H AEK στην Τρίπολη έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της σε ανασταλτικό επίπεδο, σε ότι αφορά την απειλή που δέχτηκε από τον αντίπαλο. Ο Αστέρας είχε μεν ανασταλτικό προσανατολισμό στο ματς και έστρεψε το ενδιαφέρον του στο πώς θα κρατούσε το μηδέν, ωστόσο έπαιξε προφανώς τον ρόλο του το γεγονός ότι η «Ένωση» δεν του επέτρεψε να φτάσει στην περιοχή της. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επιθέσεις που δέχτηκε η ΑΕΚ στο ματς ήταν ελάχιστες ενώ είναι επίσης αξιοσημείωτο το γεγονός ότι δέχτηκε μόλις δυο (2) τελικές προσπάθειες από τον αντίπαλο. 

Σε απλά ελληνικά, το ματς της Τρίπολης ήταν ένα από αυτά στα οποία η ΑΕΚ απειλήθηκε λιγότερο από τον αντίπαλο μέσα στο 2025. Ήταν το ματς, δηλαδή που η «Ένωση» δέχτηκε τις λιγότερες τελικές προσπάθειες προς την εστία της, σε ένα παιχνίδι που έλεγχε απόλυτα ακόμα και πριν πάρει το προβάδισμα με τον Γκατσίνοβιτς. Σε συνολικό επίπεδο γενικά στο πρωτάθλημα, οι δυο τελικές προσπάθειες προς την εστία της ΑΕΚ είναι ο μικρότερος βαθμός απειλής που δέχτηκε η «Ένωση». Στην Τρίπολη ο βαθμός απειλής που έβαλαν οι γηπεδούχοι στην άμυνα της ΑΕΚ θύμισε λίγο τα δεδομένα του ματς στη Λαμία τον περασμένο Δεκέμβρη, όπου και τότε οι γηπεδούχοι έκαναν μόλις δυο τελικές προσπάθειες προς την εστία του Στρακόσα. 

Ως συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω αυτό που έχει αξία να κρατήσουμε είναι ότι ΑΕΚ έχει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή και είναι σημαντικό που αυτό δε συμβαίνει συγκυριακά αλλά έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ομάδα έχει καταφέρει να περιορίσει τον βαθμό απειλής που δέχεται σε κάθε παιχνίδι.

Οι τελικές των αντιπάλων της ΑΕΚ μέσα στο 2025:

Aστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ / 2 τελικές, 0 στην εστία

ΑΕΚ-Ατρόμητος / 7 τελικές, 4 στην εστία

ΑΕΚ-Πανσερραϊκός / 10 τελικές, 4 στην εστία

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ / 12 τελικές, 6 στην εστία

ΑΕΚ-Παναιτωλικός / 5 τελικές, 1 στην εστία

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ / 5 τελικές, 1 στην εστία

ΑΕΚ-Καλλιθέα / 5 τελικές, 1 στην εστία

Βόλος-ΑΕΚ / 7 τελικές, 4 στην εστία

ΠΗΓΗ: aek365.com