Τη μοίρα της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού ακολούθησε ο ΠΑΟΚ την 9η αγωνιστική! Η ομάδα της Θεσσαλονίκης υπέστη ντροπιαστική ήττα από τον ΟΦΗ, ο οποίος παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, έκανε επική ανατροπή και πήρε ιστορικό διπλό μέσα στην Τούμπα. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με τον Τισουντάλι στο πρώτο μέρος, οι Κρητικοί όμως ισοφάρισαν με τον Φούντα και πήραν τη νίκη με γκολ του Σαλσίδο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ακυρώθηκαν δύο γκολ του ΠΑΟΚ με Τισουντάλι και Τάισον, ενώ είχε και δοκάρι με Κωνσταντέλια .

Αυτή είναι η τρίτη νίκη της ομάδας του Ηρακλείου στο φετινό πρωτάθλημα, στο δεύτερο παιχνίδι του Ράσταβατς στον πάγκο (πρώτη του νίκη με ΟΦΗ). Σημειωτέον, ότι η τελευταία και μοναδική φορά που είχε επικρατήσει ο ΟΦΗ μέσα στην έδρα του ΠΑΟΚ ήταν τη σεζόν 1992-1993, όταν επικράτησε με το ίδιο σκορ με γκολ των Μαχλά-Γεωργαμλή.

Με το τρίποντο ο ΟΦΗ ανέβηκε στην 6η θέση με 14 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε στη 2η με 17.

Βασικοί Λόβρεν-Γκόμεζ

Με αλλαγές παρέταξε την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που παρακολούθησε το ματς τη σουίτα λόγω της τιμωρίας του για τη συμπεριφορά του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στην εστία τοποθετήθηκε ο Κοτάρσκι με τους Γκόμεζ,, Κόλεϊ, Λόβρεν και Όττο στην τετράδα της αμυντικής γραμμής. Σβαμπ και Οζντόεφ αγωνίστηκαν ως δίδυμο στον άξονα, με την τριάδα Κωνσταντέλια, Μουργκ και Ντεσπόντοφ να αποτελούν τη μεσοεπιθετική γραμμή, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τισουντάλι.

Από πλευράς ΟΦΗ ο Μίλαν Ράσταβατς δεν έκανε ροτέισον ενόψει του αγώνα Κυπέλλου με τον Βόλο. Τα δοκάρια υπερασπίστηκε ο Χριστογεώργος, με τους Χριστόπουλο και Λαμπρόπουλο στο κέντρο της άμυνας, τον Χατζηθεοδωρίδη αριστερό και τον Μαρινάκη δεξί μπακ. Στη μεσαία γραμμή τοποθετήιηκαν Μπαϊνοβιτς – Καραχάλιος με τον Φούντα να παίζει προστά τους, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Γιουνγκ, με τους Αποστολάκη και Σενγκέλια να αγωνίζονται στις πτέρυγες.

Δοκάρι ο Κωνσταντέλιας

Ο ΠΑΟΚ ανέκτησε εξ αρχής τον έλεγχο του παιχνιδιού και έχοντας τη μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια του έχτισε πολιορκίες γύρω από την περιοχή του Χριστογιώργου, ο οποίος πέρασε δύσκολες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, στάθηκε όμως τυχερός σε πολλές φάσεις, λόγω της αστοχίας των γηπεδούχων. Στο 11' ο Τισουντάλι έκανε ωραίο ελιγμό αλλά η σέντρα σουτ που επιχείρησε κόντραρε σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα η γυριστή κεφαλιά του Σβαμπ έφυγε άουτ, ενώ η μεγάλη στιγμή χάθηκε από τον Κωνσταντέλια στο 21', ο οποίος βρήκε το δεξί δοκάρι του Χριστογεώργου με σουτ εντός περιοχής.

Ήταν μια φάση όμως που έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση στον νεαρό μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ, ο οποίος στη συνέχεια έγινε πιο ενεργητικός. Στο 29' το σουτ του μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ήρθε η ώρα των Κρητικών να απειλήσουν νε τον Σενγκέλια, ο Κόλεϊ όμως αναχαίτισε τον κίνδυνο πριν απειληθεί ουσιαστικά ο Κοτάρσκι. Στο 32' ο Κωνσταντέλιας σέντρα για το κεφάλι του Γκαμπονέζου στόπερ που δεν είχε ισορροπία με αποτέλεσμα η προσπάθεια του να μη δυσκολέψει τον Χριστογιώργο.

Γκολάρα Ντεσπότοφ με απευθείας εκτέλεση φάουλ

Στο 35' όμως ο Γόρδιος Δεσμός λύθηκε για τον ΠΑΟΚ! Οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν φάουλ μερικά μέτρα έξω από την περιοχή. Παρά την απόσταση, ο Ντεσπότοφ εκτέλεσε απευθείας αντί να γεμίσει και πέτυχε... Διάνα. Ο κεραυνός του Βούλγαρου μεσοεπιθετικού οδήγησε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Χριστογεώργου που εκτινάχθηκα, ακούμπησε τη μπάλα, ήταν αδύνατον όμως να αποτρέψει την πορεία της προς τα δίχτυα.

