Τις αμφισβητούμενες φάσεις της 8ης αγωνιστικής της Super League σχολίασε ο Κώστας Φινοκαλιώτης στην εκπομπή «Σφύρα καλά».

«Μετά τη διακοπή ξεκινήσαμε με μια αγωνιστική με ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και δύσκολα παιχνίδια των πρωτοπόρων απέναντι σε μικρές ομάδες. Παρά τη γκρίνια ήταν επιτυχημένο σαββατοκύριακο», σχολίασε αρχικά ο βετεράνος διαιτητής και στη συνέχεια διατύπωσε τις παρατηρήσεις του για τις διαιτησίες των αγώνων της 8ης αγωνιστικής της Super League.

Στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ είχαμε δύο περιπτώσεις πέναλτι, στο πρώτο ημίχρονο σε μαρκάρισμα του Μπάμπα στο Γκαρσία. Πέναλτι δεν υπήρχε και η φάση είναι μη γενόμενη.

Σε περίπτωση που έδινε πέναλτι, το VAR θα έδειχνε οφσάιντ. Στο 77' ο ΠΑΟΚ ζητά παράβαση για πέναλτι, είναι μια φάση που δεν έπρεπε καν να τη βάλουμε μέσα, γιατί ο παίκτης της ΑΕΚ έχει κολλημένο το χέρι στο σώμα του και πολύ σωστά δεν έδωσε τίποτα ο διαιτητής. Στο 92' ο ΠΑΟΚ ζητά δεύτερη κίτρινη στον ποδοσφαιριστή Μουκουντί, ο οποίος κάνει μία κίνηση σε βάρος του Καμαρά, όπου δικιά μας εκτίμηση είναι, ότι δεν είναι παράβαση για κίτρινη. Κάνει κίνηση μπάσκετ. Ο βοηθός είναι στα δύο μέτρα. Δεν υπάρχει χτύπημα. Πιο πολύ απλώνει το χέρι του για να πάρει την εσωτερική,γι'αυτό και δεν παρατηρήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Για τις καθυστερήσεις, ο διαιτητής θα μπορούσε να κρατήσιε περισσότερο επιπλέον χρόνο.

Στο ΟΦΗ-Παναθηναϊκός με διαιτητή τον Τζήλο είχαμε πάρα πολύ καλή διαιτησία. Κάτι όμως που δεν μπορούμε να πούμε για τους δύο βοηθούς, οι οποίοι σε τρεις περιπτώσεις, στο 17', 81' και 91' είχαν λάθος υποδείξεις σε οφσάιντ του Παναθηναϊκού.

Στο Άρης-Καλλιθέα είχαμε πάλι καλή διαιτησία από Τσαγκαράκη με τη βοήθεια του VAR. Σωστά δεν δόθηκε πέναλτι στον Άρη, όπως και στο 43' με την παρέμνβαση VAR Πήρε αποφαση πίσω για την απόφαση-πέναλτι. Συμβουλευτικά να πούμε, ότι οι παρατηρήσεις στους ποδοσφαιριστές θα πρέπει να γίνονται χωρίς χειρονομίες.

Στο Ολυμπιακός-Λεβαδειακός είχαμε πολύ καλή διαιτησία από τον Τσιμεντερίδη. Στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού με βοήθεια του VAR σωστά μέτρησε το γκολ, παρά τη λανθασμένη υπόδειξη του Βοηθού. Στη συνέχεια είχαμε σωστή υπόδειξη πέναλτι σε δύο περιπτώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΣΦΥΡΑ ΚΑΛΑ" ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΦΙΝΟΚΑΛΙΩΤΗ