Γρηγόρης Λέων: Την αιτία θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ αναζητούν οι ιατροδικαστές, με τις έρευνες να συνεχίζονται και ο διοικητής του ΕΟΚΑΝ, μιλώντας στο MEGA ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η έρευνα έχει επικεντρωθεί στην καρδιά και ότι ο αθλητής ήταν καθαρός.

"Η ιατροδικαστής που χειρίζεται την υπόθεση προσπαθεί να εξαντλήσει κάθε ενδεχόμενο που υπάρχει στο τραπέζι για να καταλήξει σε ένα ασφαλές συμπέρασμα. Έχουν ζητηθεί ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Και οι δύο θα παίξουν τον ρόλο τους.

Επειδή έχω και μια άλλη ιδιότητα ως διοικητής του ΕΟΚΑΝ. Ο ποδοσφαιριστής είχε υποστεί έλεγχο για ντόπινγκ και ήταν αρνητικός. Περί το τέλος Σεπτεμβρίου που κάναμε τυχαία τον έλεγχο στον ποδοσφαιριστή, είμαστε σίγουροι πως ο αθλητής ήταν καθαρός.

Δεν λάμβανε καμία ουσία. Ακούγονται και γράφονται πράγματα στα social που είναι ανακριβή. Σε δικό μας έλεγχο ήταν καθαρός. Απομακρύνεται έτσι το ενδεχόμενο η τοξικολογική να μας δείξει κάτι σημαντικό.

Επικεντρωνόμαστε στην καρδιά. Αν η συνάδελφος είδε μία καρδιά μεγαλύτερη του φυσιολογικού, επειδή πρόκειται για αθλητή πρέπει να την μελετήσει στο μικροσκόπιο για να δει αν πρόκειται για μία καρδιά μεγαλύτερης λόγω της αθλητικής του δραστηριότητας και επομένως μιας καταπόνησης ή αν είναι κάποια παθολογία, μια μυοκαρδιοπάθεια που πιθανόν να οδήγησε στον θάνατο τον αθλητή", είπε ο Γρηγόρης Λέων.