Ο Λεβαδειακός έκανε μεγάλο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη την 8η αγωνιστική της Super League. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ από τον Ολυμπιακό, ισοφάρισε και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας, ένα αποτέλεσμα που μόνο σαν ήττα μοιάζει για τους Πειραιώτες, λόγω της εσωστρέφειας που επιστρέφει ο ερυθρόλευκος οργανισμός μετά τη νέα απώλεια βαθμών μέσα στην έδρα του.

"Έσβησε" τον Ροντινέι

Η ομάδα της Λιβαδειάς κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Όζμπολτ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας με το γκολ ενός πρώην ερυθρόλευκου του Γιάννη Γιαννιώτα, σε μία μνημειώδη αναμέτρηση, η οποία θα μείνει στην ιστορία.

Σε αυτόν τον αγώνα έλαμψε ο Ζίνι. Παρότι ο Ανγκολέζος μεσοεπιθετικός υπολογίζεται ως βασικός στην ομάδα, ο Νίκος Παπαδόπουλος τον κράτησε στον πάγκο και μπήκε στο 35' (σ.σ. μαζί τον Κάτρη) και έβγαλε ασπροπρόσωπο τον προπονητή του, αποτελώντας τη χρυσή κίνηση του προπονητή του. Ο 22χρονος έκανε στην κυριολεξία ματσάρα.

Ήταν μια ταχύτητα πάνω απ' όλους. Έκανε άνω κάτω τη δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού, σε σημείο να σβήσει τον Ροντινέι που τα βρήκε σκούρα απέναντί του μέχρι ο Βραζιλιάνος να γίνει αλλαγή στο δεύτερο μέρος και να γλιτώσει από τις επελάσεις του Ζίνι, ο οποίος ήταν αλάνθαστος και ήταν ο άνθρωπος που κέρδισε το πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, απ'το οποίο ο Λεβαδειακός. έκανε τη μεγάλη επιστροφή στο ματς.

Έδωσε πρόκριση ως φορ

Ο Αφρικανός προερχόταν και από ένα πολύ καλό με την Εθνική του ομάδα. Ο άσος του Λεβαδειακού, σκόραρε μόλις στα 45 δευτερόλεπτα στην αναμέτρηση με τον Νίγηρα, ένα γκολ που έδωσε την πρόκριση στην Ανγκόλα στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής του 2026, αφού το παιχνίδι έληξε 1-0. Το ντεσού όμως από εκείνη την αναμέτρηση ήταν, ότι ο Ζίνι σκόραρε παίζοντας ως σέντερ φορ. Ο ποδοσφαιριστής προσπέρασε στο σπριντ τον αντίπαλο στόπερ, πέρασε και τον τερματοφύλακα για να πλασάρει σε κενή εστία.

Αυτό το αναφέρουμε, διότι όταν έπαιζε στην ΑΕΚ, είχε γίνει συζήτηση για τις δυνατότητές του να παίξει στην κορυφή της επίθεσης, καθώς τα χαρακτηριστικά του θυμίζουν πολύ Λιβάι Γκαρσία. Είναι ταχυδυναμικός με καλή τεχνική και σουτ. Δεν φοβάται στο ένας εναντίον ενός, είναι μπουκαδόρος και το μόνο που χρειάζεται να τελειώσει είναι τα τελειώματά του και τη σωματική του διάπλαση. Είναι δύο στοιχεία που εννοείται πως βελτιώνονται, απ'τη στιγμή που είναι 22 χρονών.

Στον Λεβαδειακό τον πιστεύουν πάρα πολύ. Μέχρι στιγμής με Όζμπολτ και Ρομό, δύο επιθετικούς-κολώνες, είναι λίγο δύσκολο να μπει σε σχεδιασμό χρησιμοποίησης στην επίθεση, επειδή όμως στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ, τίποτα δεν είναι απίθανο μέχρι τη λήξη του δανεισμού του από την ΑΕΚ τον Ιούνιο του 2025. Στην Ένωση και αλλιώς με τόσα «τέρατα» ο Ανγκολέζος δεν μπορεί να βρει χώρο, γι'αυτό και παραχωρήθηκε στην ομάδα της Βοιωτίας, όπου αποτελεί πολύ δυνατή λύση και απ'την οποία θα επιστρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια μπαρουτοκαπνισμένος και με παιχνίδια στα πόδια του.