Η έλευση ενός επιθετικού από το πάνω ράφι, με εκτόπισμα στην 11άδα αλλά και με καλό όνομα, φαίνεται ότι βρίσκεται στις προθέσεις τής διοίκησης του Παναθηναϊκού ενόψει του προσεχή Γενάρη. Μάλιστα, ήδη έχει προλάβει να κάνει την εμφάνισή του το όνομα του Χοακίν Κορέα, αν και εκτός από τον διεθνή Αργεντινό άσο (που δεν είναι φουνταριστός) το Τριφύλλι εξετάζει κι άλλες περιπτώσεις.

Μια από αυτές που βρίσκονται ψηλά στη λίστα του είναι και εκείνη τού Τσούμπα Άκπομ, που επίσης είχε συζητήσει μαζί του τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά δεν είχε προκύψει συμφωνία. Ο διεθνής Άγγλος άσος (έχει παίξει με όλες τις μικρές εθνικές της Αγγλίας) έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι τού 2028 με τον Άγιαξ (ο Αίαντας είχε πληρώσει 12+ εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Μίντλεσμπρο) και φαίνεται ότι η ομάδα του ψάχνεται ξανά για να τον παραχωρήσει.

Ο Τσούμπα Άκπομ
InTime

Μέχρι στιγμής έχει πιστωθεί 5 γκολ και 1 ασίστ σε 13 ματς, αλλά δεν είναι βασικός σε καμία διοργάνωση και, προφανώς, δεν αποτελεί προτεραιότητα για το κλαμπ να συνεχίσει στα 29 του χρόνια στην ομάδα - Προτιμούν να τον παραχωρήσουν. Με αποτέλεσμα να υπάρχει κινητικότητα γύρω από το όνομά του.

Παναθηναϊκός αλλά και ΑΕΚ στο κυνήγι του Άκπομ

Είχε συνδεθεί και με τις δύο ελληνικές ομάδες, άσχετα αν τελικά δεν έχει παίξει μπάλα σε καμία από τις δύο. Το κασέ του στον Άγιαξ είναι υψηλό, ενώ ο Αίαντας θέλει να πάρει πίσω όλα ή ένα μέρος από τα 12,3 εκατ. ευρώ που είχε δαπανήσει το καλοκαίρι του 2023 για να τον αποκτήσει. Παρόλα αυτά από την Ολλανδία επέμεναν πριν από λίγο καιρό ότι θα συνεχίσει εκτός Άγιαξ την καριέρα του, σε Τουρκία ή Ελλάδα. Αυτό υποστήριζαν.

Μεταγραφή στη Νότιγχαμ Φόρεστ;

Το περασμένο καλοκαίρι είχε "παίζει" η επιστροφή του στο Νησί και, μάλιστα, με ένα ποσό κοντά στα 10-11 εκατ. ευρώ - Πιθανότατα θα ήταν μια λύση που θα μπορούσε να βγάλει όλες τις πλευρές κερδισμένες αν προχωρούσε. Γιατί η διοίκηση της Νότιγχαμ Φόρεστ έψαχνε για επιθετικό και η πιάτσα τής Premier League έδινε τον Άκπομ ως μια από τις υποψήφιες λύσεις. Άσχετα αν τελικά δεν προχώρησε...

Ο Τσούμπα Άκπομ
InTime

"Περίεργο καλοκαίρι για τον Άγιαξ - Ξεφορτώνονται παίκτες - Δανεικός Άκπομ;"

Μπορεί να έρθει τον Γενάρη στον Παναθηναϊκό; Κι αν, ναι, με ποιο καθεστώς; Το sportdog επικοινώνησε με τον Στέφανο Γιωτάκη, δημοσιογράφο που αναλύει αγώνες στο ολλανδικό ποδόσφαιρο εδώ και 20 χρόνια, προκειμένου να πάρουμε απαντήσεις.

"Αυτό που έγινε στον Άγιαξ το καλοκαίρι του 2023, δεν είχε ξαναγίνει - Χαρακτηριστικό ότι έδωσε 12-13 εκατ. ευρώ για τον Άκπομ, για παράδειγμα, ένα παίκτη που ήταν 28 ετών και, σε κάθε περίπτωση, δεν ήταν στο προφίλ που ψάχνουν", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Προσπαθούν να ξεφορτωθούν παίκτες και ένας από αυτούς είναι και ο Άκπομ, παρότι έκανε καλό δεύτερο γύρο με τον Φαν΄τ Σιπ πέρσι. Αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό, καθώς τον αγόρασε με 12 εκατ. ευρώ".

Με ποιο στάτους θα μπορούσε να επιστρέψει στην Ελλάδα;

"Θα μπορούσε να έρθει δανεικός, δύσκολα ο Άγιαξ θα βρει τα λεφτά που τον αγόρασε, για να τον παραχωρήσει. Τον Μικαουτάζτε, που είχαν δώσει 16 εκατ. ευρώ στη Μετς το καλοκαίρι του 2023 για να τον αποκτήσουν, τον Γενάρη του 2024 τον έστειλαν ξανά πίσω με τη μορφή δανεισμού για να πάρει τα πάνω του, γιατί ήξεραν ότι με αυτά τα χρήματα δεν μπορούν να τον πουλήσουν".