Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε ο Ανδρέας Δημάτος στον Κώστα Γαλανόπουλο, που έφυγε από την ΑΕΚ και θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΑΠΟΕΛ.
Σε μια μακροσκελή ανάρτησή του στα social media o πρώην διευθυντής επικοινωνίας της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ θυμήθηκε ιστορίες από το ξεκίνημα του 27χρονου μέσου στην Ένωση έως και τις μεγάλες ατυχίες που είχε με τραυματισμούς και οι οποίοι, ουσιαστικά, έφεραν και το τέλος της θητείας του στην ΑΕΚ.
Διαβάστε επίσης...
Σύμφωνα με τον Α. Δημάτο, μάλιστα, ο Γαλανόπουλος θα έπρεπε να μείνει στο «Δικέφαλο» ως παράδειγμα για τους υπόλοιπους παίκτες.
Αναλυτικά: «”Σήκω, κάνε ζέσταμα, θα μπεις”… Δεν ήμουν σίγουρος αν ο Τιμούρ Κετσπάγια εννοούσε τον πιτσιρικά Γαλανόπουλο, αλλά σήκωσα το κινητό για να είμαι έτοιμος στην περίπτωση που… Από εκεί είναι το στιγμιότυπο!
Μόλις τρεις μήνες πριν άλλωστε, στο τελευταίο ματς της σεζόν 2015-16 είχε κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο. Στο πρώτο επίσημο ματς της επόμενης σεζόν έμελε να κάνει και το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο, πριν κλείσει τα 19 του χρόνια, στο Ζοφρί Γκισάρ κόντρα στη Σεντ Ετιέν. Μπήκε στο 67ο λεπτό του αγώνα στη θέση του Βάργκας, έπαιξε δίπλα σε Σιμόες και Γιόχανσον, έκανε τη δουλειά με τεράστια άνεση σαν να το περίμενε… Ήθελε απλώς την ευκαιρία!
Ευκαιρία που παρά λίγο να μην πάρει ούτε στην Κ17 της ΑΕΚ, όταν προς στιγμήν πίστεψε ότι δεν κάνει για ποδόσφαιρο και σκέφτηκε να τα παρατήσει. Τότε έκλαιγε και πιο εύκολα…
Λίγο μετά ο Στέλιος Μανωλάς δεν δυσκολεύτηκε να τον ξεχωρίσει στην Κ19 της Ένωσης και πολύ πριν τον εμπιστευθεί στην πρώτη ομάδα δεν είχε πρόβλημα να διαλαλεί σε όλους τους τόνους ότι “εμείς στη δεύτερη ομάδα έχουμε ένα παιδί που είναι καλύτερος από τον Σιμόες”… Ελάχιστους έπεισε τότε!
Δεν θα ξεχάσω ποτέ στη συνάντηση με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς τον Οκτώβριο του 2021 για τη λύση του συμβολαίου του, η μόνη έννοια του Σέρβου τεχνικού ήταν ο Γαλανόπουλος! Κοντά στα δύο χρόνια από το πρόβλημά του τραυματισμού του που του στοίχισε τόσο πολύ, ετοιμαζόταν για δεύτερο χειρουργείο!
“Μίλησα μαζί του σήμερα. Σε αυτή την ηλικία δεν έχω ξανασυναντήσει τόσο ώριμο ποδοσφαιριστή. Σε αυτή την ηλικία να σου λέει τόσο κυνικά ότι ‘’ξέρω πως είναι πιθανό να σταματήσω το ποδόσφαιρο’’… Ένα πράγμα σας ζητάω! Να το προσέξετε αυτό το παιδί! Αξίζει πολλά” έλεγε ο Βλανταν Μιλόγεβιτς. Ο Γαλανό τον απασχολούσε περισσότερο από τις λεπτομέρειες της λύσης του συμβολαίου του…
Ο Γαλανό το πάλεψε… Σε πολλές περιπτώσεις έμεινε μόνος του ή ένιωσε μόνος του! Είχε μάθει πού είναι τα όργανα που χρειάζεται για τις ασκήσεις της αποθεραπείας του, μόνος του τα έπαιρνε, πήγαινε σε μια γωνία των Σπάτων, μακριά από την υπόλοιπη ομάδα και το πάλευε. Είχε βάλει τα δικά του όρια μέχρι πού θα το παλέψει και πού θα το παρατήσει. Κάτω, όμως, δεν το έβαλε ποτέ!
“Όσο δεν πονάω, θα συνεχίζω. Όσο συνεχίζω θα το παλεύω περισσότερο. Μέρα μέρα και όπου βγει! Αν δεν σε πειράζει σε αυτή τη φάση ας αποφύγουμε και τις φωτό και τα βίντεο! Άστο για μετά»”… Ό,τι θες Κωστή! Ό,τι θες εσύ! Ούτε παραπονέθηκε ποτέ για την πρωτοφανή ατυχία του, ούτε ξέσπασε κάπου αλλού, έπαιξε μόνος του με τα όριά του και νίκησε.
Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί αλλά στην περίπτωση του Κωστή θα έπρεπε να υπάρξουν. Όχι γιατί ο Γαλανό δικαιούται κάποια προνομιακή μεταχείριση, δεν την ζήτησε ποτέ, αλλά γιατί τέτοιες περιπτώσεις αποτελούν πρότυπα για μια ομάδα. Τους δείχνεις μέσα στα αποδυτήρια και απαιτείς να μην τα παρατήσει μια ομάδα στην όποια μεγάλη δυσκολία! Και είναι καλό να μένουν μέσα στην ομάδα! Με τη φωτογραφία τους μέσα στα αποδυτήρια! Ειδικά σε ομάδες που πλέον δεν διαθέτουν homegrown player ούτε για δείγμα.
Αυτός ήταν ο μόνος… Θα μπορούσε να είναι και ο Σβάρνας, ο Μιτάι, άντε και ο Λάτσι αν επιβεβαίωνε τις προσδοκίες! Το σίγουρο είναι ότι ο Γαλανό θα βρει τον δρόμο του! Μάλλον θα συνεχίσει στο δρόμο του… Δεν τον έχασε μέσα από τόσες δυσκολίες! Μόνο να είναι καλά! Προσωπικά θα μου κάνει τεράστια εντύπωση αν δεν επιστρέψει στην Εθνική ομάδα, αν δεν δούμε ακόμα καλύτερα πράγματα από αυτόν στη συνέχεια. Όπου αποφασίσει ο ίδιος ότι θα είναι η συνέχεια!».