Το ματς απέκτησε τρελό ρυθμό. Τρία λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ βρέθηκε μια ανάσα από την ισοφάριση με τον Γιουνκ, αλλά και πάλι ήταν εκεί ο Κόλεϊ για να αποσοβήσει τον κίνδυνο, ενώ στο ίδιο χρονικό σημείο, ύστερα από γρήγορη αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, ο Κωνσταντέλια βρήκε πεδίο βολής εντός περιοχής αλλά δημάδεψε πάνω από τα δοκάρια. Οι γηπεδούχοι απείλησαν άλλες δύο φορές πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, με τον Γκόμεζ στο 40' που μπήκε από αριστερά, αλλά αντί να πασάρει προτίμησε να σουτάρει άστοχα, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Σβαμπ, σε δύο ξεχωριστές στιγμές (στο 41' και στο 45', παρότι ο Αυστριακός είχε καλύτερο οπτικό πεδίο από τον Τεξανό αμυντικό.

Ακυρώθηκε γκολ του Τισουντάλι

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο ΠΑΟΚ μπήκε με φόρα και διάθεση, να πετύχει γρήγορο γκολ, ώστε να καθαρίσει το αποτέλεσμα. Οι προϋποθέσεις δημιουργήθηκαν άμεσα, με τον Μουργκ να βρίσκεται σε καλή θέση, αλλά το σουτ του επεχείρησε από το ημικύκλιο της περιοχής πήγε πάνω στον Χριστογεώργο. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ότο βρήκε με κάθετη τον Τισουντάλι που σκόραρε, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Στο 53' ο Σβαμπ έβγαλε άλλη μια καταπληκτική κάθεση για τον Ντεσπότοφ, ο Χριστογεώργος όμως μύρισε τη φάση, βγήκε και με αυτοθυσία μάζεψε τη μπάλα πριν η μπάλα πάει στα πόδια του Βούλγαρου. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ έχασε σε ρυθμό και ο ΟΦΗ με τις αλλαγές του Ράσταβατς άρχισε να γίνει περισσότερο απειλητικός και προσπάθησε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από το παιχνίδι. Εξάλλου το 1-0 ήταν ιδιαίτερα εύθραυστο.

Ανατροπή με Φούντα και Σαλσίδο

Στο 65' ο ιδιαίτερα κινητικός Φούντας έπιασε ένα γυριστό σουτ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μπάγκιτς, αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά άουτ, αν και η έμπνευση ήταν ωραία. Εφτά αργότερα πάλι από γέμισμα του Μπάκιτς ο Γιουνγκ αστόχησε από πλεονετική θέση. Ο ΠΑΟΚ ένα λεπτό αργότερα απάντησε με τον Τάισον την προσπάθεια του οποίου εξουδετέρωσε ο Χριστογεώργος και στη συνέχεια έλαβε δράση η κρητική άμυνα.

Στο 77' η πίεση των φιλοξενούμενων απέφερε καρπούς. Ο εισελθείς στο δεύτερο μέρος Σαλσίδο έκανε τρομερή κίνηση απ' τα δεξιά και βρήκε τον Φούντα που εκτέλεσε από κοντά τον Κοτάρσκι για το 1-1. Η ομάδα του Ηρακλείου είχε πάρει φόρα και η ψυχολουσία στην Τούμπα είχε και συνέχεια. Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Σενγκέλια, ο Κοτάρσκι έκανε ασταθή απόκρουση, ο Σαλσίδο πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2, κάνοντας την ανατροπή.

Στο 81' ο ΠΑΟΚ μπήκε μπροστά, ο Τάισον έπιασε σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, αλλά ο βοηθός είχε σηκωμένο το σημαιάκι, αφού ο Μουργκ ήταν σε θέση οφσάιντ και επηρέαζε τη φάση. Έτσι δεν μέτρησε το γκολ και τα τελευταία λεπτά έγιναν δραματικά για τους Θεσσαλονικείς που έτρεχαν και δεν έφταναν.

Τα 8 λεπτά καθυστερήσεων όμως τους έδωσαν δικαίωμα να ελπίζουν, παρότι οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν στον Τσακαλίδη. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ κέρδισε ένα κόρνερ με τον Ζίβκοβιτς, αλλά η κεφαλιά του Λόβρεν εξουδετερώθηκε από τον Χριστογεώργο. Αυτή όμως ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο ματς, με τον ΟΦΗ να παίρνει ιστορική νίκη με ανατροπή μέσα στην Τούμπα.