Μεγάλη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ πήρε ο Πανσερραϊκός την 9η αγωνιστική της Super League. Η ομάδα των Σερρών επικράτησε 1-0 της Ένωσης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπετανκόρ που είχε και δοκάρι, παρότι έπαιζε από το 26' με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Τέρζιτς. Οι "κιτρινόμαυροι" δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα, έχασαν βέβαια αρκετές φάσεις, ενώ είχαν και δοκάρι με τον Πιερό στο 84'.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γεωργιανός τερματοφύλακας, Γκουγκεσασβίλι, ο οποίος με τέσσερις καθοριστικές επεμβάσεις στο παιχνίδι κράτησε το μηδέν στην εστία του και σφράγισε το αποτέλεσμα.

Η τελευταία φορά που κέρδισαν τα "λιοντάρια" την ομάδα του "Δικέφαλου" αετού ήταν το μακρινό 1991. Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη των γηπεδούχων μετά από τρία παιχνίδια. Για την ΑΕΚ ήταν η δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα μετά από αυτήν στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό.

Ο Πανσερραϊκός αναρριχήθηκε στη 10η θέση με 10 βαθμούς, η ΑΕΚ παρέμεινε τρίτη με 15.

Πολλές αλλαγές Αλμέιδα στις Σέρρες!

Με πολλές αλλαγές παρέταξε την ΑΕΚ στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό ο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος δεν αντιμετώπισε προβλήματα στην προετοιμασία. Την εστία υπερασπίστηκε ο Στρακόσια, με τον Οντουμπάτζο στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Χατζισαφί στο αριστερό, ενώ στα στόπερ παρέμεινε το δίδυμο Βίντα-Μουκουντί, όπως και στον άξονα οι Σιμάνσκι-Περέιρα. Ο Γκατσίνοβιτς επανήλθε αριστερά, με τον Λαμέλα στα δεξιά και τον Γκαρσία να παίζει πίσω από τον Πιερό.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης (75΄ Κουτσογούλας), Μπέργκστρεμ, Ντάβιντσον, Φαρές, Ζελέν (75΄ Κάπτουμ), Στάικος, Ντέλετιτς (46΄ Καρασαλίδης), Τομάς (90΄ Χατζηστραβός), Τέρζιτς, Μπετανκόρ (75΄ Σαλαζάρ).
AEK (Mατίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Οντουμπάτζο, Βίντα, Μουκουντί (46΄ Πινέδα), Χατζισαφί (57΄ Μαρσιάλ), Σιμάνσκι, Περέιρα (70΄ Μάνταλος), Λαμέλα, Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία (70΄ Ελίασον), Πιερό.

Γκολ-πέναλτι Μπετανκόρ

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ γεμάτο από πλευράς θεάματος, αλλά και έντασης, αφού το παιχνίδι δεν στερήθηκε σκληρών μαρκαρισμάτων. Ο ρυθμός από την αρχή ήταν πολύ γρήγορος με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τις δυνατές μονομαχίες να είναι το κυρίαρχο συστατικό. Η πρώτη καλή στιγκή καταγράφηκε στο 11' με τον Λαμέλα να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Γκουγκεσασβίλι, ο οποίος εφτά λεπτά αργότερα καθάρισε στον αέρα μια επικίνδυνη σέντρα του Γκατσίνοβιτς που ήταν από τους κινητικότερους παίκτες για την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο.
 

Ο Πανσερραϊκός όμως έφερνε επίσης με ευκολία τη μπάλα στην περιοχή της Ένωσης. Αυτό το πλήρωσε η ομάδα του Δικέφαλου αετού, αφού σε μία φάση στο 19' που ο Στρακόσα απέκρουσε εξ επαφής σουτ του Μπετανκόρ, αλλά στη συνέχεια με υποδείξη VAR και On field review, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι για γκρέμισμα του Ντέλετιτς από τον Περέιρα, στο οποίο ευστόχησε ο Μπετανκόρ, ο οποίος ευστόχησε από τα 11 βήματα, σκόραρε για πέμπτο συνεχόμενο ματς.

