Ο Μάριος Ηλιόπουλος ήταν μεταξύ των παρευρισκόμενων στα βραβεία του ΠΣΑΤ και χειροκρότησε τον Ολυμπιακό, που αναδείχθηκε ως η κορυφαία ελληνική ομάδα για το 2024.
Εν συνεχεία ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ βραβεύτηκε ο ίδιος για τη δωρεά του ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Διαβάστε επίσης...
Ο Μάριος Ηλιόπουλος πήρε τον λόγο και θέλησε να... απαντήσει, με αφορμή όσα του καταλογίζουν για το σύνθημα που τραγούδησε στη Λαμία μετά τη νίκη της ΑΕΚ.
Μεταξύ άλλων είπε: «Η προχθεσινή, όχι και πιο δόκιμη φράση στη Λαμία, στη δημοτική θα έλεγα όσα ήθελα να πω, να σκίσουμε τον πάτο του βαρελιού για να βγει η λάσπη και η τοξικότητα και σε αυτό είμαι κάθετος και ξεκάθαρος όσον αφορά τον ελληνικό αθλητισμό και το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τα ιερά σύμβολα και τις μάνες πάνω απ' όλα».
Αναλυτικά η τοποθέτησή του:
"Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνατε. Έγραψα κάποια λόγια περίπου μιάμιση ώρα πριν έρθω, τα οποία θα ήθελα να τα καταθέσω.
Μακαριότατε, κύριε πρόεδρε της Ολυμπιακής Επιτροπής, κύριοι υπουργοί, κύριε Περιφερειάρχα, κύριε Δήμαρχε, κύριοι πρόεδροι των κομμάτων και άλλων φορέων, δεν είμαι κι ο καταλληλότερος, γιατί τα κλισέ δεν είναι κοντά σε μένα. Γι’ αυτό, αν δεν είπα σωστά τις προσφωνήσεις, συγχωρέστε με.
Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί προσκεκλημένοι της σημερινής εκδήλωσης του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου που βραβεύει τις σπουδαίες επιτυχίες, το αίεν αριστεύειν και το ευ αγωνίζεσθαι.
Η εκδήλωση αυτή είναι κρίσιμη και χρήσιμη για όλο τον ελληνικό αθλητισμό, την κοινωνία μας, αλλά κυρίως τη νεολαία μας. Το κράτος και όλοι εμείς που πρεσβεύουμε τις δυνατές ή μεγάλες ομάδες, κι όχι μόνο του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, έχουμε χρέος στα παιδιά και στις νέες γενιές. Δεν μπορούμε παροδικά τις τελευταίες δεκαετίες να θυμόμαστε τους ήρωες πρωταγωνιστές του αθλητισμού μόνο για λίγο μετά τις κατακτήσεις τους και μετά στο πουθενά. Χωρίς υποδομές, χωρίς όραμα για το παρόν και το μέλλον, περπατάμε στην ομίχλη και στα τυφλά. Όχι ενδιαφέρον μόνο για το περιβάλλον, που τελευταία έχει γίνει παγκόσμιο πρώτο θέμα, αλλά και για την παιδεία, τον αθλητισμό, τα χόμπι της νεολαίας, τα οποία πρέπει να έχουν μέγιστη προτεραιότητα για όλους μας. Χωρίς αθλητισμό και χόμπι δεν μπορούν να προχωρήσουν οι νέες γενιές.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα τεράστιο μπράβο στους Ολυμπιονίκες και στους Παραολυμπιονίκες, τους μεγάλους πρωταγωνιστές, τους μεγάλους ήρωες του αθλητισμού που είναι παράδειγμα προς μίμηση. Λαμπρά παραδείγματα. Είναι αυτά που βοηθούν και θωρακίζουν τα νέα παιδιά να ονειρεύονται το αύριο, του στόχους τους, την ελπίδα τους, το μέλλον τους.
Όσον αφορά το ποδόσφαιρο που είναι το πιο δημοφιλές σπορ της χώρας μας, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι η αρχή, τα πρώτα στάδια για όλο το φάσμα του ποδοσφαίρου. Χρειάζεται αρχή, μέση και τέλος. Αλλιώς χάος. Και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Διαφάνεια, λοιπόν, για την αρχή, δηλαδή τον προπομπό του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, γιατί αλλιώς ρετάρουν τα επόμενα στάδια.
Να διαφυλάξουμε το «αίεν αριστεύειν», το «νους υγιής εν σώματι υγιεί», το ευ αγωνίζεσθαι, τη διαφάνεια, το προσφυγικό ήθος, την κληρονομιά μας, τα ήθη, τα έθιμα, την κουλτούρα, την ευγενή άμιλλα, την αλληλεγγύη, τον πολιτισμό, το αγωνιστικό πάθος, τον πρωταθλητισμό, τα ιερά μας σύμβολα. Πάνω από όλα, σεβασμό στα ιερά μας σύμβολα. Στις μάνες, πόσω δε μάλλον στις μάνες που δεν είναι εν ζωή. Ας προστατεύσουμε άμεσα τα ιερά σύμβολα.
Ζούμε στην πιο ευλογημένη χώρα της γης, με τη μεγαλύτερη ιστορία, με πολιτισμό και ομορφιά που ζηλεύουν όλες οι μεγάλες χώρες. Με μεγάλο προτέρημα την Αρχαία Ελλάδα, τους αρχαίους φιλοσόφους και την αρχαία ελληνική γλώσσα. Όμως, δυστυχώς σήμερα εθελοτυφλούμε και αυτά που μας χάρισε το σύμπαν, δεν τα αξιολογούμε και δεν τα αξιοποιούμε. Μάλιστα, επικράτησε η δημοτική γλώσσα που δυστυχώς όλα τα επιτρέπει. Ακόμα και παρερμηνείες.
Η προχθεσινή, ίσως όχι και η πιο δόκιμη φράση, στη Λαμία σε ένα μικρό βίντεο, στη δημοτική θα έλεγα στην καθομιλουμένη όσων ήθελα να πω, είναι να σκίσουμε τον πάτο του βαρελιού, να βγει η λάσπη και η τοξικότητα, όπου υπάρχει. Και σε αυτό είμαι κάθετος και ξεκάθαρος. Για τον ελληνικό αθλητισμό, για το ελληνικό ποδόσφαιρο που τόσο αγαπάμε, με τα ιερά σύμβολα και τις μάνες πάνω από όλα.
Η σπίθα σήμερα είναι παρούσα. Και υπάρχει. Ας την κάνουμε φλόγα της δόξας, φλόγα της κατάκτησης, παίρνοντας δύναμη από τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων της ένδοξης Ελλάδος, αυτής που όποιος έχει προνόμιο να πάρει στα χέρια του, το σύμπαν κάνει διαδικασίες επανεκκίνησης στην ψυχή και στο μυαλό.
Ζήτω η Ελλάδα!"