Στη Σαουδική Αραβία και την Αλ Καλίτζ συνεχίζει την καριέρα του ο Κώστας Φορτούνης, μετά από το θερινό σίριαλ της μεταγραφής του στην ομάδα τού Γιώργου Δώνη - Ο Έλληνας τεχνικός είχε προσπαθήσει να τον πάρει στο αραβικό ποδόσφαιρο και το καλοκαίρι τού 2023 αλλά ο Φορτούνης είχε παραμείνει στον Ολυμπιακό.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι είναι δύσκολη η κατάσταση στην Αραβία για τον Κώστα, καθώς άνθρωποι που τον ξέρουν και φίλοι του, σχολιάζουν ότι δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες του - Δύσκολες οι συνθήκες, κακή η ομάδα, του λείπει η Ελλάδα. Και αργά ή γρήγορα θα αρχίσει να σκέφτεται την επιστροφή, αν ήδη δεν το κάνει…

Προφανώς αυτό δεν είναι κάτι που μας ρίχνει από τα σύννεφα, καθώς εδώ και κάμποσο καιρό έχουμε γράψει ότι το πιθανότερο σενάριο είναι το προσεχές καλοκαίρι να επιστρέψει στην Ελλάδα - Αν δεν υπάρξουν εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση και τον προσεχή Γενάρη! Αλλά ας τα δούμε όλα από την αρχή και αναλυτικά...

Έτσι πήγε στην Αλ Καλίτζ ο Φορτούνης

Συνοπτικά: Ο Έλληνας άσος αρχικά είχε μιλήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την παραμονή του στο Ολυμπιακό, στη συνέχεια αποφάσισε να πάει με καλύτερη πρόταση στην Αλ Καλίτζ του Γιώργου Δώνη, αλλά σε κάποια φάση η μεταγραφή κόλλησε για γραφειοκρατικούς λόγους Τέλος, την προχώρησε στο τέλος το αραβικό κλαμπ με δικούς του πόρους.

Αρχικά το αραβικό κλαμπ του είχε προτείνει 7 εκατ. ευρώ (συνολικά) για 2ετές συμβόλαιο, ενώ ο Ολυμπιακός για 3ετές του έδινε 5 εκατ. ευρώ (μαζί με τα μπόνους). Τελικα 6 εκατ. ευρώ θα πάρει από την Αλ Καλίτζ, αλλά και πάλι τα λεφτά είναι πολλά, περισσότερα από των Ερυθρόλευκων, και σε 2 χρόνια που θα έχει φτάσει στα 34, το συμβόλαιο θα τελειώσει. Αν δεν λυθεί νωρίτερα. Οι Πειραιώτες βέβαια πήραν στη θέση τού Φορτούνη τον Γουίλιαν, σπάζοντας τα ταμεία, και τον Γιαζιτζί, αλλά αν αποφασίσει να επιστρέψει θα βρεθεί χώρος για εκείνον...

Ο Φορτούνης είναι καψούρα τού Γιώργου Δώνη

Ο Γιώργος Δώνης ήθελε από το περασμένο καλοκαίρι στην ομάδα του (στην ομάδα που ήταν τότε!) τον Κώστα Φορτούνη, αφού τον θεωρεί το πιο ποιοτικό Έλληνα ποδοσφαιριστή. Και τελικά κατάφερε να τον πάρει. Ειδικά από τη στιγμή που ο μάνατζερ Πολ Κουτσολιάκος κάπου... εκνεύρισε τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην τελική επαφή που είχαν, με βάση τα χρήματα που ζητούσε - Προσπαθούσε να κερδίσει ο,τι περισσότερο μπορούσε για τον πελάτη του.

Φυσικά ο Έλληνας άσος έχει εξαιρετική σχέση με τον Μαρινάκη και όλο τον οργανισμό του Ολυμπιακού, ενώ κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον εκπρόσωπό του που ήθελε να κερδίσει ο,τι καλύτερο μπορούσε για τον πελάτη του. Ο ισχυρός άνδρας των Ερυθρόλευκων, βέβαια, χρεώνει ότι υπήρχε εσωτερική ενημέρωση για το ύψος του ποσού που μπορεί να φτάσει η Αλ Καλίτζ, καθώς το γραφείο του Κουτσολιάκου εκπροσωπεί και τον γιο του Γιώργου Δώνη, αλλά αυτά δεν έχουν νοημα να συζητιούνται τώρα.

