Η ΑΕΚ ηττήθηκε στις Σέρρες, απ' όπου έφυγε με σαφή παράπονα για τη διαιτησία του Τσιάρα, διαμαρτυρόμενη για τρεις περιπτώσεις πέναλτι. Μάλιστα όπως σας ενημέρωσε το Sportdog, η βαθμολογία του ρέφερι από τον παρατηρητή Γιώργο Μπίκα ήταν οριακά πάνω από τη βάση.

Η Ένωση είχε παράπονα και από τον Γάλλο αρχιδιαιτητή που βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου του Πανσερραϊκού, για το βίντεο της ανάλυσης των επίμαχων φάσεων στην 9η αγωνιστική της Super League. Εκεί ο Λανουά σχολίασε μόνο την αμφισβητούμενη φάση με το πέναλτι στον Πινέδα, για την οποία δικαίωσε τους «κιτρινόμαυρους»

«Σε αυτήν την περίπτωση ο αμυνόμενος προσπάθησε να παίξει τη μπάλα χτυπώντας το γόνατο του αντιπάλου, εμποδίζοντάς τον να κερδίσει τη μπάλα. Περιμένουμε πέναλτι και παρέμβαση του VAR», ήταν το σχόλιο του Λανουά.

Στην ΑΕΚ περίμεναν να σχολιάσει τα άλλα δύο πέναλτι που ζητά η ΑΕΚ, δηλαδή περιπτώσεις που αφορούν τον Οντουμπάτζο και τον Πιερό. Στην Ένωση πιστεύουν, ότι στη φάση με τον Άγγλο αμυντικό θα μπορούσε να υποδειχτεί η εσχάτη των ποινών. Με άλλα λόγια θεωρούν, ότι ο Λανουά έκανε... εκπτώσεις στον σχολιασμό των φάσεων και δεν είχε πλήρη εικόνα των αμφισβητούμενων περιπτώσεων του αγώνα.