Ξανά στη θλίψη βυθίστηκε τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς το βράδυ της Δευτέρας (10/2) έφυγε από τη ζωή στα 81 του χρόνια ο Τάκης Οικονομόπουλος, λιγότερο από τρεις εβδομάδες μετά το θάνατο του θρυλικού Μίμη Δομάζου.

Ο σπουδαίος παλαίμαχος τερματοφύλακας, μέλος της ομάδας του «τριφυλλιού» που αγωνίστηκε το 1971 στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με τον Άγιαξ στο «Γουέμπλεϊ», δεν τα κατάφερε στη μάχη που έδινε από την 1η Φλεβάρη, όταν και διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» με εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Τάκης Οικονομόπουλος
InTime/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ο Οικονομόπουλος, που είχε πάρει το παρατσούκλι «Πουλί» λόγω των εντυπωσιακών του εκτινάξεων, έπαιξε στους «πράσινους» από το 1963 έως το 1976, ενώ το 1965 κατέγραψε μεγάλο ρεκόρ διατηρώντας την εστία του ανέπαφη για 1.088 αγωνιστικά λεπτά, από τις 17 Ιανουαρίου μέχρι και τις 27 Μαΐου.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) τον επέλεξε στην καλύτερη 11άδα όλων των εποχών του ελληνικού ποδοσφαίρου το 2021 κι ενώ με την Εθνική μέτρησε 25 συμμετοχές, από το 1965 έως το 1974. 

Στη συλλυπητήρια ανακοίνωση η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει τα εξής: «Η οικογένεια του Παναθηναϊκού αποχαιρετά σήμερα με οδύνη τον Τάκη Οικονομόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών. Ο Τάκης Οικονομόπουλος αφιέρωσε σχεδόν όλη τη ζωή του στον Παναθηναϊκό, αγάπησε τον σύλλογο όσο λίγοι και έγραψε “χρυσές” σελίδες στην ιστορία του Τριφυλλιού. Με την πράσινη φανέλα αγωνίστηκε επί 13 συναπτά έτη, από το 1963 έως το 1976, σημαδεύοντας κορυφαία χρόνια του συλλόγου μας. Ήταν βασικός τερματοφύλακας του Τριφυλλιού στη μεγαλειώδη πορεία έως τον τελικό του Wembley το 1971, ενώ με τον Παναθηναϊκό πανηγύρισε 5 Πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ. Ανήκει στο Top 10 όλων των εποχών σε συμμετοχές, παίζοντας σε 303 αγώνες σε επίπεδο Α’ Εθνικής.

Στον αγαπημένο του Παναθηναϊκού επέστρεψε όταν “κρέμασε” τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του, το 1979, οπότε και ανέλαβε προπονητής τερματοφυλάκων. Στη θέση αυτή διατηρήθηκε επί 27 χρόνια, έως το 2006! Υπό την καθοδήγησή του αναδείχθηκαν κορυφαίοι Έλληνες τερματοφύλακες καθώς υπήρξε ένας μεγάλος δάσκαλος. Ο Τάκης Οικονομόπουλος δεν ήταν απλά ένας τερματοφύλακας, ήταν ο κορυφαίος Έλληνας τερματοφύλακας, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) που τον επέλεξε στην κορυφαία 11άδα Ελλήνων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών. Του αποδόθηκε σε αρκετά νεαρή ηλικία το προσωνύμιο “Πουλί”, χάρη στα αντανακλαστικά και τις εκτινάξεις του, με τον ίδιο να αποκαλύπτει ότι… νονός του ήταν ο αείμνηστος Μίμης Δομάζος.

Το 1965 ο Τάκης Οικονομόπουλος πέτυχε ένα ακατάρριπτο έως σήμερα ρεκόρ καθώς από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Μαΐου, για 1.088 αγωνιστικά λεπτά, κράτησε ανέπαφη την εστία του, την εστία του Παναθηναϊκού! Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ο Τάκης Οικονομόπουλος
InTime/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