ΠΑΟΚ: Γενέθλια έχει σήμερα ο Ντομινίκ Κοτάρσκι, ο διεθνής Κροάτης γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, ή ο «φύλακας άγγελος» του, όπως τον αποκαλούν πολλοί οπαδοί του Δικέφαλου (κλείνει τα 25 του χρόνια).

Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι
Intime

Πάντα τους τερματοφύλακες τους κρίνουμε πιο αυστηρά, υπάρχουν λάθη που μπορεί να τους… στοιχειώνουν για καιρό, ωστόσο στην περίπτωση του εορτάζοντα σήμερα (κλείνει τα 25 γεννημένος στις 10 Φλεβάρη του 2000) Ντομινίκ Κοτάρσκι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Μπορεί όταν ήρθε για αντικαταστάτης του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, άπαντες να τον υποδέχθηκαν με επιφύλαξη λόγω του νεαρού της ηλικίας του, ωστόσο στην 3η του θητεία στον Δικέφαλο, αποδεικνύει μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι, πόσο πολύτιμος είναι.

Η «πρωτιά» στο «BIG-5» και τα… πέναλτι

Την σημερινή ημέρα που γιορτάζει τα 25α του γενέθλια μπορεί να την γιορτάσει και με μια πρωτιά. Τα νούμερα είναι χαρακτηριστικά των όσων σπουδαίων έχει πετύχει και την φετινή σεζόν ο Κροάτης τερμαοφύλακας. Ποια είναι όμως η «πρωτιά»; Είναι ο γκολκίπερ με τις περισσότερες αποκρούσεις από κάθε άλλον τερματοφύλακα του λεγόμενου «BIG-5»! Ιδού:

  • Κοτάρσκι 72 αποκρούσεις (σε 21 παιχνίδια)  
  • Κουέστα 50 αποκρούσεις (σε 20 παιχνίδια)  
  • Ντραγκόφσκι 45 αποκρούσεις (σε 19 παιχνίδια)  
  • Τζολάκης 38 αποκρούσεις (σε 22 παιχνίδια)  
  • Στρακόσια 35 αποκρούσεις (σε 21 παιχνίδια)

Ένα ακόμη στοιχείο που τον κάνει ξεχωριστό – όπως και κάθε τερματοφύλακα άλλωστε – είναι η ευχέρεια που έχει στις εκτελέσεις των πέναλτι. Ήδη ο Κροάτης έχει αποκρούσει φέτος 3 πέναλτι, του Ουάρντα στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο, του Μαρσιάλ στο παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΚ και του Άλτμαν στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Βόλο. Συνολικά έφτασε τις 7 αποκρούσεις πέναλτι με την φανέλα του ΠΑΟΚ και συνολικά τις 11 στην καριέρα του.

Πηγή: metrosport.gr

Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι
Intime