Τρία είναι τα θέματα που απασχολούν τον ΠΑΟΚ πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ, για την 8η αγωνιστική της Super League, το πρώτο μετά τη διακοπή του Οκτωβρίου, λόγω εθνικών ομάδων, το οποίο θα σηματοδοτήσει την εκκίνηση ενός προγράμματος-φωτιά που έχουν οι Θεσσαλονικείς σε Ελλάδα και Ευρώπη μέχρι τον Δεκέμβριο.

Όλοι πάνω στον Τισουντάλι

Ο Φίοντορ Τσάλοφ δεν έχει προσαρμοστεί μέχρι στιγμής. Είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί έντονα σε σημείο στην πατρίδα του να κάνουν υποθετικά σενάρια περί επιστροφής στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, απ'την οποία ο ΠΑΟΚ τον είχε αποκτήσει για 3 εκατ.Ευρώ. Ο Λουτσέσκου είχε δώσει και το ανάλογο μήνυμα σε ερώτηση που έχει δεχτεί. Υπομονή.

Στο κρίσιμο παιχνίδι με την ΑΕΚ όμως κάποιος πρέπει να επωμιστεί το βάρος της επίθεσης από τη στιγμή που ο Μπράντον Τόμας είναι ανέτοιμος. Όποιος είδε το βίντεο που δημοσίευσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την προπόνηση της Πέμπτης, όπου ο Ισπανός μπήκε για πρώτη φορά σε κανονικό πρόγραμμα, κατάλαβε, ότι ο παίκτης έχει πάρει τα κιλάκια του. Έχει να αγωνιστεί από τα τέλη Αυγούστου και είναι λογικό η αδράνεια να του έχει στοιχίσει. Για έναν παίκτη που πρέπει να τρέξει είναι θέμα ότι έχει πάρει βάρος και φαίνεται αμφίβολο έως απίθανο να χρησιμοποιηθεί από τον Λουτσέσκου.

Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι ο Ρουμάνος τεχνικός θα χρησιμοποιήσει τον Ταρίκ Τισουντάλι στην κορυφή της επίθεσης. Όλοι έχουν πέσει πάνω του από τη στιγμή που δεν είναι έτοιμος ψυχολογικά ή μή ο Τσάλοφ για αυτήν την αποστολή. Ο Ολλανδομαροκινός μπορεί να πρεσβεύσει καλύτερα το πλάνο της υψηλής πίεσης που θέλει ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Μπράντον Τόμας δεν είναι, ο κόουτς της ομάδας της Θεσσαλονίκης όμως πρέπει να προσαρμοστεί με τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του. Δεν είναι τυχαίο ο τίτλος του training report της Πέμπτης που δημοσίευσε ο ΠΑΟΚ. «Άπαντες παρόντες και το βάορς στην επίθεση» ανέφερε το δελτίο Τύπου για την προπόνηση, η οποία είχε ασκήσεις τακτικού περιεχομένου και εξάσκηση στα τελειώματα, ενώ στο τελευταίο κομμάτι οι παίκτες έπαιξαν δίτερμα.

Το δίλημμα στα στόπερ

Προβληματισμός υπάρχει και στην επιλογή των στόπερ που θα πάρουν την οδηγία της αναχαίτισης των επιθετικών της ΑΕΚ και δη του Πιερό, ο οποίος είναι κίνδυνος-θάνατος, αν τροφοδοτηθεί σωστά μέσα στην περιοχή, μπορεί να εκτελέσει με μια επαφή. Ο Μιχαηλίδης δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει βασικός.

Θεωρείται αδύναμος κρίκος, ειδικά μετά το χαλαρό μαρκάρισμά του στο ντέρμπι με τον Άρη, που έφερε το γκολ του Μανού Γκαρθία και την ήττα σε ένα ακόμα ντέρμπι, μέσα στην Τούμπα, από τον συμπολίτη. Οπότε η παρουσία του Κόλεϊ στο κέντρο της άμυνας θεωρείται δεδομένη.

Όσον αφορά τον παρτενέρ του Γκαμπονέζου στόπερ; Δύσκολο ο Λουτσέσκου να βάλει τον Λόβρεν, αν και δοκιμάστηκαν στο ίδιο σχήμα στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος στη Λιβαδειά. Σύμφωνα με όσα ψιθυρίνονται από Θεσσαλονίκη, περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει δίπλα στον Αφρικανό αμυντικό έχει ο Κεντζιόρα.

Αγωνία για Κωνσταντέλια και το κίνητρο του Λουτσέσκου

Το μεγάλο ερωτηματικό πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι η παρουσία του Γιάννη Κωνσταντέλια. Ο Βολιώτης μεσοεπιθετικός επέστρεψε με φαριγγίτιδα από την Εθνική, γι'αυτό και δεν αγωνίστηκε στο ματς με την Ιρλανδία στο Καραϊσκακη, όπου αποκλείστηκε. Ο 21χρονος έκανε ατομικό στην προπόνηση της Πέμπτης, θεωρητικά μπορεί να προλάβει να μπει στην αποστολή, είναι δύσκολο όμως για τα στάνταρτ του Λουτσέσκου να τον κατεβάσει στην ενδεκάδα.

Παρά τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει, το παιχνίδι με την Ένωση έχει πολύ μεγάλο κίνητρο για τον Ρουμάνο τεχνικό και σε προσωπικό επίπεδο. Ο 55χρονος τεχνικός έχει κερδίσει σε όλες τις έδρες στην Ελλάδα, εκτός από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Μετρά τρεις ήττες και μια ισοπαλία. Στο ΟΑΚΑ ο Ρουμάνος είχε κάποιες επιτυχίες, όχι όμως στην ιστορική έδρα της ΑΕΚ, στην οποία επέστρεψε το 2022.

Για τον ίδιο λόγο, για να ανεβάσει ρυθμούς για το παιχνίδι με την Ένωση, κίνητρο έχει και ο Κωνσταντέλιας. Στη Φιλαδέλφεια ο «Ντέλιας» είχε κάνει το ντεμπούτο του ως βασικός στην εποχή Λουτσέσκου τον Οκτώβριο του 2022, όταν ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-0. Αποτελεί λοιπόν δέλεαρ να προλάβει το ματς της Κυριακής και να βοηθήσει την ομάδα του να πραγματοποιήσει ιστορικό διπλό.