Αποβολή Τέρζιτς – Δοκάρι Μπετανκόρ

Και εκεί που οι γηπεδούχοι είχαν αποκτήσει ψυχολογία, στο 25' έμειναν με δέκα λόγω της αποβολής του Τέρζιτς και το παιχνίδι πήρε νέεα τροπή. Η ΑΕΚ ήταν πιο απειλητική και πατούσε περισσότερο περιοχή, παρότι έπαιξε με τη φωτιά, αφού οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 34' ύστερα από φαλτσαριστό σουτ του Μπετανκόρ έξω από την περιοχή. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που οι γηπεδούχοι απείλησαν στο πρώτο ημίχρονο. Από εκεί και πέρα ανέλαβαν δράση οι «κιτρινόμαυροι».

Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, έφτιαξαν φάσεις, αλλά υστέρησαν πολλές φορές στην τελική προσπάεθια. Στο 35' η Ένωση έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Λαμέλα, το σουτ του οποίου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γκουγκεσασβίλι, ο οποίος τα άκουσε λίγο αργότερα από τον πάγκο του Πανσερραϊκού για μια κακή έξοδο από σέντρα του Οντουμπάτζο για τον Πιερό. Η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 43' όταν η σέντρα του Χατζισαφί βρήκε τον Πιερό, η κεφαλιά του οποίου πέρασε άουτ ξυστά από τα δοκάρια.

Δοκάρι με Πιερό – Κατέβασε ρολά ο Γκουγκεσασβίλι

Στο δεύτερο ημίχρονο η είσοδος του Πινέδα στο παιχνίδι έδωσε ενέργεια και κάποιες ευκαιρίες στην ΑΕΚ με πρωταγωνιστή τον Μεξικανό, με το σχήμα να αλλάζει σε 3-5-2. Η μεγάλη στιγμή όμως χάθηκε στο 57', όταν ο Γκατσίνοβιτς σέντραρε από δεξιά, ούτε ο Γκαρσία ούτε ο Λαμέλα όμως δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τη μπαλιά του συμπαίκτη τους από ασυνεννοησία.

Η ΑΕΚ είχε κλείσει στα καρέ του τον Πανσερραϊκό και σφυροκοπούσε, αφού η κατοχή είχε φτάσει στο 72% για τους “κιτρινόμαυρους” και η μπάλα ήταν συνεχώς στα πόδια τους. Το φρεσκάρισμα με Μαρσιάλ και Μάνταλο απέφερε μία πολύ ωραία ευκαιρία στο 73' με πρωταγωνιστή τον Γάλλο που έκανε ωραία εισβολή στην περιοχή από αριστερά και συμμετοχή του διεθνή Έλληνα μεσοεπιθετικού, το πλασέ του οποίου δεν βρήκε στόχο με τον Γκουγκεσασβίλι εξουδετερωμένο.

Στο 84' όμως η ΑΕΚ έχασε ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία. Ο Πιερό βρέθηκε στην περιοχή έκανε γυριστό σουτ πολύ κοντά στην εστία, ο Γκουγκεσασβίλι όμως βγήκε, η μπάλα χτύπησε πάνω και στη συνέχεια βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε κόρνερ. Ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού πραγματοποίησε άλλη μια κορυφαία επέμβαση στο 88' σε εκτέλεση φάουλ του Ελίασον, η οποία αποδείχτηκε καθοριστική. Οι γηπεδούχοι άντεξαν στις καθυστερήσεις και πήραν μια ιστορική νίκη.

Τα σφυρίγματα

Στο 21' ο Τσιάρας με υπόδειξη του VAR και θέαση της φάσης είδε πέναλτι για κράτημα του Περέιρα στο Ντέλετιτς εντός της περιοχής της ΑΕΚ. Στο 26' πάλι με υπόδειξη του VAR, ο Τσιάρας πάλι πήγε να δει ένα αντιαθλητικό τάκλιν του Τέρζιτς στον Λαμέλα. Έτσι πήρε πίσω την κίτρινη κάρτα που είχε δώσει στον Σέρβο και του έδωσε απευθείας την κόκκινη. Στο 67' ο διαιτητής είδε μια επιθετικό φάουλ σε μια πτώση του Οντουμπάτζο στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Φαρές, για το οποίο οι «κιτρινόμαυροι» φώναξαν για πέναλτι. Στο 83' προπονητής του Πανσερραϊκού διαμαρτυρήθηκε για αποβολή του Βίντα σε μαρκάρισμα πάνω στον Σαλαζάρ.