Είναι πολλά τα ανοιχτά ζητήματα σε ότι αφορά το ρόστερ του Δικεφάλου και για αυτό δεν υπάρχει χρόνος για να χαθεί περαιτέρω.

Η LIVE SPORT αναλύει σήμερα θέση προς θέση την κατάσταση στο ρόστερ της ομάδας, με 11+2 συμβόλαια να τελειώνουν και ποια ειναι τα χαρακτηριστικά των παικτών που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν ένα ιδιαιτέρως δύσκολο καλοκαίρι.

Ειναι ένας μεγάλος αριθμός αυτά τα 13 συμβόλαια που τελειώνουν και το κοινό στοιχείο αυτών των παικτών ειναι ότι 12 στους 13 είναι πάνω των 30 ετών!

Το – σχεδόν – ολικό λίφτινγκ στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας φαίνεται να είναι νομοτελειακό για τον ΠΑΟΚ την νέα σεζόν που είναι και μια χρονιά όπου ο σύλλογος γιορτάζει τα 100 του χρόνια. Αναμένεται να αλλάξουν πολλά πράγματα από το ήδη υπάρχον ρόστερ, με τόσα συμβόλαια να τελειώνουν και στον Δικέφαλο.

Είναι γνωστό πως τα συμβόλαια των Παβλένκα, Μπαλωμένου, Ότο, Βιεϊρίνια, Κόλεϊ, Μπακαγιόκο, Οζντόεφ, Σβαμπ, Τάισον, Σαμάτα και Μπράντον Τόμας ολοκληρώνονται, ενώ στο ίδιο καθεστώς εντάσσονται και οι δυο δανεικοί καθώς Μεϊτέ και Βιετέσκα.

Πάμε όμως να πάρουμε τα πράγματα ανά θέση:

Ξεκίνημα από τους τερματοφύλακες που ειναι και η θέση με τα λιγότερα συμβόλαια να τελειώνουν. Στο ματς με τον Αστέρα AKTOR, ο Γίρι Παβλένκα άφησε άριστες εντυπώσεις, αν και το βιογραφικό του «μιλάει» από μόνο του. Ο Τσέχος έχει συμβόλαιο για 1+1 χρόνια και η υπόθεσή του θα παραμείνει ανοιχτή, σε συνάρτηση πάντα και με το τι θα συμβεί με τον Ντόμινικ Κοτάρσκι.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ έχει συμφωνήσει και με τον Λούκα Γκουγκεσασβίλι και μένει να φανεί πως θα διαμορφωθεί το τρίδυμο κάτω από τα γκολποστ, μιας που υπάρχουν στο ρόστερ τόσο ο Αντώνης Τσιφτσής, όσο και ο Δημήτρης Μοναστηρλής.

Παράλληλα, ολοκληρώνεται και το συμβόλαιο του νεαρού Κωνσταντίνου Μπαλωμένου, με τον οποίο δεν έχει προκύψει, τουλάχιστον για την ώρα, κάποια συζήτηση για το μέλλον του.

Ο δανεισμός Βιετέσκα και ο Κόλεϊ που πέρασε και δεν… ακούμπησε.

Στην άμυνα, υπάρχει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα, εκεί όπου λήγουν τα συμβόλαια των Ομάρ Κόλεϊ, Ματέους Βιετέσκα, Γιόνι Ότο και Αντρέ Βιεϊρίνια.

Ο 32χρονος στόπερ από τη Γκάμπια μοιάζει εκτός πλάνων του Ραζβάν Λουτσέσκου, έχοντας και εκείνος στο συμβόλαιό του οψιόν για έναν ακόμη χρόνο, όμως όλα δειχνουν ότι θα αποχαιρετήσει στο φινάλε της σεζόν.

Από την άλλη, ολοκληρώνεται ο δανεισμός του Βιετέσκα, μία κουβέντα που θα ανοίξει προφανώς στο τέλος της σεζόν. Σε ότι αφορά τον Γιόνι Ότο, αν και αρχικά φάνηκε ότι υπάρχει αδιέξοδο, υπάρχει το τελευταίο διάστημα μια διαφοροποιήσει στο πως προσεγγίζει μια πιθανή παραμονή του στον ΠΑΟΚ ο Ισπανός αμυντικός.

Ο άξονας είναι το μεγάλο θέμα!

Τέσσερις χαφ «χάνει» θεωρητικά ο ΠΑΟΚ στο τέλος της σεζόν καθώς ολοκληρώνεται η συνεργασία με τους Σβαμπ, Οζντόεφ, Μεϊτέ και Μπακαγιόκο.

Βγάζοντας εκτός κουβέντας τον τελευταίο, από το καλοκαίρι οι Θεσσαλονικείς θα έχουν διαθέσιμους μόνο τους Πένια – Καμαρά, συν τον Θυμιάνη, και όπως αντιλαμβάνεται κανείς η ενίσχυση στον άξονα είναι επιτακτική, όπως αντίστοιχα και η σύνθεση χαρακτηριστικών που να ανταποκρίνονται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Ήταν κάτι που το βρήκε πολλές φορές μπροστά του ο Δικέφαλος και εκεί εντοπίζεται και πάλι η «παγίδα» ενόψει της νέας σεζόν.

Η κουβέντα που επίκειται με Τάισον και η κατάσταση στους φορ

Στους μεσοεπιθετικούς, το συμβόλαιο του Τάισον είναι αυτό που τελειώνει. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει καμία συζήτηση με τον Βραζιλιάνο για το μέλλον του, ωστόσο, δεν αποκλείεται να προσεγγίσουν τον Βραζιλιάνο προκειμένου να παραμείνει στα αποδυτήρια για έναν ακόμη χρόνο, με διαφορετικό όμως ρόλο στο γήπεδο.

Κάπως πιο ξεκάθαρο το τοπίο στην περίπτωση του Μπράντον Τόμας, με την πλευρά του ποδοσφαιριστή, έχοντας προφανώς λάβει το μήνυμα του ΠΑΟΚ και να ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Στην τελευταία κατηγορία ανήκει ο Αλί Σαμάτα, το όνομα του οποίου συζητιέται έντονα το τελευταίο διάστημα.

Ο Τανζανός φορ βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα τον τελευταίο μήνα, δίνοντας σημαντικές λύσεις στον Ραζβάν Λουτσέσκου, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ καλείται να συνυπολογίσει κι άλλες παραμέτρους πριν την οριστική του απόφαση. Δεδομένα πάντως ο ποδοσφαιριστής θέλει να μείνει και μένει να δούμε ποια θα ειναι η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: sfina.gr