Εντύπωση προκάλεσε εκτός αλλά ακόμα και εντός Ολυμπιακού η επιλογή τού Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να πάρει στην αποστολή, για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, τον Θανάση Ανδρούτσο αλλά και να του δώσει χρόνο συμμετοχής - Σε ένα παιχνίδι που δεν έπαιξε καθόλου, για παράδειγμα, ο Σέρτζιο Ολιβέιρα.

Ο 27χρονος άσος είχε να παίξει με τη φανέλα των Πειραιωτών από τον Απρίλη του 2023 (26/04/2023 είχε παίξει με αντίπαλο τον Άρη), ενώ γενικά ήταν χωρίς παιχνίδια από την περασμένη άνοιξη που είχε παίξει με τη φανέλα τής Όσναμπρουκ στις χαμηλότερες κατηγορίες τού γερμανικού ποδοσφαίρου.

Γιατί τον επέλεξε ο Μεντιλίμπαρ

Έχει ανοίξει μεγάλη κουβέντα για την απόφαση του Μεντιλίμπαρ να επιλέξει τον Ανδρούτσο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, λες και κάποιοι ξεχνούν βασικά πράγματα. Το κυριότερο από όλα είναι ότι ο Θανάσης έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι τού 2026 με τον Ολυμπιακό!

Μάλιστα, μέσω των εμφανίσεών του με την ερυθρόλευκη φανέλα είχε εκτοξεύει το market value στο 1,5 εκατ. ευρώ (τώρα βρίσκεται στις 500.000 ευρώ), ενώ δεν είναι τυχαίο ότι έχει φορέσει 10 φορές τη φανέλα τής εθνικής ανδρών ενώ η καριέρα του στο Λιμάνι δεν ήταν χαριστική καθώς όλοι οι προπονητές λίγο-πολύ τον αξιοποίησαν. Γιατί μπορεί να δώσει λύσεις τόσο στην δεξιά πτέρυγα όσο και στα χαφ με τα τρεξίματά του.

Ο Θανάσης Ανδρούτσος
InTime

Πώς επέστρεψε στην πρώτη ομάδα

Μετά την επιστροφή από τον δανεισμό του, ενημερώθηκε από την ομάδα ότι δεν έχει χώρο στα πλάνα του Μεντιλίμπαρ - Αν και ο Ισπανός προπονητής δεν τον είχε δει, αλλά με δεδομένο ότι αρχικά ήθελε 25 ποδοσφαιριστές στο ρόστερ (22 πιο μεγάλους/έτοιμους και 3 μικρούς) δεν υπήρχε χώρος για τον Ανδρούτσο.

Παρόλα αυτά στα τέλη Σεπτεμβρίου ο 27χρονος άσος είχε επαφή και με τον Μεντιλίμπαρ και με τον Κοβάσεβιτς και έτσι επέστρεψε στην πρώτη ομάδα - Τυπικά έγινε ο 31ος παίκτης της, για να μην προπονείται μόνος του ή με την Κ19 όπως συνέβαινε μέχρι τότε.

Βέβαια, είναι ένα θέμα ότι μένει στον πάγκο ο Ολιβέιρα και παίζει ο Ανδρούτσος (άσχετα αν παίζουν σε άλλη θέση), που ήταν "κομμένος". Αλλά ο Ισπανός τεχνικός τον είδε στις προπονήσεις και τον κράτησε. Δεν του χάρισε τίποτα. Για αυτό ακριβώς έπαιξε.

Γιατί έπαιξε με τον Λεβαδειακό;

Ο Μεντιλίμπαρ δεν είναι προπονητής που θα κάνει κάποιον παίκτη του να αισθάνεται αδικημένος. Γιατί θέλει να έχει όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους και, ανάλογα, να τους δώσει την ευκαιρία που τους αρμόζει. Γιατί μπορεί η εύκολη απάντηση να είναι "δεξιό μπακ έβγαλε, δεξιό μπακ έβαλε", άρα κατά μια έννοια αναγκάστηκε να τον περάσει στο ματς, αλλά στον πάγκο ήταν και ο Μπιανκόν - Που έχει θητεία σε Μονακό, Τρουά, Μπριζ και Νότιγχαμ Φόρεστ, παρόλα αυτά ο Μεντιλίμπαρ τον άφησε πάγκο και έβαλε τον Ανδρούτσο.

Αλλά και κάτι ακόμα: Ο 27χρονος άσος βρίσκεται στο Λιμάνι από το 2015 (σχεδόν 10 χρόνια δηλαδή) και έχει προλάβει να κάνει και να δει πολλά στου Ρέντη. Έχει εμπειρία, παραστάσεις, μπορεί να σταθεί στο επίπεδο του Ολυμπιακού. Κι αυτό ακριβώς κάνει, δείχνοντας ετοιμότητα όποτε του ζητήσει ο προπονητής του για να προσφέρει...