Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με την παρουσία τού Μαντί Καμαρά στην ομάδα, αν και στα μέσα του καλοκαιριού ακόμα υπήρχε ένας στοιχειώδης προβληματισμός από την παρουσία του. Ο 27χρονος άσος, όμως, βρήκε τον ρυθμό του και, πλέον, είναι σημείο αναφοράς για τους Θεσσαλονικείς.

Τόσο πολύ που ήδη υπάρχουν οι πρώτες συζητήσεις για το μέλλον του, αν και είναι ακόμα νωρίς για κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά ας δούμε τι ισχύει με την περίπτωσή του στον Δικέφαλο, για να σχηματίσουμε καλύτερη εικόνα.

Πότε τον "στάμπαρε" ο ΠΑΟΚ - Η επιστροφή στην Εθνική

Η περίπτωση του Καμαρά είναι από εκείνες που, προφανώς, δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο - Όπου κι αν παίζει ένας ποδοσφαιριστής. Πολύ περισσότερο κάποιος σαν τον Μαντί, που έχει κάνει πρωταθλητισμό και έχει παίξει στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη (άλλα και για μια σεζόν στη Ρόμα του Μουρίνιο!) - Οπότε πώς να μην απασχολήσει και τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ;

Μάλιστα, η πληροφορία από τη Θεσσαλονίκη αναφέρει ότι ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε και μπήκε οριστικά στο περιθώριο για τον Ολυμπιακό, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είχαν μαρκάρει την περίπτωσή του (όπως και η ΑΕΚ που τον ήθελε πάρα πολύ ως πρώτη μεταγραφή Ηλιόπουλου). Μάλιστα, το περασμένο καλοκαίρι που είχε προτάσεις στα χέρια του ο άσος από τη Γουινέα, συνειδητά επέλεξε εκείνη του Δικέφαλου αν και υπήρχαν κλαμπ που του έδιναν πολλά περισσότερα χρήματα - Για κάθε χρόνο συμβολαίου λαμβάνει 1,2 εκατ. ευρώ ενώ πήρε ακόμα 1,2 εκατ. ευρώ ως μπόνους υπογραφής.

Ο Μαντί Καμαρά
InTime

Μάλιστα, οι πληροφορίες που υπήρχαν εκείνη την περίοδο ανέφεραν ότι είχε στα χέρια του πρόταση ύψους 1,9-2 εκατ. ευρώ, αλλά προτίμησε να μείνει στη Σούπερ Λιγκ για να αναγεννηθεί στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Όπως και έγινε, με αποτέλεσμα να επιστρέψει μετά από 3 χρόνια και στην Εθνική του ομάδα, που έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία.

Υπάρχει προοπτική πώλησης;

Η παρουσία τού Καμαρά στον ΠΑΟΚ είναι εξαιρετική και άπαντες στη Θεσσαλονίκη είναι απόλυτα ικανοποιημένοι. Αλλά ικανοποιημένοι είναι και οι σκάουτερ που είχαν/έχουν γραμμένο το όνομά του στα μπλοκάκια τους, καθώς ο Μαντί δεν έχει φύγει από τις λίστες των ανθρώπων που τον παρακολουθούσαν από την εποχή που έπαιζε στον Ολυμπιακό. Γιατί υπήρχε ενδιαφέρον από την Τουρκία (Μπασακσεχίρ, Φενέρ), τη Γαλλία (Λιόν, Λιλ, Σεντ Ετιέν), την Ισπανία (Σεβίλλη) και τη Γερμανία (Βόλφσμπουργκ, Βέρντερ Βρέμης), κι αυτό δεν φεύγει από τη μία μεταγραφική σεζόν στην άλλη.

Μπορεί ο Καμαρά να αποχωρήσει από τον Δικέφαλο; Αρχικά να πούμε ότι ο Μαντί έχει συμβόλαιο μέχρι το 2027 και δεν σκέφτεται την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ. Αλλά μπορεί ο Δικέφαλος να λάβει μια ικανοποιητική πρόταση για να τον παραχωρήσει. Κάποτε ο Ολυμπιακός είχε απαντήσει αρνητικά στη Λιόν για πρόταση 8 εκατ. ευρώ net χρήματα + 2 εκατ. ευρώ ως μπόνους. Το προσεχές καλοκαίρι που θα είναι 28,5 ετών αν τυχόν προκύψει παρόμοια πρόταση (ή και λίγο πιο χαμηλή) μπορεί οι Θεσσαλονικείς να την απορρίψουν;

Γιατί το κεφάλαιο που δημιούργησε τόσα χρόνια με τη φανέλα των Ερυθρόλευκων ο Μαντί δεν έχει χαθεί, αντίθετα η φόρα που έχει με τη φανέλα τού ΠΑΟΚ αποδεικνύουν ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή υψηλού επιπέδου...