Γιώργος Παράσχος: Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πολύπειρος προπονητής κάνοντας τις δικές του εκτιμήσεις και για το ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, στάθηκε στο εξαιρετικό υλικό που διαθέτει ο Άρης, ενώ μίλησε και για την Εθνική του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Intime

«Περνάω ένα πρόβλημα οικογενειακό, είναι σοβαρό. Για αυτό και εγώ έχω μείνει στη Καστοριά. Είχα πει από την αρχή του καλοκαιριού, πως αν λυθεί το πρόβλημά μου, θα πήγαινα σε κάποια ομάδα. Προτεραιότητά μου ήταν να πάω στον Ηρακλή.

Ήταν και συμπάθειά μου, δουλέψαμε δύο φορές. Ήταν ευκαιρία να αναγεννηθεί αυτή η ομάδα και να πάει στην Α' Εθνική, εκεί που της αξίζει».

Για το αν θα καταφέρει ο Ηρακλής να «κλείσει» την ψαλίδα των 10 βαθμών: «Πολύ δύσκολα, γιατί και οι μεταγραφές δεν ήταν απόλυτα επιτυχημένες. Σε αυτό είχε δίκιο και ο Οφριδόπουλους. Δεν μπορείς να παίρνει 20 παίκτες και να αξιώνεις από την ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό. Είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν αυτοί οι 10 βαθμοί. 

αι η Λάρισα είναι πολύ καλή ομάδα. Βλέπεις ότι πατάει καλά στο γήπεδο, έχει συνοχή και έχει κάνει καλές μεταγραφές. Επίσης, είναι τεράστια και η βοήθεια του κόσμου, αυτό τους δίνει μια διαφορετική ώθηση. Σε κάθε παιχνίδι της Λάρισας θα είναι 7.000- 8.000 οπαδοί».

Τέλος, έκανε και τις δικές του εκτιμήσεις για το ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ:  «Η ΑΕΚ έρχεται από μια ήττα, θα κάνει ότι μπορεί για τους τρεις βαθμούς. 

Από την άλλη, δεν είναι εύκολος αντίπαλος ο ΠΑΟΚ, με ευχαριστεί που θα παίξει και ο Μπράντον Τόμας. Είναι ότι καλύτερο διαθέτει στα σέντερ φορ ο ΠΑΟΚ. Θα δώσει μια ζωντάνια και μια ταχύτητα. Δεν ξέρω τι θα κάνει με τον Κωνσταντέλια, αλλά και μόνο που θα τον έχει για ένα ημίχρονο είναι σημαντικό για τον ΠΑΟΚ. 

Και ο Λουτσέσκου ξέρει πως παίζει η ΑΕΚ, πρέπει να βρει τους τρόπους ώστε να μην βγάζει τη μπάλα με μικρές πάσες και να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις. Θα είναι πιο φρέσκες οι ομάδες μετά την διακοπή. Θα δούμε ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Για τους Τσάλοφ και Τισουντάλι: «Δεν πείσανε και δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμη. Για αυτό και ο Τόμας, με διαφορά είναι καλύτερος. Η ψυχή που βγάζει και η κινητικότητα, δεν την έχει κανείς άλλος από αυτούς που είναι σέντερ φορ στον ΠΑΟΚ».

Για τα στόπερ του ΠΑΟΚ: «Ο Λόβρεν ίσως είναι ο παρτενέρ του Κεντζιόρα. Παρά τα 35 του χρόνια είναι πολύ καλός, έχει ήδη επανέλθει. Η εμπειρία του είναι το κάτι άλλο. Και ο Μιχαηλίδης θα παίξει, δεν υπάρχει περίπτωση. Σπάνια βρίσκεις αριστεροπόδαρο με τόσο καλή τεχνική. Του λείπανε παιχνίδια, είχε και έναν  τεράστιο τραυματισμό. Θα παίξει και ίσως κάνει και μεταγραφή. Πιστεύω θα φτάσει και τα επίπεδα του Κουλιεράκη».

Για τον Άρη και την εικόνα που έχει παρουσιάσει ως τώρα: «Είναι εντυπωσιακός ο Άρης, πιστεύω ότι θα προβληματίσει την 4αδα. Έχει ένα πολύ καλό υλικό. Πρέπει να διατηρήσει τη διάρκεια σε κάθε παιχνίδι και σε όλη τη χρονιά, ίσως μπει σφήνα στους 4. Αυτή τη στιγμή ο πιο αδύναμος από τους 4 φαίνεται ο Παναθηναικός».

Τέλος, για την Εθνική ομάδα«Αυτή τη στιγμή διαθέτει πολύ καλό υλικό. Ειδικά αυτοί που παίζουν στην Ευρώπη. Εγώ θέλω να σταθώ στον Τζόλη,  που είχε χαθεί στην Νόριτς. Τώρα βλέπω έναν διαφορετικό Τζόλη. Έχει αρχίσει και αποκτά μια αμυντική συμπεριφορά. Αυτό που βλέπουμε στην Εθνική δεν το έχουμε δει από καμία άλλη. Και ο Γιοβάνοβιτς ειναι έξυπνος, ξέρει να κρατά τα αποδυτήρια και να παίρνει το 100.% από τους παίκτες του.

 Είχαμε επικοινωνία, τον έβλεπα και στις σχολές. Με τον Ιβάν μπορεί αυτή η Εθνική  ομάδα να κάνει θαύματα. Το μόνο που υστερεί είναι πως δεν υπάρχουν λύσεις στους κόφτες. Θα είναι μεγάλη απώλεια που ο Σιώπης δεν θα έχει δίπλα του τον Κουρμπέλη. Σε όλες τις άλλες γραμμές η ομάδα είναι πλήρης», είπε ο Γιώργος Παράσχος.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς
Intime