Την τρίτη φετινή εκτός έδρας νίκη στη Super League πέτυχε το Σάββατο (26/10) ο Βόλος, κερδίζοντας 1-0 τον Παναιτωλικό για την 9η αγωνιστική.

Έτσι, οι Αγρινιώτες έχασαν την ευκαιρία να πιάσουν στην κορυφή τον Άρη και τον ΠΑΟΚ, αν και η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έπαιξε από το 26ο λεπτό με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Στάγιτς (στην 5η θέση με 14 βαθμούς), με τους παίκτες του Σάββα Πουρσαϊτίδη να εκμεταλλεύονται το αριθμητικό πλεονέκτημα στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων με το εύστοχο πέναλτι του Κόντε.

Με αυτό το τρίποντο οι «κυανέρυθροι» βρέθηκαν με 10 βαθμούς στην 8η θέση, όσους έχει και ο Αστέρας Τρίπολης.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Μαυρίας στο 13’ πλησίασε στο 1-0 με μια σέντρα-σουτ από δεξιά, για να διώξει πάνω στη γραμμή ο Μύγας κι ενώ ακολούθησε άστοχο κοντινό σουτ του Ρόα.

Στο 26’ οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες, καθώς ο Στάγιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα κι ενώ την πρώτη την είχε αντικρίσει έξι λεπτά νωρίτερα, με έντονες διαμαρτυρίες των «καναρινιών» προς τον διαιτητή Τσέτσιλα.

Στο 34’ ο Μύγας σούταρε δυνατά από πλάγια δεξιά κι έφυγε ψηλά άουτ η μπάλα, με τον Μπουζούκη στο 38’ να υποχρεώνει σε δύσκολη απόκρουση τον Κόβατς με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ από αριστερά.

Στο 49’ ο Τσάβες εξουδετέρωσε το δυνατό σουτ του Μεντιέτα, με τον Άλτμαν στο 64’ να χάνει μοναδική ευκαιρία για το 0-1, αστοχώντας στο κοντινό τετ α τετ με τον Τσάβες.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού έδειξε τα αντανακλαστικά του στο καλό σουτ του Κόμπα από θέση μέσα δεξιά, για να απαντήσει ο Μιγκέλ Λουίς στο 66’ σημαδεύοντας με μακρινό σουτ το οριζόντιο δοκάρι και άγγιξαν το 1-0 οι παίκτες του Πετράκη.

Στο 76’ ο Μπουζούκης σούταρε από καλή θέση κι έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα, με τον Κόντε στο 83’ να πιάνει την κεφαλιά από ιδανική θέση μετά τη σέντρα του Μύγα από δεξιά, αλλά ήταν αρκετά άστοχη.

Στο 85’ απείλησε ο Άλτμαν με καλό διαγώνιο σουτ από θέση έξω δεξιά και πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι η μπάλα, με τον Βόλο να κερδίζει το πέναλτι για ανατροπή του Μεντιέτα από τον Παντελάκη και με τη συνδρομή του VAR στο 90’+9!

Ο Κόντε στο 90’+11 ευστόχησε από την άσπρη βούλα και οι Θεσσαλοί πήραν τη σπουδαία νίκη στο Αγρίνιο. 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τσέτσιλας (Γρεβενών) με βοηθούς τους Σαμοΐλη (Xανίων) και Μωυσιάδη (Γρεβενών), ενώ στο VAR ήταν ο Ζαμπαλάς (Ηπείρου) και ο Φίτσας (Πρέβεζας/Λευκάδας).

Κίτρινες: 20’ Στάγιτς, 21’ Μπουζούκης, 80’ Μιγκέλ Λουίς, 90’+2 Μπακάκης, 90’+7 Σιέλης - 32’ Μεντιέτα, 56’ Κόσζτα, 67’ Κορέα, 75’ Γκλάβτσιτς.

Κόκκινες: 26’ Στάγιτς.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Στάγιτς, Παντελάκης, Σιέλης, Μαυρίας, Μπελεβώνης (84’ Νικολάου), Μιγκέλ Λουίς, Τορεχόν, Μπουζούκης (83’ Λαχούντ), Ρόα (75’ Ντίας, 89’ λ. τρ. Μπακάκης), Λομόνακο (83’ Μαΐντεβατς).

ΒΟΛΟΣ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Κόβατς, Σούντγκρεν (52’ Άλτμαν), Φεράρι (90’+13 Σμέλερς), Καλογερόπουλος, Κορέα, Γκλάβτσιτς, Μπερναντού (90’+13 Μίλετιτς), Μύγας, Κόμπα (72’ Βιγιαφάνιες), Μεντιέτα, Κόσζτα (72’ Κόντε).