Στέφανος Τζίμας: Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Νυρεμβέργης έδωσε ο νεαρός επιθετικός, με την γερμανική ομάδα να τον αποθεώνει για την απόδοσή του.

Ο Στέφανος Τζίμας
Intime

Μιλώντας για τα δύο ματς με την Ελπίδων που αγωνίστηκε, είπε: «Δυστυχώς χάσαμε και τα δύο παιχνίδια, αλλά οι εμπειρίες που μπόρεσα να αποκτήσω εκεί είναι πολύ πολύτιμες για μένα. Είναι πάντα τιμή να μπορείς να εκπροσωπείς τη χώρα σου».

Για τα δύο γκολ που έχει βάλει στα δύο τελευταία ματς που του έδωσαν και την υποψηφιότητα για παίκτη του μήνα στην ομάδα, τόνισε: «Έχω εγκατασταθεί πολύ καλά στον σύλλογο, έχω προσαρμοστεί στην ομάδα και αυτό με βοηθάει πολύ».

Ερωτηθείς για τις εμπειρίες του από τα ντέρμπι στην Ελλάδα, ο Στέφανος Τζίμας έκανε... ντρίμπλα και παρά το ότι η ερώτηση ήταν για το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, είπε πως το No1 ντέρμπι για εκείνον στην Ελλάδα είναι το ΠΑΟΚ - Άρης: «Είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην Ελλάδα. Τα ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρης σημαίνουν πολλά για τους φιλάθλους εκεί. Αυτή η μονομαχία με έκανε να συνειδητοποιήσω από νωρίς τη σημασία των ντέρμπι».

Για το αν σκεφτόταν το μεγάλο ντέρμπι της περιοχής της Νυρεμβέργης με την Γκρόιτερ Φιρτ όσο ήταν στην Εθνική Ελπίδων, ανέφερε: «Είχα το ντέρμπι της Κυριακής στο πίσω μέρος του μυαλού μου όλη την ώρα. Ήξερα τι παιχνίδι περίμενε εμένα και την ομάδα τώρα που επέστρεψα. Γνωρίζω την σημασία του αγώνα της Κυριακής».

Για την κόκκινη που πήρε στο παιχνίδι με την Ουλμ, αλλά και τις συζητήσεις με τον Κλόζε: «Η κόκκινη κάρτα ήταν λάθος μου. Μου έδειξε πράγματα που μπορούσα να βελτιώσω κατά τη διάρκεια της απουσίας μου. Είχε τρεις εβδομάδες για να συνεχίσει να εργάζεται για την βελτίωσή μου και το χρησιμοποίησε. Δούλεψα πολύ στην αίθουσα με τα βάρη και έκανα επιπλέον προπονήσεις. Η προπονητική ομάδα και ο προπονητής ο ίδιος έκαναν -επίσης- πολλές ατομικές προπονήσεις μαζί μου και μαζί βελτιώσαμε την τεχνική μου στα τελειώματα των φάσεων. Προσπαθώ να εφαρμόσω αυτά τα πράγματα τώρα», είπε ο Στέφανος Τζίμας.

Ο Στέφανος Τζίμας
Intime