Σκοράροντας τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του Αστέρα Τρίπολης για την 24η αγωνιστική της Super League. Η Ένωση προηγήθηκε με γκολ του Γκατσίνοβιτς, ο Ελίασον διπλασίασε τα τέρματά της με τον Πιερό να διαμορφώνει το τελικό σκορ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι Αρκάδες έμειναν με 10 λόγω της αποβολής του Ντελί.
Έτσι οι "κιτρινόμαυροι" είναι στη 2η θέση με 42 βαθμούς, διατηρώντας την απόσταση δύο πόντων από τον πρώτο Ολυμπιακό, ενώ ο Αστέρας παρέμεινε έκτος με 35.
Η ΑΕΚ την Τετάρτη έχει το πρώτο ματς των ημιτελικών του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, ενώ ο Αστέρας φιλοξενεί τον ΟΦΗ. Την 25η αγωνιστική η Ένωση φιλοξενεί τους Πειραιώτες στη Νέα Φιλαδέλφεια με τους Αρκάδες να παίζουν στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ.
Ροτέισον από Παντελίδη - Βασικός ο Μπρινιόλι! Γκατσίνοβιτς ο αντί-Μαρσιάλ
Ο Σάββας Παντελίδης έκανε ροτέισον ενόψει της αναμέτρησης Κυπέλλου με τον ΟΦΗ, αφήνοντας στον πάγκο Τριανταφυλλόπουλο, Άλχο, Γιαμπλόνσκι, Ρεγκίς και Μακέντα, ενώ δεν υπολόγιζε στους τιμωρημένους Καλτσά και Μούμο. Ο Παπαδόπουλος υπερασπίστηκε την εστία, με τους Γκαρθία, Καστάνιο, Ντελί και Αλβαρες στην άμυνα. Αλάγκμπε και Εντερ αγωνίστηκαν στον άξονα με τους Χατζηγιοβάνη, Μπαρτόλο και Χουχούμη πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γκιοακίνι.
Με αλλαγές παρέταξε την ΑΕΚ στην Τρίπολη ο Ματίας Αλμέιδα από τη στιγμή που δεν υπολόγιζε στους τιμωρημένους Μουκουντί, Περέιρα, Λαμέλα και στον τραυματία Μαρσιάλ, ενώ Στρακόσια, Κοϊτά, Γιόνσον έμειναν εκτός αποστολής επειδή οι δύο τελευταίοι είχαν ενοχλήσεις, ενώ ακολουθεί το ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Μπρινιόλι πήρε θέση στην εστία, καθότι δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στο παιχνίδι της Τετάρτης λόγω καρτών και με τους Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί στην άμυνα. Ο Σιμάνσκι επέστρεψε στη μεσαία γραμμή με τον Πινέδα σε μπροστά του και τον Λιούμπισιτς δεκάρι. Ρόλο αντι-Μαρσιάλ ανέλαβε ο Γκατσίνοβιτς με τον Ελίασον στη δεξιά πτέρυγα, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Πιερό.
Χωρίς φάσεις το πρώτο ημίχρονο
Παρότι το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, δηλαδή με ένα σουτ του Ελίασον στο 2' που μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Αστέρας και ΑΕΚ δυσκολεύτηκαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, με τους φιλοξενούμενους βέβαια να έχουν την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, με κινητήριο μοχλό τον Πινέδα που είχε δίπλα του συνεχώς τον Λιούμπισιτς. Στο 11' ο Πιερό βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά άνοιξε τη μπάλα με αποτέλεσμα ο τερατοφύλακας των γηπεδούχων να βγει και να μπλοκάρει πριν δημιουργηθεί κίνδυνος, ενώ στο ίδιο χρονικό σημείο ένα σουτ του Μπαρτόλο ήταν πολύ άστοχο.
Η συνέχεια όμως ήταν ανάλογη. Η ΑΕΚ κυκλοφορούσε τη μπάλα γύρω από την περιοχή του Αστέρα, ο οποίος αμυνόταν και περίμενε να βγει στην αντεπίθεση είτε με τον Χατζηγιοβάννη είτε με τον Μπαρτόλο. Πάντως η Ένωση είχε κάποια ακόμα σουτ με Λιούμπισιτς (36') και Πινέδα (39') που δεν απείλησαν, ενώ η τελευταία επίσκεψη στην περιοχή του Αστέρα ο Σιμάνσκι πήρε την κεφαλιά από σέντρα του Ρότα, αλλά ήταν τόσο ακίνδυνη που δεν δυσκόλεψε τον Παπαδόπουλο.
Γκολ Γκατσίνοβιτς – Αποβολή Ντελί
Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του παιχνιδιού διαφοροποιήθηκε, αφού ήρθαν και οι κινήσεις από τους πάγκους εκατέρωθεν, ενώ ο Αστέρας στάθηκε άτυχος γιατί έχασε τον Καστάνιος από τον τραυματισμό. Οι δύο ομάδες ήταν πιο απειλητικές και είχαν καλύτερες στιγμές στο ξεκίνημα, όπως μια σέντρα σουτ του Γκατσίνοβιτς που πήρε πορεία προς τα δίχτυα από παρέμβαση του Ντελί, αλλά ο Παπαδόπουλος έκανε σωτήρια επέμβαση στο 60'. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως ο Κρέσπι βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή αλλά σούταρε πάνω από τα δοκάρια.
Στο ίδιο χρονικό σημείο η ΑΕΚ βγήκε στην αντεπίθεση και βρήκε χώρο για να ανοίξει το σκορ. Ο Πιερό βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας, πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Παπαδόπουλο, ο Άλβαρες πρόλαβε πριν περάσει τη γραμμή, αλλά ο Γκατσίνοβιτς πλάσαρε στο δεύτερο δοκάρια για το 0-1 και τραυματίστηκε από χτύπημα του Ντελί, για το οποίο αποβλήθηκε αφήνοντας την ομάδα του με δέκα.
Γκολάρα Ελίασον – Πάρτι με Πιερό
Οι «κιτρινόμαυροι» εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, αύξησαν την πίεση με οδηγία Αλμέιδα και στο 76' βρήκαν τον δρόμο και για δεύτερο γκολ. Ύστερα από ωραία μεταβίβαση του Μάνταλου, ο Ελίασον έκανε φοβερή ενέργεια, άδειασε τον Αλβάρες με συνεχόμενες προσποιήσεις και με πλασέ έγραψε το 0-2.
Η ΑΕΚ δεν έβαλε στο ρελαντί τις μηχανές μετά το δεύτερο τέρμα. Βγήκε μπροστά και μετά από τέσσερα λεπτά σκόραρε ξανά. Ύστερα από ωραία σέντρα του Σιμάνσκι από δεξιά, ο Πιερό έπιασε δυνατή κεφαλιά για το 0-3, το οποίο ήταν το τελικό σκορ.
Τα σφυρίγματα
Στο 65' ο VAR Τσακαλίδης κάλεσε τον Παπαπέτρου σε on-field review, καθώς την ώρα που ο Γκατσίνοβιτς σκόραρε, ο Ντελί του έκανε πολύ επικίνδυνο τάκλιν από πίσω με τον διαιτητή να του δείχνει την κόκκινη.