Παράπονα εχουν στον ΠΑΟΚ για τις εξελίξεις στο θέμα του νέου γηπέδου της ομάδας, ένα πρότζεκτ που είχε βγει από τα συρτάρια μετά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Δικέφαλο την άνοιξη του 2024, αλλά μετά από λίγο καιρό αποφασίστηκε να δοθεί η βαρύτητα στο νέο αθλητικό κέντρο του συλλόγου.
Το ρεπορτάζ από τη συμπρωτεύουσα τονίζει ότι θα χρειαστούν ένας με δύο μήνες ακόμα για να εκδοθούν οι σχετικές άδειες για το αθλητικό κέντρο και με δεδομένο ότι τα χρήματα είναι άμεσα διαθέσιμα, δεν υπάρχει ζήτημα άλλη καθυστέρησης! Το χρονοδιάγραμμα αναφέρει ότι για τη σεζόν 2026-27, που η ομάδα θα γιορτάσει τα 100 χρόνια της, το ρόστερ θα γυμνάζεται εκεί.
Διαβάστε επίσης...
Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να φτιάξει το καλύτερο αθλητικό κέντρο στα Βαλκάνια (λέγεται ότι το κόστος μπορεί ακόμα και να ξεπεράσει τα 12 εκατ. ευρώ), με συνολικά 5 γήπεδα, κλειστή πισίνα, γυμναστήριο και κέντρο αποθεραπείας, ξενοδοχείο και εστιατόριο, γραφεία κ.λπ. Γιατί ο Σαββίδης θέλει να παρέχει όλες τις ανέσεις στην πρώτη ομάδα, αλλά θέλει να δώσει τα πάντα και στα τμήματα υποδομής του Δικέφαλου. Αυτός είναι ο λόγος, άλλωστε, που θα υπάρχουν τόσα γήπεδα και ξενοδοχείο/εστιατόριο (για να εξυπηρετούν τις ακαδημίες και τα παιδιά που θα φιλοξενεί), αφού ο Σαββίδης ξηλώνεται κάθε χρόνο περίπου 3 εκατ. ευρώ για να λειτουργούν όλα ρολόι στις ακαδημίες.
Το παράπονο για τη νέα Τούμπα
Παρόλα αυτά από τον Δικέφαλο δεν παραβλέπουν όσα γίνονται για το νέο γήπεδο της ομάδας - Για την ακρίβεια όσα δεν γίνονται. Για την ώρα που δεν έχουν προχωρήσει οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για τη νέα Τούμπα (η αλήθεια είναι ότι από την περίοδο του κορονοϊού και μετά και, κυρίως, μετά τις γεωπολιτικές εξελίξεις του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας και οι άνθρωποι του Δικέφαλου άφησαν λίγο πίσω το θέμα), δεν έχει βρεθεί μια τυπική λύση ούτε με το Καυταντζόγλειο.
Που αυτή τη στιγμή λειτουργεί με το 30% από τη διαθέσιμη χωρητικότητα, αφού δεν υπάρχουν άδειες για παραπάνω προσέλευση οπαδών, ενώ ευρύτερα η εγκαταστάσεις στο γήπεδο είναι σε εγκατάλειψη. Πώς ενδιαφέρει αυτό τον ΠΑΟΚ; Μα για να γκρεμιστεί η παλιά Τούμπα και να φτιαχτεί στη θέση της η καινούργια, ακόμα κι αν όλα τα γραφειοκρατικά και χρηματοδοτικά είχαν λυθεί, δεν θα είχε πού να παίξει μπάλα ο Δικέφαλος! Γιατί χρειάζεται ένα γήπεδο τόσο με μεγάλη χωρητικότητα, όπως είναι το Καυτανζόγλειο (συνολικά χωράει 27.000 οπαδούς!), όσο και με ευρωπαϊκές προδιαγραφές για για τα παιχνίδια στις διοργανώσεις της UEFA.
Κι εδώ είναι που γκρινιαζουν από τον ΠΑΟΚ, καθώς για το στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ βγήκε κονδύλι κοντά στα 80 εκατ. ευρώ που αφορά τη συντήρησή του (απο το ανάκαμψης - δηλαδή λεφτά από την ΕΕ), ένα ποσό δηλαδή που μπορεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο μέρος από το καινούργιο και σύγχρονο γήπεδο που θέλει να φτιάξει ο Δικέφαλος. Καπου στα 120 εκατ. ευρώ υπολογίζεται το έργο της νέας Τούμπας και τα 2/3 από αυτό το ποσό θα δοθεί για συντήρηση στο Καλατράβα.
Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ γκρινιάζουν λοιπόν, τόσο γιατί δεν έχουν προχωρήσει όλες οι διαδικασίες για τις αδειοδοτήσεις της νέας Τούμπας, όσο και επειδή δεν "πέφτουν" λεφτά στη Θεσσαλονίκη για την αθλητική υποδομή που θα μπορούσαν να δώσουν λύση, μέσω της ανακαίνισης του Καυτανζογλείου, στην έδρα που θα έχει η ομάδα τα 2-3 χρόνια που θα χρειαστούν για να χτιστεί το νέο γήπεδο.
Γιατί το πλάνο της ανάθεσης στη Θεσσαλονίκη των Μεσογειακών Αγώνων του 2034, που θα φέρει χρήματα στην πόλη, μπορεί να δώσει λύση και γραφειοκρατικά αλλά και οικονομικά για τη δημιουργία του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ (αλλά και του Άρη!), αλλά χρειάζεται να περιμένουν περίπου 10 χρόνια ακόμα οι οπαδοί για μια τέτοια εξέλιξη. Και όλα αυτά αν και εφόσον αναλάβει η συμπρωτεύουσα τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων...