Η ΑΕΚ στραβοπάτησε για δεύτερη φορά μέσα στην έδρα της φέτος. Μετά το ματς με τη Λαμία, τη 2η αγωνιστική, η Ένωση ήρθε ισόπαλη 1-1 με τον ΠΑΟΚ για την 8η αγωνιστική. Η ομάδα του Δικέφαλου αετού έκανε μέτρια εμφάνιση, παρότι ήταν ανώτερη των Θεσσαλονικιών, οι οποίοι ωστόσο είχαν πιο χτυπητές ευκαιρίες, όπως το δοκάρι στο 14', ένα λεπτό πριν ανοίξει το σκορ ο Μπάμπα. Οι «κιτρινόμαυροι» αντέδρασαν άμεσα, ισοφαρίζοντας με γκολ του Πιερό με ασίστ του Κοϊτά. Αυτοί οι δύο ήταν οι διακριθέντες από πλευράς «κιτρινόμαυρων» στην αναμέτρηση, η οποία διατήρησε τους «ασπρόμαυρους» στην κορυφή της βαθμολογίας και την ΑΕΚ να ισοβαθμεί με τον Ολυμπιακό με 15 πόντους.

Η έκπληξη βέβαια από πλευράς Αλμέιδα ήταν η κατάρτιση της 11άδας, αφού ο Αργεντινος επανέφερε στα εξτρέμ τον Γκαρσία, ενώ ο Λαμέλα έπαιξε πίσω από τον Πιερό, με τον Περέιρα να αγωνίζεται μαζί με τον Σιμάνσκι στα χαφ. Ποιοί κινήθηκαν σε υψηλά στάνταρντ και ποιοί σε χαμηλές πτήσεις; Διαβάστε την κριτική του Sportdog.gr

Στρακόσια: Στο 14' είχε επαφή με τη μπάλα στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα με το δοκάρι του ΠΑΟΚ, γλιτώνοντας την ΑΕΚ. Λίγο αργότερα όμως η αντίδρασή του στο γκολ του ΠΑΟΚ ήταν κάκιστη. Αιφνιδιάστηκε και το έφαγε σαν πρωτάρης. Στο 39' όμως είχε θετική αντίδραση στο γύρισμα του Σβαμπ από αριστερά.

Ρότα: Είναι από τους πολυτιμότερους παίκτες της ΑΕΚ! Με την Εθνική στα τελευταία παιχνίδια του Nations League ήταν συγκινητικός. Στο 2' ο Ρότα βρέθηκε θέση σε αριστερά αν και δεξί μπακ και έφτιαξε την πρώτη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Στο 38' έχασε μεγάλη ευκαιρία να εκτελέσει τον Κοτάρσκι. Σε όλο το παιχνίδι έτρεχε πάνω κάτω και έγινε αλλαγή από τον Γκατσίνοβιτς, αφού πλέον ο Ρότα πρέπει να αρχίσει να παίρνει ανάσες.

Βίντα: Ήταν εκτός τόπου και χρόνου στο γκολ του ΠΑΟΚ, όπως και στο δοκάρι που είχαν οι Θεσσαλονικείς ένα λεπτό πριν. Η απόδοσή του ήταν μέτρια και δημιουργήθηκαν αρκετοί κίνδυνοι επειδή δεν ήταν και στο καλύτερο βράδυ της καριέρας του.

Μουκουντί: Ό,τι αναφέρθηκε για τον Κροάτη στόπερ στο 0-1 του ΠΑΟΚ, ισχύει και για τον Καμερουνέζο. Στο 48' μάλιστα έκανε τραγικό λάθος που από καθαρή τύχη δεν εκμεταλλεύτηκε ο Ζίβκοβιτς. Ο Αφρικανός είναι επιρρεπής στα σφάλματα, δεν είναι σταθερός και φέτος έχει ταλαιπωρωηθεί από μικροτραυματισμούς. Η εικόνα του θέτει συζήτηση γιατί δεν παίζει ο Μήτογλου που είναι Έλληνας και όποτε κλήθηκε ήταν πολύ σωστός. Γιατί να γυαλίζει πάγκο τόσο καιρό;

Πήλιος: Φορτσάτος και συγκινητικός. Έκανε πολλά χιλιόμετρα. Έτρεχε στην επίθεση, κάλυπτε στην άμυνα. Δυστυχώς δεν πήγε την ΑΕΚ το παιχνίδι και το αποτέλεσμα, για να βγάλει περισσότερο ενθουσιασμό και να ανέβει περισσότερο στο ματς.

