην Ιταλία"

Πώς είναι στην προπόνηση με τους υπόλοιπους παίκτες;

"Μιλάει με τα παιδιά, με τους συμπαίκτες, εξηγεί πώς να κάνουν συστήματα, πώς να ελέγχουν αναπνοές κ.λπ. είναι πλήρως ακομπλεξάριστος, οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του το πολύ θα ερχόταν να δει τα ματς. Θέλει την οικογενειακή γαλήνη, την ευτυχία, δεν ήταν το παν να παίξει αλλού. Έκανε αυτό που ήθελε η καρδιά του. Στην ομάδα παίζει με παιδιά που είχαν ξεκινήσει μαζί όταν ήταν στο σχολείο και συνεχίζουν ακόμα".

Γνωρίζετε αν είχε άλλες προτάσεις μέσα στο καλοκαίρι;

"Δεν έχουμε μιλήσει για το θέμα, αλλά είχαμε διαβάσει ότι τον ήθελε ο ΠΑΟΚ και του έδιναν καλά λεφτά. Αλλά είχε παίξει σε Ολυμπιακο-ΑΕΚ και δεν ήθελε να πάει εκεί".

Τι προσδοκάτε με την παρουσία του στην ομάδα;

"Ένας από τους λόγους που χαρήκαμε με την επιστροφή είναι ότι θα αναδείξει τα προβλήματα που έχουμε ως νησιωτικό σωματείο, γιατί έχει ζήσει πώς είναι να ταξιδεύουμε 6-7 ώρες με το πλοίο για να παίξουν ένα ματς. Για να πάμε στη Σαντορίνη θέλουμε 2.500 ευρώ σε εισιτήρια και διαμονή, ενώ λείπουν τα παιδιά δύο μέρες από το σπίτι τους - Όλο το Σαββατοκύριακο. Ξέρουν όλοι τις Κυκλάδες από το καλοκαίρι αλλά τον χειμώνα έχουμε ένα πλοίο που συνδέει τα νησιά. Είναι κίνητρο η παρουσία τού Μανωλά για να ξεπεράσουν τα παιδιά αυτές τις δυσκολίες. Αποτελεί και διαφήμιση για το νησί, μας έχουν στείλει ήδη πάνω από 30 Ιταλοί ότι θέλουν φανελα του Μανωλά - Δεν μιλάμε για Έλληνες που γίνεται χαμός έτσι κι αλλιώς. Γιατί και στην Ιταλία τον αγαπούν πάρα πολύ - Κάθε χρόνο ο Πανναξιακός δίνει φανέλα τού Μανωλά από την εποχή που ήταν ξανά στην ομάδα, γιατί ερχόντουσαν Ιταλοί τουρίστες και ζητούσαν φανέλες, κασκόλ, καπέλα της ομάδας από εκείνη την εποχή. Τον αγαπούν στην Ιταλία κι αυτός εμείς το βλέπουμε πολύ κάθε καλοκαίρι".

"Κόβει ρυθμό για να μην φαίνεται η διαφορά - Στη Νάξο και όχι στην Αθήνα το σπίτι του -  Σέντερ φορ στον Πανναξιακό;"

Έχει νόημα να αναφερθούμε στην κατάσταση που βρίσκεται και αν ξεχωρίζει στην κατηγορία;

"Βρίσκεται 10 πίστες πάνω από οποιοδήποτε άλλο παίκτη, τα λακτίσματα που κάνει, κλπ. ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Και βοηθάει και τα άλλα παιδιά, κόβει σε ρυθμό για να μην φαίνεται η διαφορά. Είναι σε κατάσταση τρομερή. Από τη στιγμή που ήρθε το καλοκαίρι, δεν έχει αφεθεί καθόλου. Πρώτος πηγαίνει στην προπόνηση και είναι ο τελευταίος που φεύγει, το έχει μέσα του. Ακόμα και τον Αύγουστο που δεν είχαμε προπονήσεις, εκείνος πήγαινε. Ίσως γιατί σκέφτεται μήπως βρει ομάδα. Θα μπορούσε να παίζει στο τοπ επίπεδο μέχρι τα 40. Άλλωστε το γεγονός ότι έβγαλε δελτίο σε ερασιτεχνική ομάδα δεν σημαίνει ότι σε έξι μήνες μπορεί να μην επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο".

Οπότε ουσιαστικά αλλά και τυπικά επιστρέφει στο σπίτι του;

"Η οικογένειά του, η γυναίκα του, είναι εδώ. Τα παιδιά του παίζουν στον Πανναξιακό, μένει μόνιμα εδώ - Γιατί εδώ είναι το σπίτι του και όχι στην Αθήνα. Οι φίλοι, οι παρέες, η κοινωνική ζωή του είναι εδώ".

Στόπερ σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Ρόμα και Νάπολι, στόπερ και στον Πανναξιακό ή θα τον δούμε σε άλλη θέση;

"Έπαιζε σέντερ φορ όταν ξεκίνησε, ενδεχομένως να παίξει και τώρα. Αλλά το παιδί οργανώνει το γήπεδο, μπορεί να παίξει σε όποια θέση θέλει, δεν το συζητάμε αυτό. Θα δούμε και θα δείξει. Είναι τεράστια η διαφορά, έχει άλλες αναπνοές, λακτίσματα, αντίληψη μέσα στο γήπεδο. Όταν βλέπουμε αγώνα στην τηλεόραση δεν καταλαβαινουμε τη διαφορά, αλλά εδώ οι διαφορές είναι τεράστιες και έχουν αλλάξει και τα παιδιά που προπονούνται μαζί του γιατί τους βοηθάει. Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος και όχι να πάρουμε το πρωτάθλημα και να πάμε στη Γ΄ Εθνική".

Πώς θέλετε να κλείσουμε;

"Το βασικό είναι, γιατί διαβάζω κακεντρεχή σχόλια, μακάρι να ήταν όλοι οι φτασμένοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σαν τον Κώστα, να είναι τόσο ακομπλεξάριστοι και να πουν ότι θέλουν να παίξουν με την ομάδα του τόπου τους και να τη διαφημίσουν κιόλας. Μακάρι να ήταν τόσο απλοί όπως ο Μανωλάς και όχι ντίβες".