Αυτο που έχει ενδιαφέρον, πάντως, είναι να δούμε τις διαφορετικές φωνές που υπάρχουν στο Λιμάνι και αφορούσαν το άμεσο μέλλον του Κώστα, και πώς αυτές οι φωνές ενώνονται όταν μιλάμε για το μακροπρόθεσμο μέλλον: Ενώ όλοι περιμένουν κάποια στιγμή ο Φορτούνης να επιστρεψει στο Λιμάνι, αφού θα έχει χαρεί το ποδόσφαιρο χωρίς άγχος και θα έχει γεμίσει ο τραπεζικός λογαριασμός του, υπήρχε διχογνωμία στην ομάδα για το αν πρέπει να επιστρέψει φέτος! 

Το αναφέρουμε για την περίοδο που η μεταγραφή τού Έλληνα άσου στην αραβική ομάδα ήταν στον αέρα και είχε προκύψει, σεναριολογικά, θεμα για πιθανή επιστροφή του. Κάποιοι έλεγαν ναι, αλλά κάποιοι άλλοι υπενθύμιζαν ότι ο Μεντιλίμπαρ είχε κάνει τα σχέδιά του χωρίς τον Κώστα και αυτό δεν θα μπορούσε να αλλάξει στη συνέχεια...

Τι πραγματικά συμβαίνει στην Αλ Καλίτζ

Προφανώς το να φύγει ένας αθλητής από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και να πάει στο αραβικό, αποτελεί μεγάλη αλλαγή - Αγωνιστικά, ως τρόπος ζωής, από την άποψη των καιρικών συνθηκών. Πολύ περισσότερο όταν έχει περάσει τα τελευταία δέκα χρόνια της καριέρας του σε μια ομάδα που κατέκτησε τίτλους, έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ, είδε την χρηματιστηριακή του αξία να εκτοξεύεται, λατρεύτηκε από τους οπαδούς.

Μέχρι στιγμής με τη φανέλα τής Αλ Καλίτζ (που βρίσκεται στη 13η θέση του πίνακα) έχει ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής, 6 εμφανίσεις και 1 γκολ, παρόλα αυτά δεν έχει ενθουσιαστεί κιόλας με τη ζωή και το ποδόσφαιρο στην Αραβία. Αυτό μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για να τελειώσει το διετές συμβόλαιό του στην Αλ Καλίτζ (με προπονητή τον Δώνη μάλιστα!) και να βάλει στον λογαριασμό του 6 εκατ. ευρώ σε 2 χρόνια;

"Δεν αμφισβητεί κανείς ότι η Αλ Καλίτζ είναι μικρή ομάδα, αλλά δεν είναι κακή ομάδα - Μικρή ομάδα είναι, ναι, γιατί δεν πήγε στην Αλ Ναρσ ή την Αλ Χιλάλ. Αλλά αυτό το γνώριζε από πριν", ανέφερε αρχικά μέσω του sportdog ο Δημήτρης Σιώρης, που αναλύει αγώνες στο αραβικό ποδόσφαιρο και γνωρίζει άριστα τι ισχύει εκεί, και στη συνέχεια συμπλήρωσε: "Δεν ξέρω αν όντως τον έχει προβληματίσει η ζωή εκεί, γιατί γενικά είναι καλή είναι η ζωή στη Σαουδική Αραβία, δεν υπάρχει εγκληματικότητα κ.λπ. Άρα γιατί να μην θέλει να συνεχίσει στο συμβόλαιο που υπέγραψε πριν από λίγο καιρό;".

Με την εμπειρία που έχει τι πιστεύεις ότι το μπορεί να γίνει;

"Γενικά δεν είναι τόσο κακή ομάδα, κάπου στη μέση θα τερματίσει. Επίσης, το συμβόλαιο που έχει εκει, δεν θα το βρει αλλού. Είναι ποιοτικά καλό πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι εύκολο κάποιος να ζήσει σε μουσουλμανική χώρα. Βέβαια κάποιοι θα παρακαλούσαν να βρουν συμφωνία σε πρωτάθλημα του Κόλπου, για να πάρουν μεγάλο συμβόλαιο. Είναι της μόδας να έχουν όλοι άποψη για το αραβικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν είναι όπως τα παρουσιάζουν. Έχει τον Φάμπιο Μάρτινς, τον Κουρμπέλη, τον Νάρεϊ συμπαίκτες ο Φορτούνης - Αυτοί είναι παίκτες που έπαιξαν ως βασικοί ή τους ήθελαν για βασικούς μεγάλες ελληνικές ομάδες".