Σιμάνσκι: Η αξία του είναι γνωστή. Είναι από τους πιο φιλότιμους παίκτες της ΑΕΚ με ατελείωτα χιλιόμετρα σε κάθε ματς. Κλήθηκε πολλές φορές στην άμυνα, να καλύψει τις ολιγωρίες των δύο στόπερ που δεν ήταν καλοί σήμερα. Ίσως γι'αυτό να έμεινε και μόνος του ο Περέιρα στα χαφ.

Περέιρα: Στο Αγρίνιο, ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ και ο μοναδικός διασωθείς στην ήττα από τον Παναιτωλικό. Ο Αργεντινός είναι αόρατη δύναμη στον χώρο του κέντρου, αλλά αυτήν την αγωνιστική ο ΠΑΟΚ βρήκε χώρους από τον άξονα και αυτό πρέπει να παρατηρηθεί. Στο 38' δεν κατάφερε να σκοράρει μετά την απόκρουση του Κοτάρσκι στο σουτ του Ρότα.

Κοϊτά: Στο 12' ο Κοϊτά είχε ένα σουτ εκτοός περιοχής, αφού ξεμαρκαρίστηκε από τον Σβαμπ με φοβερή ντρίπλα κάνοντάς του σακούλα, ενώ ο Γιόνι Ότο παρακολουθούσε. Έκανε τρομερή κάθετη και ασίστ στο γκολ του Πιερό στη συνέχεια ένιωσε ενοχλήσεις, σε σημείο ο Αλμέιδα να σηκώσει τον Γκατσίνοβιτς για ζέσταμα, αλλά έσφιξε δόντια και συνέχισε στο παιχνίδι και στο δεύτερο μέρος. Βέβαια ο Μαυριτανός νιώθει εδώ και καιρό ενοχλήσεις και ίσω χρειαστεί διαχείριση στα επόμενα ματς. Στο 41' ζάλισε την άμυνα του ΠΑΟΚ από δεξιά με τον Γιόνι Ότο να μην μπορεί να τον μαρκάρει, αλλά η σέντρα που έκανε ήταν εντελώς άστοχη. Στο 64' βρήκε χώρο, μπήκε στην περιοχή, μπερδεύτηκε και χάλασε τη φάση. Στο 73' έκανε πάλι άνω κάτω την άμυνα του ΠΑΟΚ με τον Λόβρεν να εξουδετερώνει το γύρισμά του, ενώ ένα λεπτό αργότερα έπιασε από τα γνωστά σουτ του που κόντραρε πάλι πάνω στον Κροάτη στόπερ.

Γκαρσία: Επιστροφή ή πισωγύρισμα για τον παίκτη που πριν δύο χρόνια αποδείχτηκε η μεγάλη κίνηση του Ματίας Αλμέιδα; Ο Αργεντινός τον έβαλε ξανά ως δεξί εξτρέμ με σαφή προσανατολισμό να παίζει κοντά στον Πιερό. Η πρώτη φορά που εμφανίστηκε στο παιχνίδι ήταν στο 35', όταν βρέθηκε ο Πιερό σε φάση εξτρέμ που γέμισε στην περιοχή για το κεφάλι του επιθετικού από το Τρινιντάντ, η προσπάθεια του οποίου ήταν άστοχη. Ήταν πρωταγωνιστής σε μία αμφισβητούμενη φάση στο δεύτερο μέρος και στη συνέχεια έγινε αλλαγή. Δεν είχε καλή εικόνα ο παίκτης.

Λαμέλα: Χαμηλές πτήσεις για τον Αργεντινό στο παιχνίδι. Έχει ευθύνη στο 0-1 του ΠΑΟΚ. Ο Τσάλοφ του παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι. Με ένα γέμισμα στο 21' προς τη μικρή περιοχή, που μπλόκαρε ο Κοτάρσκι και μια εκτέλεση φάουλ πάνω από τα δοκάρια στο 55', η εμφάνισή του μπορεί να κριθεί ως κάτω του μετρίου.

Πιερό: Είναι σεντερφοράρα και κατά τη γνώμη μου η καλύτερη φετινή μεταγραφή της ΑΕΚ! Η κίνηση με το σώμα του που έκανε στο 1-1, μετουσιώνοντας σε ασίστ τη φοβερή πάσα του Κοϊτά ήταν καταπληκτική και συνάμα τόσο απλή. Άδειασε με το σώμα του και το εκτόπισμά του τον Κεντζιόρα, αποδεικνύοντας, ότι δεν είναι ανίκητος μόνο στον αέρα αλλά και χαμηλά.

Έπαιξαν ως αλλαγές και οι Πινέδα, Οντουμπάτζο, Γκατσίνοβιτς, ενώ έκανε ντεμπούτο ο Μαρσιάλ. Η παρουσία τους στο δεύτερο ημίχρονο δεν έγινε εμφανής και δεν άλλαξε τα δεδομένα.